De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hallo! Welkom bij de rondleiding door Xanten!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hallo! Welkom bij de rondleiding door Xanten!"— Transcript van de presentatie:

1 Hallo! Welkom bij de rondleiding door Xanten!
Hier woonde ik vroeger! Ik ben eigenlijk al lang gestorven, maar speciaal voor jullie ben ik de Styx overgestoken, om jullie persoonlijk rond te leiden!

2 Hier laat ik ze bijvoorbeeld de oude Romeinse graanmolens zien.
Bonus-foto Het was hard werken, in die goede oude tijd, en ik leid deze lieve meiden graag even rond! Hier laat ik ze bijvoorbeeld de oude Romeinse graanmolens zien.

3 Bonus-foto Hier is het riool, die hadden we in die tijd al! In het plaatje linksboven zie je het riool van boven, in het plaatje daaronder zie je hoe het er vroeger uitzag. Pas op, niet erin vallen meisje!

4 Bonusfoto En dan zijn we inmiddels aangekomen bij de Romeinse koets! Gossie wat heb ik daar veel in gereden zeg! Ik zou dat meisje graag een lift geven, maar die paarden gaan niet zo snel meer, helaas…

5 Controlepunt Kijk, daar is onze machtige keizer Ulpius Traianus, uhmm, de achterste bedoel ik…

6 Dit is de arena waar dieren en gladiatoren vochten
Dit is de arena waar dieren en gladiatoren vochten! Ik zat altijd op de eerste rij, Dat waren pas goede tijden! Kijk, er zijn twee gladiatoren aan het vechten! Wie zal er gaan winnen?

7 Dit is een kleine wijsteen, geplaatst door een ursarius.
Ik weet nog goed wanneer de steen geplaatst werd, alleen had hij toen nog een hoofd geloof ik…

8 De meiden en ik maken hier gauw nog even een selfie!
Controlepunt Dit is een Romeins altaartje, in het Latijn: lararium. Hier werden de goden vereerd De meiden en ik maken hier gauw nog even een selfie!

9 Dit lijkt misschien een gezellige huiskamer, maar dit was de eetkamer, de rijke Romeinen aten vroeger liggend op banken!

10 Dit zijn de termen, de Romeinen kwamen hier vaak om zich te wassen, en om te relaxen!
Kijk, dit is shampoo, een uitvinding van de laatste tijd, handig hè? Hmmm…

11 Dit is de prachtige haventempel
Dit is de prachtige haventempel! De versielsels aan de bovenkant van de zuilen waren vroeger gekleurd! Bij het plaatje rechtsboven kun je dat nog een beetje zien.

12 controlepunt Dit is de Noordtoren, echt een prachttoren als je het mij vraagt! Ik leid je binnen rond, loop je even mee?

13 De toren heeft meerdere verdedigings-middelen: schietgaten een ophaalbrug, en met het uitzicht kon je vijanden van verre zien aankomen

14 Nog een laatste selfie voordat deze lieve meisjes weer naar de bus gaan! Jammer dat jullie weggaan . De docente Latijn zal wel blij zijn met zulke lieve leerlingen in de klas!

15 Door: Cécile van Oorschot Klas: 1G Voor: Mevrouw Cohen
Werkstuk Xanten Door: Cécile van Oorschot Klas: 1G Voor: Mevrouw Cohen Datum: Gezellig dat je mee bent gegaan met mijn rondleiding door Xanten! Ik moet helaas de Styx nu weer oversteken, tot ziens !


Download ppt "Hallo! Welkom bij de rondleiding door Xanten!"

Verwante presentaties


Ads door Google