De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Schoolkrant Lentiz Geuzencollege Locatie, Holy, onderbouw

Verwante presentaties


Presentatie over: "Schoolkrant Lentiz Geuzencollege Locatie, Holy, onderbouw"— Transcript van de presentatie:

1 Schoolkrant 2014-2015 Lentiz Geuzencollege Locatie, Holy, onderbouw
Willem de Zwijgerlaan 230 3136 AX Vlaardingen T (010) E

2 De website Het is heel belangrijk om eigenlijk vrijwel iedere dag op de website te kijken voor roosterwijzigingen, want je krijgt aan het begin van het schooljaar een rooster maar daar staat natuurlijk niet in als je een keer wijziging heb doordat bijv. een docent ziek is. Je kan ook een sms krijgen van school als je bijv. het eerste uur vrij bent.

3 Holy dichtbij Rondom deze school zit, de loper, St Jozef mavo, de loper, Mc Donalds, twee pompstations, een tennisbaan, een speelplein, de vaart.

4 Polderpoort Gymen doe je in een ander gebouw en dat heet polderpoort, gelukkig zit dat heel dichtbij school. Op je rooster staat geen ‘gymen’ maar ‘Lichamelijke Opvoeding’. Lichamelijke opvoeding kan je van 3 docenten krijgen namelijk van: Mevr. Heinsbroek junior, Mnr. Van Heiningen, en Mnr. Stoevelaar.

5 Leukste leraar/vak. De leukste leraar hier op school vindt ik mevr. Hogeweg. Zij gaf aan mij economie en af en toe viel ze in voor wat andere vakken, zoals: Engels, Duits, en Levensbeschouwing. Het leukste vak vond ik beeldende vorming, omdat je daar gewoon je eigen gang kan gaan en niet alleen maar hoef te luisteren en stil zitten.

6 Over naar de derde? Gelukkig! Je bent over naar de derde, maar wat nu.. Je hebt waarschijnlijk een keuze gemaakt welke richting je kiest, je kan uit verschillende soorten richtingen kiezen: Zorg & Welzijn, Sport & Welzijn, Marketing & Ondernemen, Horeca & Commercie, Lijfstijl & Multimedia, en Beroep & Passie. Zelf heb ik voor Zorg en welzijn gekozen, omdat ik later iets in de zorg wil doen.

7 Donderdag middag Op donderdag middag hebben wij een speciale middag voor wat leuke activiteiten, zoals: de musicalklas, sportklas, kunstklas, en techniekklas. Daar moet je natuurlijk wel geld voor betalen, want bijv. met de musicalklas ga je naar een voorstelling.

8 Schoolfeest 3 keer in het jaar hebben wij een schoolfeest, dat is dan aan het begin van het schooljaar, het midden, en nog eentje aan het einde van het schooljaar. We hebben dan ook thema’s zoals we bijv. het thema Valentijn, VIP Hollywood hebben gehad. En natuurlijk zijn er dan ook dj’s.

9 Maatschappelijke stage
Hier op school krijg je een maatschappelijke stage, en dat betekent dat je een stage plek mag uitzoeken wat je wilt, behalve iets met inkomsten. Dus bijv. geen kleding winkel, maar wel een school of een kinderopvang. Dit moet je 32 uur doen, en daar heb je twee jaar de tijd voor.

10 Klassenuitje Op school zitten niet alleen maar stomme en saaie kanten, en vooral op deze school niet. Je gaat bijv. een paar keer in het jaar een klassenuitje doen, dat houdt in dat je met je mentor en je klasgenoten een middagje iets leuks gaat doen.

11 Leukste leraar/vak. De leukste leraar hier op school vindt ik mevr. Hogeweg. Zij gaf aan mij economie en af en toe viel ze in voor wat andere vakken, zoals: Engels, Duits, en Levensbeschouwing. Het leukste vak vond ik beeldende vorming, omdat je daar gewoon je eigen gang kan gaan en niet alleen maar hoef te luisteren en stil zitten.

12 Tweede klas moeilijker of makkelijker?
Je zou misschien denken dat de tweede klas moeilijker wordt dan de eerste, maar nee dat is niet zo. Het is eigenlijk juist ietsjes makkelijker, want als brugklasser weet je de regels nog niet goed, je kent de leraren niet, nieuwe klasgenoten, en er zijn tweede jaars leerlingen dus daar kijk je als brugklasser op wel tegen op. De vakken blijven eigenlijk hetzelfde, je krijgt er alleen een paar vakken bij en misschien nog wel zelfs een andere taal. De vakken die je erbij krijgt zijn: economie, Duits, en natuur-en techniek.

13 Over naar de derde? Gelukkig! Je bent over naar de derde, maar wat nu.. Je hebt waarschijnlijk een keuze gemaakt welke richting je kiest, je kan uit verschillende soorten richtingen kiezen: Zorg & Welzijn, Sport & Welzijn, Marketing & Ondernemen, Horeca & Commercie, Lijfstijl & Multimedia, en Beroep & Passie. Zelf heb ik voor Zorg en welzijn gekozen, omdat ik later iets in de zorg wil doen.

14 Holy dichtbij Rondom deze school zit, de loper, St Jozef mavo, de loper, Mc Donalds, twee pompstations, een tennisbaan, een speelplein, de vaart.

15 Polderpoort Gymen doe je in een ander gebouw en dat heet polderpoort, gelukkig zit dat heel dichtbij school. Op je rooster staat geen ‘gymen’ maar ‘Lichamelijke Opvoeding’. Lichamelijke opvoeding kan je van 3 docenten krijgen namelijk van: Mevr. Heinsbroek junior, Mnr. Van Heiningen, en Mnr. Stoevelaar.

16 Voor volgend jaar: Weet jij wat jij wil worden later kijk nu alvast welke richting jij in de derde dan moet nemen? Sport&welzijn Een hele sportieve opleiding waar je veel beweegt maar ook in de boeken moet zitten Hier ga je heen als je politieagent/brandweerman/voetballer ect,ect

17 Voor volgend jaar: Weet jij wat jij wil worden later kijk nu alvast welke richting jij in de derde dan moet nemen? Leefstijl&multimedia een sector voor veel creativiteit en is niet alleen voor mensen die goed kunnen teken hier ga je heen als je :mode/kledingontwerper wil worden kunstenaar of iets met cameras et,etc

18 Voor volgend jaar: Weet jij wat jij wil worden later kijk nu alvast welke richting jij in de derde dan moet nemen? Horeca en commesie Wil jij later in een restaurant werken? Dan is dit speciaal voor jou In deze opleiding leer je hoe het is om te serveren en te koken voor een restaurant Hier ga je heen als je: kok wil worden serveerder/ster etc,etc

19 Voor volgend jaar: Weet jij wat jij wil worden later kijk nu alvast welke richting jij in de derde dan moet nemen? zorg en welzijn wil je jij later in een verpleegtehuis worden of als styliste werken? In deze opleideng leer je om voor jezelf en anderen te zorgen Hier ga je heen als je: Styliste, verpleegster etc, etc

20 Voor volgend jaar: Weet jij wat jij wil worden later kijk nu alvast welke richting jij in de derde dan moet nemen? Marketing&ondernemen Een hel serieuze Maar leuke opleiding waar je veel leert over economische Zaken en het onderhouden van je eigen winkel Hier ga je heen als je: een winkel wil beginnen , op kantoor wil werken etc,etc

21 geen “saaie’’ lessen meer
Idee voor volgend jaar VOOR LERAAR&LEERLING geen “saaie’’ lessen meer Gebruik het smartbord probeer de les leuker te maken en de leerlingen letten dan ook met plezier leuker op En heb je wat om aan terug te denken

22 strips

23 Lentiz 10 jaar Lentiz 10 jaar!!
Sinds 2013 bestaat de school 10 jaar lang en om dat te vieren…..

24 efteling

25

26 Schoolfeest 3 keer in het jaar hebben wij een schoolfeest, dat is dan aan het begin van het schooljaar, het midden, en nog eentje aan het einde van het schooljaar. We hebben dan ook thema’s zoals we bijv. het thema Valentijn, VIP Hollywood hebben gehad. En natuurlijk zijn er dan ook dj’s.

27 Klassenuitje Op school zitten niet alleen maar stomme en saaie kanten, en vooral op deze school niet. Je gaat bijv. een paar keer in het jaar een klassenuitje doen, dat houdt in dat je met je mentor en je klasgenoten een middagje iets leuks gaat doen.

28 Donderdag middag Op donderdag middag hebben wij een speciale middag voor wat leuke activiteiten, zoals: de musicalklas, sportklas, kunstklas, en techniekklas. Daar moet je natuurlijk wel geld voor betalen, want bijv. met de musicalklas ga je naar een voorstelling.

29 Maatschappelijke stage
Hier op school krijg je een maatschappelijke stage, en dat betekent dat je een stage plek mag uitzoeken wat je wilt, behalve iets met inkomsten. Dus bijv. geen kleding winkel, maar wel een school of een kinderopvang. Dit moet je 32 uur doen, en daar heb je twee jaar de tijd voor.

30 Horoscoop

31 In de toekomst: Misschien ga je naar de 2e klas, misschien ga je naar het hoofdgebouw. Wat wel zeker is, je zult er een top jaar hebben. Een jaar vol gezelligheid (maar vergeet natuurlijk niet het leer en maakwerk hé.)

32 Gedrag: Je bent zowel in de pauzes al in de lessen nogal rustig
Gedrag: Je bent zowel in de pauzes al in de lessen nogal rustig. Je zou best eens een grapje kunnen maken tijdens de les! Het afgelopen schooljaar: Je hebt dit jaar flink je best gedaan op school, je hebt prachtige cijfers gehaald en daardoor ga je ook nog eens over. Blijf zo door gaan, je doet het prima! In de toekomst: Je zult in de toekomst nog veel tegenslagen tegemoet komen, maar jij laat je niet dwars zitten door deze tijdelijke dingen. Want je weet dat je alles recht zult zetten en dat het allemaal goed gaat komen.

33 In de toekomst: Je zult het fantastisch doen, aangezien je nog steeds de lolbroek van de klas blijft zal je alsnog verder komen op school. Blijf vooral je best doen op school maar houd het wel een beetje rustig tijdens de lessen. :P Het afgelopen schooljaar: De leraren zullen je niet zo snel vergeten haha! Je was meestal erg druk tijdens de les, soms net iets te druk. Je moest vaak naar Meneer Van Heiningen. Eerlijk? Dat was het toch niet waard aangezien je van Meneer Van Heiningen dan strafwerk moest maken of soms zelfs een verwijdering brief moest invullen. Maak volgend schooljaar een schone start en probeer niet meer de klas uitgestuurd te worden met maatregelen dat je strafwerk moet maken. GOOD LUCK! Gedrag: Zodra jij van school af bent zullen de leraren zeker je gelach missen. Maar mocht je naar het hoofdgebouw gaan dan moet je daar wel oppassen. Ze zijn daar veel strenger dan op de onderbouw.

34 Gedrag: Soms ben je aan de drukke kant omdat je erbij wilt horen.
In de toekomst: Je zult beter je best doen in de toekomst, ook merk je dat je al die tijd verkeerd bezig was en dat het uiteindelijk echt om je cijfers gaan, je zult je meer gaan focussen op je cijfers en je zult een prachtig rapport krijgen. Good job! Gedrag: Soms ben je aan de drukke kant omdat je erbij wilt horen.

35 Het afgelopen schooljaar: Je wilt er graag bij horen aangezien je vrienden het ook altijd doen. Je geeft af en toe een grote mond aan een leraar puur omdat ze dat in je vriendenkring ook doen. Eigenlijk voel jij je er niet prettig bij, wees jezelf dan ben je veel leuker! In de toekomst: Je zult beseffen dat je beter jezelf kan zijn, het is niet leuk om je ander voor te doen dan hoe je echt bent. Zolang jij jezelf blijft maak je sneller (echte) vrienden en is school ook veel leuker voor jou.

36 Brugklas

37 Huiswerk Het huiswerk dat je krijgt is niet veel en ook niet weinig, in het begin dacht ik dat het huiswerk op de middelbare school veel zou zijn maar eigenlijk viel het wel mee Als je moeite met het huiswerk hebt kan je altijd naar de docent zelf gaan en dan helpt hij je en geeft hij je goeie uitleg zodat je het de volgende keer wel weet

38 Over de school Het is altijd gezellig en er is veel te doen je verveelt je nooit Je doet leuke dingen met je mentor Het is hard werken maar soms ook een grapje tussen door in de les

39 Boeken Je krijgt boeken die je moet bestellen via het internet die krijg je thuis bezorgd die moet je dan kaften zodat de boeken niet kapot gaan en aan het einde van het jaar moet je ze inleveren en krijg je geld terug tenminste als ze nog netjes zijn en er niet in getekend is of geen scheurtjes in zitten.

40 Mentor Je krijgt een mentor of je krijgt er 2, daarmee kan je alles delen en ze helpen je door het schooljaar heen, als je problemen heb kan je altijd naar ze toe komen Je hebt ook Mentor uur dat is een uur samen met je mentor en de klas dan praat je over belangrijke dingen of het wordt een gezellig uurtje

41 Pauze In de pauzes mag je eten en drinken, je kan buiten of binnen zitten binnen mag je niet op je telefoon maar buiten mag dat wel als ze hem binnen zien wordt hij ingenomen en moet je met een briefje naar huis die moeten je ouders ondertekenen en dan mag je je telefoon gaan halen bij de docent die hem ingenomen heeft

42 Rooster Je krijgt een rooster en daar staat precies op welke les je dat uur hebt en hoelaat die les begint en afgelopen is. Er staat ook op van welke docent je dat uur les hebt, soms heb je 2 les uren van de zelfde docent

43 Project Je hebt een project 3 les uren lang.
Het project doe je met een docent. Je hebt verschillende project uren bijvoorbeeld: Verzorging, Techniek, Mens en Maatschappij.

44 Kluisjes In het begin van het jaar krijg je een envelop van je mentor daar zit je kluis sleutel in van je kluis, in je kluis kan je bijvoorbeeld je jas, je boeken of je telefoon stoppen, aan het eind van het jaar moet je die ook weer inleveren en dan krijg je 5 euro terug, als je je sleutel kwijt raakt moet je naar de conciërge en vraag je een nieuwe kluis sleutel dan moet je 5 euro betalen

45 Einde Schoolkrant 2014/2015 Deny, Ikram, Chaima, Joreno


Download ppt "Schoolkrant Lentiz Geuzencollege Locatie, Holy, onderbouw"

Verwante presentaties


Ads door Google