De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

AGORA is méér dan een gebouw. Het is een concept: “een sociaal kruispunt van informatie, technologie en dienstverlening.” Dienstverlening Ruime openingstijden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "AGORA is méér dan een gebouw. Het is een concept: “een sociaal kruispunt van informatie, technologie en dienstverlening.” Dienstverlening Ruime openingstijden."— Transcript van de presentatie:

1 AGORA is méér dan een gebouw. Het is een concept: “een sociaal kruispunt van informatie, technologie en dienstverlening.” Dienstverlening Ruime openingstijden Hands-on opleidingen Uitleenbare items (laptops, tablets, audiokits, videokits, enz.) Print- en plotter service, PC Lab (ICTS) Platform voor initiatieven zoals Peer Assisted Learning en Studentrepreneurs KU Leuven Hosten van events zoals International Day KU Leuven en Dag van de Associatie KU Leuven Informatie Wetenschappelijk: digitale bibliotheek Actueel: feeds van dagbladen, nieuws KU Leuven en deredactie.be, vertoning TV-journaal Praktisch: informatie in real-time zoals bezettingsgraad en reserveringen Sociaal: Facebook, Twitter Technologie Touchscreens VDI-software (BYOD) Presentatie-opnamesysteem Videconference Video-editing software Learning spaces Group Study Area: 20 reserveerbare lokalen Silent Study Area: 2 grote stille ruimtes Social Study Area: FlexiSpace en TimeOut Zone Collaboratieve leerruimtes in de toekomst?

2 Optical Character Recognition Maurits Sabbebibliotheek (MSB) WAT? o OCR: Omzetten van afbeeldingen naar full text doorzoekbare documenten. WAAROM? o Beleid MSB: Elk boek voor iedereen op elk moment toegankelijk. o Perfecte aanvulling op gratis boekscanner en omniscanners. o Lirias als repository & Open Access VOOR WIE? o Alle gebruikers, in het bijzonder: buitenlandse studenten, doctoraatsstudenten en professoren. o Aanmaken van persoonlijke digitale bibliotheek voor studie, onderwijs en onderzoek. Statistische epistemologie. HOE? o AbbyyFineReader op PC in leeszaal. o Lange lijst van beschikbare woordenboeken. o Onmiddellijke controle en aanpassingen aan gegenereerde tekst. o Ondersteuning door MSB-team

3 Onderwijsondersteuning in de Bibliotheek Letteren @ Leuven COLLECTIES INFRASTRUCTUUR RONDLEIDINGEN COLLEGES & INFOSESSIES informatiespecialisten en faculteitsbibliothecaris verzorgen gastcolleges en infosessies over het gebruik van databanken, LIMO, copyright, plagiaat, enz. faculteitsbibliothecaris is tevens docent Algemene Heuristiek voor alle studenten Taal- en Letterkunde in Leuven en Kortrijk informatiespecialisten verzorgen rondleidingen voor studentengroepen van KU Leuven, studentengroepen van andere universiteiten (bv. Université de Namur), studentengroepen Tweedekansonderwijs en leerlingen van het secundair onderwijs informatiespecialisten nemen initiatieven om de collecties optimaal uit te bouwen en te ontsluiten in het kader van colleges en seminaries, bv. door bestelsuggesties te doen die aansluiten bij de behandelde thema’s of door boeken op leeslijsten semestrieel apart te plaatsen bibliotheek stelt, naast de traditionele internet- en reprografievoorzieningen, 3 groepswerkruimtes ter beschikking


Download ppt "AGORA is méér dan een gebouw. Het is een concept: “een sociaal kruispunt van informatie, technologie en dienstverlening.” Dienstverlening Ruime openingstijden."

Verwante presentaties


Ads door Google