De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spanje Door Seppe en Jonas.. Inhoudstabel Inhoudstabel Waar ligt Spanje? Waar ligt Spanje? De munt en Europese Unie. De munt en Europese Unie. Hoofdstad.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spanje Door Seppe en Jonas.. Inhoudstabel Inhoudstabel Waar ligt Spanje? Waar ligt Spanje? De munt en Europese Unie. De munt en Europese Unie. Hoofdstad."— Transcript van de presentatie:

1 Spanje Door Seppe en Jonas.

2 Inhoudstabel Inhoudstabel Waar ligt Spanje? Waar ligt Spanje? De munt en Europese Unie. De munt en Europese Unie. Hoofdstad en belangrijke steden. Hoofdstad en belangrijke steden. Eten en drinken. Eten en drinken. Het landschap. Het landschap. Spaanse koning en koningin. Spaanse koning en koningin. Spanje vakantieland. Spanje vakantieland.

3 Waar ligt Spanje? Spanje ligt in Europa Spanje ligt in Europa aan de Middellandse zee. aan de Middellandse zee. Het heeft twee buurlanden: Frankrijk en Portugal. Het heeft twee buurlanden: Frankrijk en Portugal. De pyrineeën een bergketen in het Noorden vormen de grens tussen Spanje en Frankrijk. De pyrineeën een bergketen in het Noorden vormen de grens tussen Spanje en Frankrijk.

4 De munt en de Europese Unie Spanje is lid geworden van de Europese Unie in1986. Spanje is lid geworden van de Europese Unie in1986. Spanje heeft ook als munt de euro. Spanje heeft ook als munt de euro.

5 Hoofdstad en belangrijke steden Spanje heeft als hoofdstad Madrid Spanje heeft als hoofdstad Madrid Nog een belangrijke stad is Barcelona deze stad heeft het grootste voetbalstadion. Nog een belangrijke stad is Barcelona deze stad heeft het grootste voetbalstadion.

6 Eten en drinken Een bekend gerecht is paella. Een bekend gerecht is paella. En de wijn valt daar ook goed in de smaak. En de wijn valt daar ook goed in de smaak.

7 Het landschap De Meseta is een De Meseta is een grote hoogvlakte in het midden van Spanje. grote hoogvlakte in het midden van Spanje. Er heerst een klimaat met weinig regen, koude winters en heel hete zomers. Er heerst een klimaat met weinig regen, koude winters en heel hete zomers.

8 Koningen en koninginen Juan carlos. Trad in het huwelijk met de Griekse prinses Sophia. Juan Carlos is op dit moment het staatshoofd van Spanje. Juan carlos. Trad in het huwelijk met de Griekse prinses Sophia. Juan Carlos is op dit moment het staatshoofd van Spanje.Griekse SophiaGriekse Sophia,

9 Vakantieland Veel mensen gaan na ar Spanje op vakantie. Veel mensen gaan na ar Spanje op vakantie. Ze gaan dan vooral naar de kusten. Van de Costa brava. Ze gaan dan vooral naar de kusten. Van de Costa brava. De vulkanische Canarische Eilanden zijn ook heel bekend. De vulkanische Canarische Eilanden zijn ook heel bekend.

10 deze spreekbeurt was super !!!cool!!!


Download ppt "Spanje Door Seppe en Jonas.. Inhoudstabel Inhoudstabel Waar ligt Spanje? Waar ligt Spanje? De munt en Europese Unie. De munt en Europese Unie. Hoofdstad."

Verwante presentaties


Ads door Google