De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Project voor de kinderdienst Advent/Kerstmis 2014 door/bij Bonnefooi.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Project voor de kinderdienst Advent/Kerstmis 2014 door/bij Bonnefooi."— Transcript van de presentatie:

1 Project voor de kinderdienst Advent/Kerstmis 2014 door/bij Bonnefooi.
Er bloeit iets op… Project voor de kinderdienst Advent/Kerstmis 2014 door/bij Bonnefooi.

2 Achtergrond Mensen-kinderen kunnen open bloeien als er naar ze geluisterd wordt en als er gewerkt wordt aan mogelijkheden om het leven tot een feest te maken. Het beeld is ontleend aan de lezing voor de eerste zondag van Advent. Jezus vertelt ons hier dat we goed moeten opletten om te zien wat van belang is in het leven. Wanneer de dorre tak gaat bloeien, mag je weten dat er een einde komt aan de kou en aan donkere tijden. Een bloem vol beloften, het beeld voor dit project is een bloem in de knop die open bloeit in de weken van Advent. Deze bloem is ruimtelijk en op de eerste Advent nog in de knop. Voor de bloembladen zijn er tekeningen voor de binnenkant en tekstjes van de weekthema’s voor de buitenkant. Voor het hart zijn twee tekeningen, de meeldraden om de bloem af te maken en de kerststal voor de Kerstviering.

3 De bloem

4 In de kerk… …zoomen we steeds verder in.
Voor het begin van de viering is een bemoediging, wat het kind van de zondag mee uit kan spreken, ook is er een tekst voor het aansteken van de adventskaars. Aandacht voor het project is voor de kinderen naar de kindernevendienst gaan met een kort gesprek over het thema van de zondag telkens met een voorwerp wat dit thema duidelijk maakt. Als ze terugkomen kan de tekening aan de binnenkant aandacht krijgen en klinkt het projectlied, of een ander passend lied uit het Liedboek, bij elke zondag vind je suggesties. Met Kerst is de bloem opnieuw in de knop, de vier bloembladen gaan opnieuw open er is iets opgebloeid: Jezus is geboren.

5 Het projectlied melodie: Lied 473

6 In de kindernevendienst…
…klinken de verhalen. Voor de jongste kinderen (3/5) met verhaaltjes bij het thema en voorwerpen uit het koffertje, voor 6/9 en 10/12 een navertelling en een sleutelverhaal, de projectverbeelding kan worden uitgewerkt en er zijn alternatieven. Naast de verhalen is de Psalm van de zondag hertaalt om te gebruiken in de kerk, bij 10/12 in de kindernevendienst of mee te geven naar huis. Er is ook weer een project van Kerk in Actie, weeskinderen in Rwanda krijgen in dit project de aandacht. In Bonnefooi vind je verhalen en verwerkingen bij dit project en er zijn spaardoosjes te bestellen.

7 Dichte bloem met adventthema’s

8 1e advent: Let op! Psalm 85 Marcus 13, 24-37
Deze zondag zullen we goed moeten opletten om al iets te zien van hoop in bange tijden. We gebruiken een vergrootglas om de kleine knopjes aan de nog dorre takken te ontdekken.

9 Iets zien van hoop…

10 Knopjes op takken zien…

11 2e advent: Luister! Psalm 80 Johannes 1, 19-28
Met een koptelefoon wordt het thema luisteren geintroduceerd. Je hoort alleen iets wanneer je ingeplugd bent, Johannes de Doper vraagt vandaag onze aandacht , hij spreekt de mensen toe en wil dat ze luisteren.

12 Hij wil dat de mensen luisteren…

13 Luister mensen!

14 3e advent: Kijk en zie! Psalm 126 Johannes 3, 22-30
Kijk en zie, sommigen kunnen dat alleen goed met een bril. Er wordt gedoopt, niet alleen door Johannes maar ook door Jezus. De mensen zien dit en weten het even niet meer. Johannes legt uit, naar wie is uitgekeken.

15 Er wordt gedoopt… ook door Jezus

16

17 4e advent: Wees gegroet! Psalm 132 Lucas 1, 26-28
Met een verrekijker komt alles dichterbij, tenminste zo lijkt het. Met de aankondiging van de komst van Jezus komt ook kerstmis heel dicht bij.

18 Alles komt dichterbij…

19 Kerstmis komt al heel dichtbij…

20 Kerstmis: Er bloeit iets op!
Psalm 98 Johannes 1, 1-14 Voor deze zondag is een viering uitgewerkt. De gesloten bloemknop wordt weer opengevouwen en is opengebloeid.Het hart van de bloem laat de kerststal zien. In het licht van het kind wat is geboren kunnen wij openbloeien.

21 In het licht van het geboren kind!!

22 Gebruiksmaterialen Bij www.kinderdienst.nl zijn te koop:
Los nummer Bonnefooi €17,50 1e abonnement € 40,00 voor 3 nummers/jr; vervolgabonnementen € 21,50/jaar Posters met kleurafbeeldingen + CD met lied en PowerPoint € 17,50 En zie ook voor de aanbiedingen van: Werkblad ‘Openbloeien’ voor de kinderen vanaf €0,50; Adventskalenders 2014 Cadeauboekjes voor alle leeftijdsgroepen Alle werkbladen kunnen per worden toegezonden, opgave: Alleen voor abonnees en los-kopers!! ook bij Postbus 1006, 4200 CA Gorinchem of telef: Alle prijzen zijn exclusief portokosten


Download ppt "Project voor de kinderdienst Advent/Kerstmis 2014 door/bij Bonnefooi."

Verwante presentaties


Ads door Google