De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wereldwonderen Gemaakt: Michael.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wereldwonderen Gemaakt: Michael."— Transcript van de presentatie:

1 wereldwonderen Gemaakt: Michael

2 Inhoudopgave De Chinese muur. De piramides van Gezeh
De Golden Gate Bridge.. Machu Picchu. De Taj Mahal. Mount Evererst. Het colosseum in Rome. De piramides van Gezeh De vuurtoren van Alexandrië. De grand Canyon. Het noorderlicht. einde

3 De Chinese muur Het lange bouwwerk ter wereld kronkelt door woestijnen, heuvels en bergen bewaard een Geschiedenis van meer dan 2000 jaar. De Chinese Muur was ooit 6400 km lang en liep van het Koreaanse schiereiland tot aan het noorden van CentraalChina Gemiddeld was de muur 10 meter hoog en 5 meter breed. De kronkelige vorm dankt hij aan het feit dat hij loopt door rivieren, bergomtrekken en valleien.

4 De golden Gate bridge De brug werd ontworpen door de Amerikaanse ingenieur Joseph B. Strauss En werd gebouwd in Amirika. De bouw werd in ongeveer vier jaar voltooid en heeft zo'n 35 miljoen dollar gekost. De Golden gate Bridge is 1,93 km lang. De 2 torens 227 m hoog . de dikste kabels zijn 1,10 m. In de eerste 70 jaar na de opening van de brug hebben ruim 1300 mensen zelfmoord gepleegd door van de brug te springen. In films is de brug een "dankbaar" slachtoffer. Geen enkele brug is zo vaak ingestort in films als de Golden Gate Bridge.

5 De machu picchu De machu picchu is gebouwd op een bergtop van 2761 m
Hoog. En waren 150 huizen tempels en badhuizen . machu Picchu is een stad van de Inca’s in Peru die door de spanjaarden nooit is ontdekt en daardoor ook niet vernietigd werd. Er is in deze stad nog veel van de Inca beschaving terug te vinden. in 1911 struinde de Amerikaan Hiram Bingham op 193 km afstand van de Inca hoofdstad Cuzco het regenwoud door hij ontdekte de Machu Picchu.

6 De Taj Mahal. De Taj Mahal is 58 m hoog en 56 m breed en staat op
een m² groot marmeren platform. Voor het gebouw bevindt zich een uitgestrekte tuin, waarin zich een langgerekt waterbekken bevindt . en Daarom is het ook een liefdes monument. Keizer Shahjehan liet de Tay Mahal bouwen hij was zo rijk dat het gebouw bijna uit Marmer liet optrekken. De Tay Mahal staat in India

7 De Mount Evererst De mount Everest bevindt zich in het Himalayagebergte, op de grens tussen Nepal en China. De eerste personen die de Mount Everest met succes beklommen waren de Nieuw-Zeelander Sir Edmund Hillary en zijn Nepalese sherpa Tenzing Nora, die de top bereikten op 29 mei Tegenwoordig is de top al door honderden mensen beklommen . Toch vallen er nog altijd zeer veel doden bij pogingen om de Mount Everest te beklimmen. Overleeft 10% het niet. De Mount Everest zelf is de hoogste berg op aarde. Hij wordt daarom ook wel het dak van de wereld genoemd. De berg is 8848 of 8850 meter hoog

8 Het colosseum in Rome Het colosseum in Rome was tot de negentiende eeuw het grootse amfitheater ter wereld. Het was 50 meter hoog 185 m lang en er pasten toeschouwers in. Keizer Vespasianus startte in 72 n. Chr. Met de bouw. Zijn zoon Titus hield er de eerste spelen in 80 n. Chr. De populairste gevechten waren de bloederigste tegen gladiatoren tegen gladiatoren of gladiatoren teen dieren. In 400 n. Chr. Werden de gladiatoren gevechten afgeschaft . En in 523 n. Chr. Ook met dieren .

9 De piramides van Gezih De Piramiden van Gizeh in egypte behoren tot de bekendste en oudste bouwwerken van de mensheid De piramiden zijn tevens de bekendste van de Egyptische piramides .Ze bevinden zich ongeveer acht kilometer ten zuidwesten van de stad Gizeh. In de piramides bevonden zich allerlei geheimzinnige gangen en galerijen. de bouw duurde 20 jaar. duizenden slaven hakten en verplaatsen de 2 miljoenen Blokken van steen . Met behulp van stijgers werden de stenen geplaatst.

10 De vuurtoren van Alexandrië
Deze vuurtoren stond op een eilandje voor de kust van Egypte bij Alexandrië. Er was 20 jaar aan gewerkt. Toen hij klaar was noemde iedereen het direct een wereldwonder. Hij was 120 meter hoog, dat is dus hoger dan de hoogste kerktoren in Nederland. ’s Nachts brandde er echt vuur in de vuurtoren, dat met een grote spiegel naar zee gekaatst werd. Geschiedkundigen zeggen Dat de grote spiegel zo was gemaakt Dat het licht tot wel op 50 km afstand te zien was. Dat is wel 50000m. Het licht was zo sterk dat het vijandelijke schepen kon verbranden!

11 De Grand Canyon De spectaculaire Grand Canyon in de Verenigde Staten is erg geliefd onder toeristen maar ook onder geologen. Het ontstaan van de kloof heeft afgelopen week echter stof doen opwaaien. Eerder werd ervan uitgegaan dat het ontstaan van de Grand Canyon rond 6 miljoen jaar geleden begon. De Grand Canyon is ook een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees.

12 noorderlicht Het poollicht is een lichtverschijnsel in de aardatmosfeer dat bij duisternis kan worden waargenomen. In tegenstelling tot wat we vroeger dachten is het noorderlicht geen bovennatuurlijk verschijnsel, maar heeft het te maken met de zon. De zon spuwt zo af en toe een hele grote hoeveelheid gas de ruimte in, wat zonnevlammen genoemd worden. Deze zonnevlammen kunnen zo gericht zijn dat deze de aarde precies raken. De kans is best wel klein, maar zeker aanwezig. Een flinke zonnevlam kan satellieten onbruikbaar maken en in maart 1989 had een zonnevlam zelfs het hele elektriciteitsnet van Canada platgelegd. Zo krachtig kunnen ze zijn!

13 Noorderlicht op Jupiter
Zonne vlam

14 woordenlijst Moeilijke woorden daar geef ik te betekenis van :
1: waterbekken: natuurlijke dammen (golfbrekers) 2: galerijen: schilderijen 3: geologen: is de wetenschap die de Aarde, haar geschiedenis en de processen die haar vormen en gevormd 4: erosie: roest

15 einde Vragen tips en tops graag hier 1: 2: 3: 4:

16


Download ppt "Wereldwonderen Gemaakt: Michael."

Verwante presentaties


Ads door Google