De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Molen de Distileerketel Rotterdam Delfshaven Er volgt een serie foto’s over het “uitpakken” van een koppel maalstenen en het lichten van de loper met de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Molen de Distileerketel Rotterdam Delfshaven Er volgt een serie foto’s over het “uitpakken” van een koppel maalstenen en het lichten van de loper met de."— Transcript van de presentatie:

1 Molen de Distileerketel Rotterdam Delfshaven Er volgt een serie foto’s over het “uitpakken” van een koppel maalstenen en het lichten van de loper met de kraan. Dit om het “billen” van de stenen mogelijk te maken.

2 Uitgepakte maalstoel Het koppel stenen is hier “ontmanteld”. Alle houten delen van de maalstoel zijn hier verwijderd. (Ook hier een simpele constructie) De steenspil is nog aanwezig en de loper ligt nog op de ligger.

3 Het ophijsen van de loper. De loper hangt in de kraan en wordt d.m.v. het draaien van de steen omhoog getild. Let op de 4 ingegoten conservenblikjes, deze dienen om gewicht in aan te brengen om de steen in balans te krijgen. Op de achtergrond hangt de steenspil in het verlengde van de as van de kraan.

4 Ligger is vrij. Hier is de loper van de ligger getild. Op de ligger zijn nog goed de tarwekorrels te zien van de vorige maal-sessie. Op een volgende close-up foto is het verloop van de korrels te zien.

5 Het kantelen van de loper. Hier hangt de gekantelde loper in de kraan. Omdat alleen de ligger gebild moet worden zal de loper op zijn kant op balken worden gezet terwijl hij in de kraan blijft hangen.

6 Close-up foto van ligger. In het midden is het graan te zien zoals het uit de kaar gevallen is. Door de groeven worden de korrels eerst naar het breek- gedeelte en later naar het maal-gedeelte van de steen gevoerd.

7 Het billen van de steen. Door middel van het ouderwetse handwerk met de bil-hamer wordt de steen bewerkt. Eerst wordt gekeken of de steen nog wel vlak is (doodskop- poeder), later worden de groeven uitgediept.


Download ppt "Molen de Distileerketel Rotterdam Delfshaven Er volgt een serie foto’s over het “uitpakken” van een koppel maalstenen en het lichten van de loper met de."

Verwante presentaties


Ads door Google