De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een entingsprotocol in Veterin stap voor stap. Doelstelling gebruiker interactief een combinatie-enting laten samenstellen logische en eenduidige prijsstelling.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een entingsprotocol in Veterin stap voor stap. Doelstelling gebruiker interactief een combinatie-enting laten samenstellen logische en eenduidige prijsstelling."— Transcript van de presentatie:

1 Een entingsprotocol in Veterin stap voor stap

2 Doelstelling gebruiker interactief een combinatie-enting laten samenstellen logische en eenduidige prijsstelling van combinatie-enting bij combinatie-entingen een correcte vooraadadministratie van de onderdelen

3 Stap 1: een nieuw protocol Een protocol is een miniprogrammaatje binnen Veterin. In andere programma’s wordt zoiets een script of een macro genoemd. We gaan naar onderhoud, diverse bestanden, protocollen en klikken op nieuw..

4 Stap 1 : ga naar protocollen..

5 vervolgens kiezen we voor ‘toevoegen’ en geven een toepasselijke naam..

6 Dan klikken op tabje ‘protocol’ om het daadwerkelijke protocol te maken

7 Stap 2: het protocol samenstellen We vragen de gebruiker enkele ja/nee vragen en geven aan de hand daarvan behandelingen De antwoorden op ja/nee vragen worden aan variabelen toegewezen. De behandelingen zijn gewoon standaard behandelingen uit de produktlijst.

8 Variabelen vragen Klik met rechts en kies ‘vraag gebruiker variabelen’ uit het menu. Vervang de tekst tussen “vraagvariabelen” en “/vraagvariabelen” zoals hierboven en zet “Welke entingen” i.p.v. “ ” Een uitroepteken voor een variabele naam geeft aan dat het om een ja/nee vraag gaat

9 Handelen naar de anwoorden op de vragen Zet een IF/ELSEIF/ENDIF structuur op zoals hierboven naar aanleiding van het anwoord op de vraag !ISBOOSTER Klik rechts in een lege regel onder !ISBOOSTER = Ja en kies de toepasselijke behandeling. In dit geval kies voor Basisprijs booster. Indien deze nog niet bestaat is dit een mooi moment om deze te maken. Een basis(prijs)-booster is te vergelijken met een herhalingsconsult.

10 Handelen naar de anwoorden op de vragen (vervolg) Op dezelfde manier komt er een behandeling voor het geval de vraag met nee is bewantwoord. Er zijn hier voor het overzicht spaties voor de behandelingen gezet. De daadwerkelijke entingen worden er op soortgelijke wijze ingezet. Hierna wordt afgesloten door op OK te klikken.. Het protocol is nu klaar.

11 Stap 3: het protocol tussen de overige behandelingen zetten Voeg een nieuwe behandeling toe en klik in het vakje protocol.. Het zojuist gemaakte protocol kan nu worden gekozen

12 Stap 4: het protocol gebruiken Het protocol kan nu eenvoudig in het behandelscherm worden gekozen.

13 Het protocol gebruiken (vervolg) De gebruiker krijgt dit te zien (beeld na het kiezen van 3 entingen)...

14 Het protocol gebruiken (vervolg) En dit is het resultaat..

15


Download ppt "Een entingsprotocol in Veterin stap voor stap. Doelstelling gebruiker interactief een combinatie-enting laten samenstellen logische en eenduidige prijsstelling."

Verwante presentaties


Ads door Google