De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De wedstrijd van het leven

Verwante presentaties


Presentatie over: "De wedstrijd van het leven"— Transcript van de presentatie:

1 De wedstrijd van het leven

2 24 Weet u niet dat van de atleten die in het stadion een wedloop houden er maar één de prijs kan winnen? Ren als de atleet die wint. 25 Iedereen die aan een wedstrijd deelneemt beheerst zich in alles; atleten doen het voor een vergankelijke erekrans, wij echter voor een onvergankelijke. 26Daarom ren ik niet als iemand die geen doel heeft, vecht ik niet als een vuistvechter die in de lucht slaat. 27Ik hard mezelf en oefen me in zelfbeheersing, want ik wil niet aan anderen de spelregels opleggen om uiteindelijk zelf te worden gediskwalificeerd. (1 Kor. 9 : 24-27)

3

4 De hardloper en de Jezus-volger
Beheerst zich in alles (vs 25) Heeft een doel (26) Heeft zelfbeheersing (27) Wil niet worden gediskwalificeerd (vs 27) Gaat voor de erekrans(vs 25)

5 1. Beheerst zich in alles Iedereen die aan een wedstrijd deelneemt beheerst zich in alles […]

6 Beheersing leidt tot glorie van de Persoon waar je je voor beheerst

7 2. Heeft een doel Daarom ren ik niet als iemand die geen doel heeft [..]

8 Niet dat ik al zover ben en mijn doel al heb bereikt
Niet dat ik al zover ben en mijn doel al heb bereikt. Maar ik houd vol in de hoop eens dat te kunnen grijpen waarvoor Christus Jezus mij gegrepen heeft. 13 Broeders en zusters, ik beeld me niet in dat ik het al heb bereikt, maar één ding is zeker: ik vergeet wat achter me ligt en richt mij op wat voor me ligt. 14Ik ga recht op mijn doel af: de hemelse prijs waartoe God mij door Christus Jezus roept (Fil. 3:12-14)

9 3. Heeft zelfbeheersing Ik hard mezelf en oefen me in zelfbeheersing [...]

10 Hoogmoed Minderwaardigheid

11 4. Wil niet worden gediskwalificeerd
[..] ik wil niet aan anderen de spelregels opleggen om uiteindelijk zelf te worden gediskwalificeerd.

12 Niet iedereen die “Heer, Heer” tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. 22Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?” 23En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!” (Mat. 7:20-23)

13 5. Gaat voor de erekrans [..] atleten doen het voor een vergankelijke erekrans, wij echter voor een onvergankelijke

14 Wees trouw tot in de dood, dan zal ik u als lauwerkrans het leven geven (Openb. 2:20)

15 [wij moeten] vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt
[wij moeten] vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt. Laten we daarbij de blik gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof: denkend aan de vreugde die voor hem in het verschiet lag, liet hij zich niet afschrikken door de schande van het kruis. Hij hield stand en nam plaats aan de rechterzijde van de troon van God. Laat tot u doordringen hoe hij standhield toen de zondaars zich zo tegen hem verzetten, opdat u niet de moed verliest en het opgeeft. (Hebreeen 12:2)

16 Zoek God Zoek vrienden Leer van verlies

17 Maar ik heb de goede strijd gestreden, de wedloop volbracht, het geloof behouden. 8 Nu wacht mij de krans van de gerechtigheid die de Heer, de rechtvaardige rechter, aan mij zal geven op de grote dag; en niet alleen aan mij, maar aan allen die naar zijn komst hebben uitgezien. (2 Tim. 4:7-8)


Download ppt "De wedstrijd van het leven"

Verwante presentaties


Ads door Google