De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Motorische Remedial Teaching Werken met leerlingen aan hun bewegingsachterstand.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Motorische Remedial Teaching Werken met leerlingen aan hun bewegingsachterstand."— Transcript van de presentatie:

1 Motorische Remedial Teaching Werken met leerlingen aan hun bewegingsachterstand.

2  Kijken welke leerlingen moeite hebben met bewegen.  Bewegingsobservatie in kleine groepjes.  Individueel of in groepjes werken aan het inhalen van bewegings- achterstand. Wat doen wij aan M.R.T.

3 Leerlingen die in de les bij de volgende bewegingen 3 of meer opmerkingen hebben: Lopen Tenen - en hakken loop Huppelen Klimmen Rollen Werpen Vangen Opslaan Welke leerlingen komen in aanmerking.

4 20 bewegingen 250 items ja of nee score gekoppeld aan het computerprogramma werken in groepen van maximaal 3 leerlingen Bewegingsobservatie

5 Op de volgende dia’s staan de verschillende velden van het programma. Voor het maken van het handelingsplan en alle administratie is het doorlopen van deze stappen nodig. De leerling is een niet bestaande leerling. Gegevens verwerken met het computerprogramma.

6

7

8

9

10

11 Het handelingsplan maken door ja / nee vragen over de scores van de leerling

12 Werkt met huiswerk oefeningen. Automatiseert eenvoudige oefeningen, voor de verbetering van de samenwerking tussen lichaamshelften.

13

14

15 Dit is een tekstveld voor brieven.

16

17 Voor het verbeteren van het handschrift werken we op dezelfde manier met de stappen op de volgende dia.

18 Snelheidstest. Wat is er te zien. Aanbod voor de leerling. Werken aan het verbeteren van het schrijven. Tweede snelheidstest.

19 Voor leerlingen vanaf 4 jaar is het programma aangepast. De collega’s die er mee werken zijn enthousiast.

20 Het Esdal College is een brede scholengemeenschap (LWO tot gymnasium), waarbij het zwaartepunt van de M.R.T. ligt bij de 1 e klassen. Jaarlijks hebben we tussen de 700 en 800 (1 e klas) leerlingen. www.esdalcollege.nl

21 Het geheel draait in een DOS versie vanaf 1995. Nu een internet versie vanaf 2003. Er is een database van ongeveer 3600 leerlingen waar op deze manier mee gewerkt is Het programma voor leerlingen vanaf 4 jaar is in gebruik sinds 1999. Het programma wordt gebruikt door meerdere scholen voor P.O. en V.O.

22 Etiketten. Observatieverslagen. Brieven voor ouders en collega’s. Handelingsplannen. Trainingsprogramma.

23 Wim Kuilman en Ferrie van der Werf www.icoss.net


Download ppt "Motorische Remedial Teaching Werken met leerlingen aan hun bewegingsachterstand."

Verwante presentaties


Ads door Google