De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Om een teenager te zijn in Soshanguve Township Vraag als je iets wilt vragen. Ds MP Magagula.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Om een teenager te zijn in Soshanguve Township Vraag als je iets wilt vragen. Ds MP Magagula."— Transcript van de presentatie:

1 Om een teenager te zijn in Soshanguve Township Vraag als je iets wilt vragen. Ds MP Magagula

2 Wat is een township?

3 Johannesburg F4 Waar is F4? 40Km Noord van Pretoria. Zeer arm gebied. Andere gemeenten en kerk plantingen Pretoria GG

4 Hoe F4 begon 1)Er woonden GG lidmaten 2)Maar eigenlijk te ver van GG 3)Begon met Bijbelstudie in F4 4)Gebed om preekpunt in F4 5)Zending commissie kocht grond 6)Kothatsong (AIDS outreach) verbouwt er groenten 7)Oprichting eenvoudig gebouw 8)Ds Magagula als planter beroepen 9)En van daar groeide de gemeente 10)Nu 102 leden 11)De kerk is voor rijk en arm 12)Aan God alle eer

5 Lucas Mangope weg langs F4

6 Lage huizen en gebouwen van steen Maar ook veel van zinkplaten (shacks/krotten) Op bezoek in een shack Denk je even in, om zo te wonen: a)Stomend heet in de zomer b)Erg koud in de winter c)Totaal geen luxe, slechts 1 kraan maar wel buiten a)Waar krijg ik mijn volgende maaltijd? b)Maar gelukkig geen probleem met het kiezen van witte of bruine hagelslag op mijn boterham.

7 Indruk van de armoede maar niet voor iedereen Winkel in F4 gebied

8 Verleidingen/uitdagingen voor Soshanguve jonge mensen 1)Gebroken gezinnen 2)Sociale problemen rondom 3)Misdaad, drugs... 4)Werkloosheid 5)Slechte behuizing 6)Veel mensen in een kleine ruimte (hoe kun je daar studeren?) 7)Gebrek aan faciliteiten (kraanwater, enz) 8)Invloed van niet-gelovige familie, zelfs ouders, invloed voorouders en gebruiken 10)Verveling 11)Sexueel zuiver te leven 12)AIDS 13)Slechte scholen 14)Moeilijke toegang tertiaire onderwijs 15)Maar het is belangrijk om Christus na te volgen in arme an rijke gebieden voor arme en rijke mensen. Elk ander leven leidt naar de dood!

9 Wat doet de kerk voor deze jongelui?  Laten zien dat Christus daar is, wat de omstandigheden ook zijn mensen komen en gaan, maar Christus is altijd daar.  Om bemoedigd te worden door de liefde en bemoedigingen van volwassenen  Onderwijs hen wat een leven in Christus betekent:  Bijbelstudie  Gebed  Zondagschool  Catechisatie  Kerkdiensten  Verschaffing van wat vermaak  Jeugd kampen

10 Bedankt voor jullie deelname


Download ppt "Om een teenager te zijn in Soshanguve Township Vraag als je iets wilt vragen. Ds MP Magagula."

Verwante presentaties


Ads door Google