De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rode Rozen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rode Rozen."— Transcript van de presentatie:

1 Rode Rozen

2 Rode rozen waren haar lievelings bloemen, en ze heette ook “Roos”
Rode rozen waren haar lievelings bloemen, en ze heette ook “Roos”. En elk jaar had haar man ze haar gestuurd, samengebonden met mooie linten. Het jaar dat hij overleed, werden rozen geleverd aan haar deur. Het kaartje zegde, ”Wees mijn Valentijn”, net zoals alle jaren voorheen.

3 Elk jaar had hij haar rozen gestuurd, en het briefje zegde steeds,
“Ik hou nog meer van jou dit jaar, dan vorig jaar op deze dag, “Mijn liefde voor jou zal steeds groeien, met elk jaar dat verstrijkt”. Ze wist dat dit jaar de laatste keer was dat de rozen zouden komen.

4 Zij dacht: “Hij had deze rozen reeds besteld voor deze dag”
Zij dacht: “Hij had deze rozen reeds besteld voor deze dag”. Haar man kon niet hebben geweten dat hij zou overlijden. Hij hield ervan steeds dingen te vroeg te doen, ver vooruit op de tijd. Want, wanneer hij het te druk kreeg, zou alles nog steeds goed verlopen.

5 Ze knipte de stengels, en plaatste de rozen in een zeer speciale vaas
Ze knipte de stengels, en plaatste de rozen in een zeer speciale vaas. Dan plaatste ze de vaas naast de foto met zijn lachende gelaat. En zat zij voor uren, in de favoriete stoel van haar man. Terwijl zij staarde naar de foto en de rozen die er naast stonden.

6 Een jaar verstreek…en het was hard om te leven zonder haar metgezel
Een jaar verstreek…en het was hard om te leven zonder haar metgezel. Met eenzaamheid en verlatenheid, die haar lot waren geworden. Dan, op hetzelfde uur als op vorige Valentijns. Rinkelde de deurbel, en daar waren de rozen, staande voor haar deur.

7 Ze bracht de rozen binnen, en bekeek ze toen louter geschokt
Ze bracht de rozen binnen, en bekeek ze toen louter geschokt. Dan ging ze naar de telefoon en belde de bloemenwinkel. De eigenaar nam op, en zij vroeg”, of hij dit wilde uitleggen. Waarom zou iemand haar dit willen aandoen, haar zoveel pijn veroorzaken.

8 “Ik weet dat je man is overleden, meer dan een jaar geleden”, zegde de eigenaar. “Ik wist dat je zou bellen, en je het zou willen weten”. “De bloemen die je vandaag ontving waren vooruit betaald”. “Je man plande alles op voorhand, hij liet niets over aan het toeval”.

9 “Er is nog een openstaande bestelling die hier bij mij in het dossier staat”. En hij heeft ver vooruit betaald, je zal de rozen elk jaar krijgen. Er is nog iets anders dat je zou moeten weten, Hij schreef een speciaal kaartje…..hij deed dit een jaar geleden.

10 Dan indien ik mocht ontdekken dat hij er niet langer meer was, is dit de kaart….die moest gezonden worden aan jou het volgend jaar”. Zij dankte hem en hing de telefoon op, haar tranen stroomden nu welig. Haar vingers trillend, toen ze langzaam greep naar het kaartje.

11 Binnenin het kaartje zag ze dat hij haar een berichtje had geschreven
Binnenin het kaartje zag ze dat hij haar een berichtje had geschreven. Dan terwijl ze staarde in totale stilte. Is dit wat ze las….. “Hallo mijn liefste,ik weet het is nu een jaar geleden dat ik ben heengegaan, Ik hoop dat het niet te hard was voor jou om er overheen te komen”.

12 “Ik weet dat het eenzaam moet zijn,en dat de pijn zeer reëel is
“Ik weet dat het eenzaam moet zijn,en dat de pijn zeer reëel is. Want als het andersom moest zijn, ik weet hoe ik me zou voelen. De liefde die we deelden maakte alles zo prachtig in het leven. Ik hield van je meer dan woorden kunnen zeggen, je was de perfecte vrouw”.

13 “Je was mijn vriend en mijn geliefde, je voldeed aan al mijn noden
“Je was mijn vriend en mijn geliefde, je voldeed aan al mijn noden. Ik weet, het is slechts een jaar geleden, maar probeer alstublieft niet om te treuren. Ik wil dat je gelukkig bent, zelfs wanneer jij je tranen plengt. Dat is waarom de rozen je nog jaren zullen toegezonden zullen worden”.

14 “Wanneer je deze rozen krijgt,denk dan aan al het geluk dat we samen hadden, en hoe gezegend we beiden waren. Ik heb je altijd lief gehad en ik weet dat ik dat altijd zal doen. Maar, mijn liefste, jij moet verder gaan, je hebt nog wat te leven”.

15 “Alstublieft…. probeer het geluk te vinden, terwijl je je dagen uitleeft.
Ik weet.. het is niet makkelijk, maar ik hoop dat je een manier zult vinden. De rozen zullen elk jaar komen en zullen enkel stoppen, Als de bloemist stopt met kloppen, omdat je deur onbeantwoord blijft”.

16 “Hij zal die dag vijf maal terug komen, voor het geval je even uit was
“Hij zal die dag vijf maal terug komen, voor het geval je even uit was. Maar na zijn laatste bezoek, zal hij zonder twijfel weten, de rozen te brengen naar de plaats die ik hem heb opgedragen. En de rozen te plaatsen waar wij eens weer tezamen zullen zijn”.

17 Marga's Powerpoint Met dank aan: Maria Rijkaart van Cappellen


Download ppt "Rode Rozen."

Verwante presentaties


Ads door Google