De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Algemene informatie omtrent de afdeling wedstrijdzwemmen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Algemene informatie omtrent de afdeling wedstrijdzwemmen."— Transcript van de presentatie:

1 Algemene informatie omtrent de afdeling wedstrijdzwemmen.
DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel OPGERICHT 31 MAART 1920 WEDSTRIJDZWEMMEN Hoe? Wie? Wat? Wanneer? Algemene informatie omtrent de afdeling wedstrijdzwemmen.

2 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920  Actuele informatie van onze afdeling staat op internet, op onze web-pagina: Via deze pagina kun je zien wanneer er wedstrijden zijn en wie er moeten zwemmen. Ook de uitslagen komen hier te staan.   Binnen onze vereniging is het wedstrijdzwemmen slechts 1 van de afdelingen. Hiernaast hebben we ook nog: - Waterpolo - Synchroonzwemmen - REZ (Diplomazwemmen,Sterrenplan) - Aangepast zwemmen

3 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Trainingen Er zijn 5 trainingen in de week, elke al dan niet voor een specifieke groep zwemmers. Dinsdag avond 18:00 t/m 19:30 vrij voor iedereen Woensdag avond 18:30 t/m 20:00 gevorderden, junioren/senioren Donderdag avond 18:00 t/m 19:30 gevorderden, junioren/senioren Vrijdag avond 18:00 t/m 19:00 beginners – minder gevorderden Zondag morgen 09:00 t/m 10:30 vrij voor iedereen Voor het trainen zijn een aantal attributen, naast de zwemkleding, benodigd die regelmatig in de training worden gebruikt: - Zwemplankje - Pull-boy - Zwemvliezen of zoemers (kortere zwemvliezen) - Zwembrilletje Wanneer u deze items wil aanschaffen kunt u dit ook via de vereniging doen. Periodiek doen we een bestelling bij een groothandel om zo spullen goedkoper te kunnen krijgen. Via de trainers of de afdelingspagina kunt u informeren bij wie u hiervoor moet zijn. Wanneer een zwemmer voldoende training heeft gehad om aan een wedstrijd deel te nemen, dan zal de trainer dit doorgeven aan de zwemcommissie, die gaat over de indeling van de wedstrijden.

4 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Trainers We hebben een aantal trainers binnen de afdeling die in meerder of mindere mate trainingen verzorgen op diverse uren. Annemarie Wijnberg Annemarie geeft training op de dinsdag en vrijdag avond. Hierbij steekt zij de meeste energie in onze jongste zwemmers. Lieke Godschalk Lieke verzorgt de training op dinsdagavond. Han Beijering Han verzorgt de training op dinsdagavond, woensdagavond en donderdagavond. Petra Hillenius Petra verzorgt de training op de zondag- morgen. Hierbij geeft ze ook training aan de dan aanwezige trimzwemmers en triatleten.   Martje Godschalk Martje geeft training aan de jeugd op vrijdag. Mark Beijering Mark geeft training aan de jeugd op vrijdag.   Frank Beijering Frank geeft training aan de jeugd op vrijdag. Bart Cloosterman Frank geeft training aan de jeugd op vrijdag.

5 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 De Zwemcommissie Binnen iedere afdeling van onze vereniging hebben we een commissie die de dagelijkse leiding van deze afdeling heeft. Binnen onze afdeling wedstrijdzwemmen is dat de zwemcommissie. De zwemcommissie legt uiteindelijk verantwoording af aan het bestuur van de vereniging. De zwemcommissie bepaalt binnen de afdeling het te volgen beleid en hoe hier uitvoering aan gegeven moet en kan worden. Iedereen binnen de zwemcommissie heeft een functie waar binnen hij of zij bepaalde taken krijgt toebedeeld. Daarnaast heeft iedereen een stem in alle overige zaken welke besloten moeten worden.   Westrijdsecretariaat Het wedstrijdsecretariaat verzorgt alle inschrijvingen voor de wedstrijden. Uitnodigingen voor een wedstrijd ontvangt u ook altijd van het wedstrijdsecretariaat. Hier moet je ook doorgeven wanneer je niet kunt of wilt zwemmen op bewuste wedstrijd.   Officialsecretariaat (VOF) Het officialsecretariaat regelt dat er voldoende officials beschikbaar zijn voor de wedstrijden. Ook coördineert het officialsecretariaat in het werven en laten opleiden van nieuwe officials.

6 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Wie zwemt en wanneer   Inschrijvingen voor wedstrijden worden vastgesteld door de zwemcommissie. In overleg met de trainers wordt gekeken welke zwemmers aan welke wedstrijden en afstanden moet deelnemen. Dit is afhankelijk van de leeftijd, niveau en conditie van de zwemmer.   Niet iedereen zwemt ook evenveel wedstrijden. Er zijn wedstrijden waar limieten voor gelden of een leeftijdsgrens. Naar gelang het niveau van een zwemmer stijgt zal ook het aantal wedstrijden toenemen om zodoende de progressie, middels competatieve wedstrijden op niveau, er in te houden. Zodoende proberen we het beste uit iedere zwemmer te halen.   Er zal meer duidelijkheid zijn wanneer bij het volgende hoofdstuk uitleg krijgt over de verschillende soorten wedstrijden.   Wanneer een zwemmer wordt ingeschreven voor een wedstrijd zal hij of zij van ons wedstrijdsecretariaat een uitnodiging krijgen per . Zorg er dus voor dat het juiste bekend is bij onze afdeling. Hiernaast worden de inschrijvingen en overige wedstrijd informatie ook vermeld op onze afdelings pagina op internet.

7 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Soorten wedstrijden Miniorencircuit wedstrijden Deze wedstrijden zijn voor alle minioren en junioren 1/2 die alle slagen goed beheersen. Het programma voor deze wedstrijden is voor alle verenigingen in Nederland gelijk. Deze wedstrijden worden 5 keer per jaar gehouden. Aan het eind van het seizoen worden de miniorenfinales gehouden waar alleen de 18 snelste minioren per leeftijd, per slag zwemmen.

8 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Swimkick Meestal is deze wedstrijd 1 a 2 weken na de minioren wedstrijd. Dit zijn wedstrijden voor beginnende zwemmers tot de leeftijd van 12 jaar (meisjes) en 13 jaar (jongens). Hiervoor geld wel de regel dat de zwemmer niet aan het minioren circuit hebben deelgenomen.

9 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Competitie wedstrijden Hieraan doet bijna de hele selectie mee m.u.v. de zwemmers die nog niet het niveau hebben om de betreffende programma’s te zwemmen. In het seizoen zijn er 5 competitiewedstrijden. Aan het begin van het seizoen staan de data van deze wedstrijden al vast. In principe mag je je hiervoor niet afmelden, behalve met opgaaf van een (hele goede) reden. Onze vereniging zwemt in de regionale D-competitie in de 1e klasse. Hieronder zitten nog de 2e en 3e klasse. Hiernaast zijn er ook nog 4 landelijke competities (Hoofdklasse, A, B en C). Wanneer we promoveren gaan we dus naar de landelijke C-competitie en wanneer we degraderen gaan we naar de D-competitie 2e klasse.

10 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Uitnodigings-/limietwedstrijden Afhankelijk van het wedstrijdprogramma en de deelnemers en/of leeftijdsbeperkingen, van de organiserende vereniging, wordt door de zwemcommissie bezien wie er moeten of kunnen zwemmen.

11 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Overijsselse sprint kampioenschap Deze wordt altijd ergens in november gehouden. Hier zwemmen de 12 snelste zwemmers per leeftijd van de provincie op alle korte afstanden (50 meters). Hieraan nemen zowel minioren, junioren als senioren deel. De winnaar van ieder programmanummer krijgt een gouden medaille en mag zich Overijssels sprintkampioen noemen.

12 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Overijsselse kringwinter kampioenschappen Deze worden meestal in de eerste week van januari georganiseerd. Hier zwemmen de 6 snelste zwemmers per leeftijd op alle 50 en 100 meter afstanden, op de korte baan (25 meter-bad).

13 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Overijsselse A kampioenschappen (lange baan) Deze worden meestal georganiseerd in de maand mei en worden gespreid over 2 weekenden (4 dagen). Deze wedstrijden vinden plaats in een 50m bad. Voor deze wedstrijd waar aan kan worden deelgenomen vanaf de junioren leeftijd, moeten limieten worden gehaald om te mogen deelnemen. Zodra de limieten bekend zijn worden deze op onze afdeling pagina vermeld in de wedstrijd agenda.

14 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Overijsselse B kampioenschappen Worden meestal in juni gehouden in een buitenbad (50m). Hier mogen alle zwemmers zwemmen die geen enkele limiet voor het OK-A hebben gehaald. Bij deze wedstrijd zijn er voor de eerste 3 medailles te verdelen.

15 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Buitenlandse toernooien Arnsberg: 3 daags zwemtoernooi in Duitsland waarvoor iedereen een uitnodiging ontvangt, mits er geen blessures of andere bijzonderheden spelen. Toernooi is ieder jaar in het pinkster weekend.

16 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Epe: 2 daags zwem toernooi in Duitsland (nabij Gronau) waarvoor geen limieten benodigd zijn. Toernooi is meestal in het eerste weekend van september. Er mag in dit weekend kosteloos worden gekampeerd op het terrein van het zwembad. Toernooi is een echte aanrader voor iedereen die van zwemmen en gezelligheid houd.

17 WAT HEB IK NODIG VOOR EEN WEDSTRIJD
DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel OPGERICHT 31 MAART 1920 WAT HEB IK NODIG VOOR EEN WEDSTRIJD ZWEMBROEK/BADPAK minimaal 1 extra als reserve HANDOEKEN het beste is om 2 stuks mee te nemen ZWEMBRILLETJE Mogelijk ook een reserve BADMUTS vooral wanneer je lang haar hebt SLIPPERS CLUB-TENUE Gele polo met zwarte broek T-shirt Wanneer je nog geen club-tenue hebt DRINKEN sportdrank of gewoon ranja (geen prik!) LEKKERS bijv. druivensuiker, koekjes VADER/MOEDER/FAMILIE voor het aanmoedigen

18 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Ouder participatie Het is voor ons heel belangrijk dat de kinderen die bij ons zwemmen ook worden ondersteund door hun ouders. Denk hierbij alleen al aan het vervoer van de kinderen naar trainingen en wedstrijden. Zonder medewerking van de ouders is het bijna onmogelijk dat de zwemmer zijn of haar sport na behoren kan uitoefenen. Onze afdeling draait dan ook goed naar gelang het aantal ouders dat wil participeren in de sportbeoefening van zijn of haar kind.   Binnen onze afdeling is het ook noodzakelijk dat er voldoende officials zijn die bij de wedstrijden als tijdwaarnemer willen fungeren. Veelal zijn dit de ouders van onze zwemmers. Bij iedere wedstrijd waar we aan willen deelnemen worden we verplicht een aantal officials te leveren. Wanneer we niet aan deze eis kunnen voldoen mogen we ook niet deelnemen aan de wedstrijd. Tot op heden is dit nog niet voorgekomen, maar het wordt momenteel wel steeds moeilijker.   We zijn continu op zoek naar ouders die de officialcursus willen volgen, welke eenmaal per jaar wordt gegeven in het najaar. Vooral zijn we op zoek naar ouders van onze jongste zwemmers omdat hier het aantal officials het laagst is terwijl we hier de grootste aanwas van leden hebben.   Hoe meer officials we hebben hoe makkelijker het wordt om aan wedstrijden deel te nemen. Tevens zal een official dan minder frequent hoeven fungeren.   Ouders: Meld u aan om de cursus te volgen!!! (info: Han Beijering)

19 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Oproep   Ondanks dat we het ieder jaar toch weer voor elkaar krijgen om met onze beperkte middelen een acceptabel trainings en wedstrijd programma voor al onze zwemmers te realiseren zijn we nog steeds op zoek naar sponsoren. Anders dan bijvoorbeeld een voetbalvereniging hebben wij geen andere inkomsten dan de contributie welke voor het grootste gedeelte opgaat aan badhuur.   Misschien dat er ouders zijn die bij een bedrijf werken of zelf een bedrijf hebben dat wel interesse heeft om onze zwemvereniging financieel wil ondersteunen. Hierbij valt te denken aan shirt sponsoring of mogelijk badmutsen met bedrijfsnaam/logo. Ook valt er mogelijk te praten over het organiseren van een zwemwedstrijd met de naam van het bedrijf, bijvoorbeeld “de Jansen B.V. Trofee”.   Er zijn hierin vele mogelijkheden waarbij de kleinste soms al heel veel voor de vereniging kunnen betekenen. Mogelijk kunnen we er dusdanig gezamenlijk voor zorgen dat we als vereniging nog beter gaan presteren en een nog betere sfeer kunnen creëren dan er nu reeds is.    Wanneer u een bedrijf heeft of kent dat daadwerkelijk is geïnteresseerd kunt u hierover contact opnemen met: Han Beijering Tel: of

20 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Afsluiting seizoen Aan het eind van het seizoen sluiten we gewoonlijk af met een grote BBQ. Dit is al jaren een groot succes. Hierbij worden alle zwemmers, officials en vrijwilligers van onze afdeling uitgenodigd. Dit is ook het moment waarop we bepaalde mensen bedanken, eren of huldigen vanwege jubilea, speciale gelegenheid, afscheid, etc. Ook worden tijdens dit gebeuren een aantal prijzen uitgereikt voor bijzondere prestaties gedurende het seizoen. De PR-beker (1e, 2e en 3e plaats) voor diegene met de meeste persoonlijke records in het afgelopen seizoen. Beste jaarprestatie voor diegene die een bijzonder prestatie heeft geleverd (bijv. kampioenschap gewonnen) Aanmoedigingsprijs (zowel dames als heren) voor diegene die door zijn/haar inzet boven de rest uit steekt Het gaat hier toch vooral om een gezellige avond met z’n allen te hebben voordat we allemaal op vakantie gaan en elkaar een tijdje niet zien. Hopelijk ben jij er ook bij….

21 Nawoord DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Nawoord Wanneer u nog vragen heeft kunt u deze altijd stellen aan een trainer of anders via de afdelings-pagina aan Hij of zij zal zorg dragen dat uw vraag bij de juiste persoon wordt neergelegd en dat u zo spoedig mogelijk antwoord krijgt. 16

22 DEVENTER ZWEM & POLOCLUB de IJsel
OPGERICHT 31 MAART 1920 Vragen?


Download ppt "Algemene informatie omtrent de afdeling wedstrijdzwemmen."

Verwante presentaties


Ads door Google