De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GRONDWERK De eerste hulp verlener zit bijna altijd op de grond naast het slachtoffer. Veel handelingen worden daarom op de knieën en vanuit de onderrug.

Verwante presentaties


Presentatie over: "GRONDWERK De eerste hulp verlener zit bijna altijd op de grond naast het slachtoffer. Veel handelingen worden daarom op de knieën en vanuit de onderrug."— Transcript van de presentatie:

1 GRONDWERK De eerste hulp verlener zit bijna altijd op de grond naast het slachtoffer. Veel handelingen worden daarom op de knieën en vanuit de onderrug gemaakt

2 Grondwerk, volgorde van werken
Slachtoffer benaderen aan de gezichtzijde Slachtoffer ligt “roerloos”op de grond Kniel naast het slachtoffer Aanroepen en aanschudden, kan gelijktijdig Geen reactie? vraag: Hoe plaats ik op de juiste manier mijn handen? Wat doe ik hierna………?

3 Grondwerk, buik naar rug en vrijmaken ademweg
Indien het slachtoffer daarbij op zijn buik ligt, omdraaien op zijn rug Vraag: waarom? Demo instructeur Ademweg vrijmaken Vraag: waarom kinlift?

4 Grondwerk, controle ademhaling
Controleer de ademhaling als de ademweg is vrijgemaakt met behulp van de kinlift (1ste hand)en hoofd voorzichtig achterover (2de hand) is gekanteld Vraag: hoe lang en waarom zo lang?

5 Grondwerk, alarmeren & stabiele zijligging
Indien geen ademhaling, dan……………..? Wel ademhaling, alarmeren, bel zelf of laat 112 bellen Slachtoffer alleen laten? Vraag: wanneer laat ik het slachtoffer alleen? Stabiele zijligging Demo door cursist

6 Grondwerk, vermoeden rugletsel
Wanneer draai ik een slachtoffer op zijn rug op zijn zij bij verdenking van nek- en of rugletsel? 26ste druk Oranje Kruis wordt dit gedaan door 2 hulpverleners. Handgreep volgens Zach Demo instructeur Omdraaien slachtoffer met behulp van “log roll” Demo door 4 cursisten

7

8 Grondwerk, helm afzetten
Wanneer zal ik bij een slachtoffer, al of niet bij bewustzijn de helm moeten verwijderen? Helm afzetten altijd door 2 hulpverleners Demo instructeur en 1 cursist

9 Grondwerk, noodtransport
Alternatief transport? Waarom? Hoe uit te voeren? Rautek Demo door cursist


Download ppt "GRONDWERK De eerste hulp verlener zit bijna altijd op de grond naast het slachtoffer. Veel handelingen worden daarom op de knieën en vanuit de onderrug."

Verwante presentaties


Ads door Google