De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van, voor én door het onderwijs.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van, voor én door het onderwijs."— Transcript van de presentatie:

1 van, voor én door het onderwijs

2 Landelijke docentendag
Stichting Praktijkleren Landelijke docentendag Financiële beroepen 15 november 2013 Bijvoorbeeld Knooppunt MBO Maries Dinaux Competent City Maandag 3 oktober 2011

3 Mededelingen Stichting Praktijkleren
Leermiddelen Exameninstrumenten Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

4 Ontwikkelingen leermiddelen
Feedback gebruikers Aansluiting doelgroep Korte concentratie Transfer van kennis Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

5 Maken we de goede leermiddelen en maken we die leermiddelen goed?
Ontwikkelingen leermiddelen Onderzoeksvraag: Maken we de goede leermiddelen en maken we die leermiddelen goed? Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

6 Onderzoeksrapport en workshop docenten universiteit Twente
Ontwikkelingen leermiddelen Instructietechniek Onderzoeksrapport en workshop docenten universiteit Twente Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

7 een instrument om didactische bewustzijn te vergroten
Ontwikkelingen leermiddelen Het SPEL een instrument om didactische bewustzijn te vergroten Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

8 Ontwikkelingen leermiddelen
Conclusies Niet werkomgeving centraal stellen maar het leren van beroepsvaardigheden Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

9 Ontwikkelingen leermiddelen
Concreet Producten met meer aandacht voor Motivatie (attentie, relevantie, vertrouwen, voldoening) Reflectie Herhaling (concentrisch) Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

10 Ontwikkelingen leermiddelen
Westervoort Kennismaking met het beroep Samenhang werkzaamheden Excel – Exact Online Twee keer acht dagdelen Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

11 Ontwikkelingen leermiddelen
Periodeafsluiting Verschillende contexten Samenhang werkzaamheden Excel – Exact Online Twee keer acht dagdelen Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

12 Ontwikkelingen exameninstrumenten
Tentamens Nieuwe toetsmatrijzen Zes varianten Oefententamen vraagvormen Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

13 Ontwikkelingen exameninstrumenten
Examenprojecten Drie varianten Hier komen alle titels van de dia’s uit je presentatie te staan, bijvoorbeeld Wat doet Stichting Praktijkleren Voor wie is Stichting Praktijkleren Examenproducten Etc. Vormgeving De titel van een dia is altijd in Impact 36. De tekst is in Calibri, de lettergrootte ivm de leesbaarheid bij voorkeur minimaal 18, afhankelijk van de hoeveelheid tekst (vermijd grote hoeveelheden tekst op een dia, geef liever een mondelinge toelichting en schijf de toelichting die je bij je dia wilt geven hier, bij Notities.

14 Regiodagen in voorjaar 2014
Afsluiting Nieuwsflits Regiodagen in voorjaar 2014 Bewijs van deelname

15 Contact Stichting Praktijkleren Disketteweg 11 3821 AR AMERSFOORT
E: W: Nieuwsflits Stichting Praktijkleren (meld u aan!) Dit is de laatste dia van iedere presentatie.


Download ppt "Van, voor én door het onderwijs."

Verwante presentaties


Ads door Google