De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klas in de kas Door groep 6.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klas in de kas Door groep 6."— Transcript van de presentatie:

1 klas in de kas Door groep 6

2 14 april 2009 Groep 6 is onder leiding van Kees Ruigrok naar de bloemenveiling en naar een tuinder geweest.

3 De veiling:Flora Holland
Toen we aankwamen bij Flora Holland, liet Kees ons de mega grote ruimte zien waar alle bloemen komen. Hij zei,dat dit de 1 na grootste bloemenveiling ter wereld is. 2 We zagen de veilingklokken en we zagen de kopers bloemen kopen. De veilingklok was heel groot. En er waren veel kopers, want het was de eerste dag na Pasen.

4 Hoe ziet de veilingklok er uit?

5 Hoe werkt de veilingklok?
Wat je net hebt gezien, was een veilingklok De lampjes van de klok gaan aflopend. Met sprongetjes van 1 gaat de klok van 100 naar 0. Bij de klok staat wat ieder sprongetje is bijv. 2 cent, 5 cent,1 euro . De bieder moet op het juiste moment drukken, zodat hij niet te veel betaald. Maar moet wel kans hebben om het te kopen. Dus niet te laat drukken!

6 Wist je dat?? De veiling net zo groot is als 24 voetbalvelden!!
Dat er wel ongeveer 1800 mensen werken. Dat de veiling bijna wel een minidorp is: ze hebben daar een kapper, eetcafé, supermarkt, politie en zelfs een fietsenmaker. Dat er mensen uit het buitenland naar deze veiling komen. Dat er mensen via de laptop verschillende veilingen in de gaten houden.

7 Na de veiling gingen we met de auto naar de tomatenkas.

8 De tomatenkas. In de tomatenkas was het warm:ongeveer 25 graden Celsius. De tomaten groeien goed bij genoeg warmte en vocht. Kees leerde ons dat de tomaat wel 10 cm per week groeit in de lente. De tros tomaten hingen aan een beugeltje zodat het trosje niet knakt.

9 Wat hebben we allemaal geleerd?
De tomaten worden iedere week met de hand geplukt. Als van ieder trosje de onderste tomaat oranje of rood is mag het geplukt worden. Alle zijtakken van de tros tomaten worden geplukt zodat ze de ruimte en de voeding krijgen om te groeien,dit noemen we dieven. Hiervan kun je nieuwe tomatenplanten kweken De tomatenplanten hangen aan touwen, zodat ze iedere keer als ze veel gegroeid zijn, verplaatst kunnen worden

10 slot We vonden het een leerzame en vermoeiende dag.
Het was heel leuk!!! En als verrassing kregen we allemaal een trosje tomaten van de tuinder.


Download ppt "Klas in de kas Door groep 6."

Verwante presentaties


Ads door Google