De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een begrippenkader voor de organisatiekunde.  Kenmerken van een organisatie  De menselijke factor  Een samenwerkingsvorm  Doelgerichtheid  Continuïteit.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een begrippenkader voor de organisatiekunde.  Kenmerken van een organisatie  De menselijke factor  Een samenwerkingsvorm  Doelgerichtheid  Continuïteit."— Transcript van de presentatie:

1 Een begrippenkader voor de organisatiekunde

2  Kenmerken van een organisatie  De menselijke factor  Een samenwerkingsvorm  Doelgerichtheid  Continuïteit

3  Verschillende betekenissen van organisatie  Functionele organisatie  organisatie als functie  Institutionele organisatie  organisatie als object  Instrumentele organisatie  organisatie als instrument

4  Het Synergie-effect  Het resultaat van het totale samenwerkingsverband > Een optelling van de resultaten van de individuele prestaties

5  Organisatie: Een menselijke samenwerking die doelgericht en blijven is. Vb. Amnesty International

6  Bedrijf: Een organisatie die goederen en/of diensten voortbrengt met het doel deze op een afzetmarkt te verkopen.  Onderneming: Bedrijf dat altijd gericht is op het maken van winst.

7  Productiviteit: De verhouding tussen het bereikte resultaat en de daarvoor gebrachte offers. Resultaat  Productiviteit = ――――――― Offers

8  Effectiviteit: De verhouding tussen het werkelijk bereikte resultaat en het normresultaat dat men eigenlijk had moeten behalen.  Efficiëntie: De verhouding tussen de normoffers die men had mogen brengen, en de werkelijk gebrachte offers.

9  Waarom zijn organisatietheorieën zinvol?  Ze vormen een leidraad bij beslissingen in de managementpraktijk.  De theorieën vormen onze visies op organisaties  Theorieën maken ons bewust van de omgeving van het bedrijf.  Theorieën zijn een bron van nieuwe ideeën.

10  THUIS, P.T.H.J., Toegepaste organisatiekunde. een begrippenkader voor de organisatiekunde, Wolters- Noordhoff, Groningen, 2003, 200p.


Download ppt "Een begrippenkader voor de organisatiekunde.  Kenmerken van een organisatie  De menselijke factor  Een samenwerkingsvorm  Doelgerichtheid  Continuïteit."

Verwante presentaties


Ads door Google