De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

nou dan kan je zo duitsland in, dat is wel aardig, maar aangezien wij niet meertalig zijn, hebben we altijd moeite met de taal, maar met gebaren kom je.

Verwante presentaties


Presentatie over: "nou dan kan je zo duitsland in, dat is wel aardig, maar aangezien wij niet meertalig zijn, hebben we altijd moeite met de taal, maar met gebaren kom je."— Transcript van de presentatie:

1

2 nou dan kan je zo duitsland in, dat is wel aardig, maar aangezien wij niet meertalig zijn, hebben we altijd moeite met de taal, maar met gebaren kom je ook 'n heel end.

3 ja verschillende vakanties heb ik gehad, maar de meest spectaculaire was de eerste keer met het vliegtuig, met vrouw en kind.

4 mijn dochter die is alleen, dus die wil vaak mee, die vindt dat heerlijk, voelden daar niet zo erg veel voor, die hoeven niet musea's te bezoeken, dus ja, soms ga 'k allenig.

5 ja barcel, nee dat was niet barcelona, want daar ben ik ook nog 'n keer geweest 'n keer.

6 mijn vrouw en dochter, die toen mee waren, m'n vrouw uiteraard zou je zeggen.

7 dat vind ik leuk, maar of hun dat echt leuk vinden, dat moeten we afwachten, ze zijn dan doodmoe, ze slapen prima, verder geen last meer van ze, niet dat ze nou zo erg lastig zijn, maar goed.

8 wat doe ik in de vakantie, eigenlijk niks.

9 dat vind ik verschrikkelijk, en dan zit je vierentwintig uur in die bus te hangen, daar voel ik niet zo heel erg veel voor.

10 maar zelf over die markt slenteren, daar vind ik niks an, dat zie ik niet zitten, dus ja, ik ben geen echte vakantieganger zeg maar wat dat betreft.

11 blains ben ik ook nog naar toe geweest, dat ligt daar in de buurt.

12 moest je 'n uur in de bus zitten, je werd 'r helemaal stapelgek op die markt, dus ik vond 't niet leuk, en zei tegen m'n vrouw, ga jij maar met je dochter, ik wacht hier wel.

13 hele nacht op schiphol gezeten, want 't was 'n vlucht van air holland, dus die vertrekt 's-ochtends om zes uur geloof ik.

14 ze vonden 't 'n prettige vakantie, en ze overwegen nu, na 'k meen vier jaar, willen ze dan eventueel toch wel weer in 't vliegtuig, en mischien dat de tweede keer beter bevalt.

15 naar mijn gevoel kleine huisjes, met aan de kust vrij stijl naar beneden lopend, waar ook huisjes staan, dus je gaat trappetje op trappetje af, ' n winkelstraatje die dus bovenaan de kustrand ligt, dus je kijkt, als je tussen de huisjes doorkijkt, dan kijk je op 't strand en op de zee, ja ik vind die huisjes schilderachtig mooi, maar wel klein.

16 ze leven als 't ware allemaal buiten daar, 's-avonds om elf uur zie je de kleine kindertjes nog op straat rennen, hier in nederland zie je ze ook nog om elf uur op straat rennen, maar daar is 't heel gewoon, hier vinden wij 't apart, dan moeten de kindertjes om zeven uur op bed liggen.

17 ik ben nog nooit van de honger omgekomen.

18 maar ja, aan de andere kant 't duurt anderhalf uur geloof ik, dan ben je op de plaats van bestemming.

19 mijn dochter en mijn vrouw hadden nog nooit gevlogen, ik heb nog wel 'ns 'n keer gevlogen, maar ik kan niet zeggen echt lekker.

20 probeer wat dingen te weten te komen.

21 vervolgens probeer ik dan iets van 't binnenland te weten te komen, omdat 'k dat dan wel aardig vind.

22 eerst lekker niks doen, dan zelf eten koken.

23 stralen weer, daar aangekomen, val je meteen in slaap, want je hebt de hele nacht opgezeten en je mag dan nog niet in je appartement.

24 en dan vind ik 't heerlijk, om naar mensen te kijken, hoe ze d'r mee omgaan en wat ze doen.

25 's-avonds heerlijke temperatuur, soms uit eten als je ergens 'n leuk restaurantje vindt, en dan ja wat de boer niet kent dat eet ie niet.

26 nou excursie meer met de bus, wat 'n hele opgave was om 't kaartje te bemachtigen.

27 wat ben ik slecht in namen, 't was bij bredenbroek, in de buurt tussen doetichem en bredenbroek, dus dat is niet de veluwe, maar dat is de achterhoek, he ja de achterhoek.

28 wat ik veel doe, dat is 'n route uitzetten, die ze dan uren moeten lopen, en dat vinden hun soms minder leuk, omdat ik ook niet precies weet waar ik uitkom, maar dat betekent toch, dat ze 'n uur of zes aan 't wandelen zijn en dan onderweg maar ergens zien dat je 'n broodje of iets eetbaars te pakken krijgt.

29 was naar spanje, ergens aan de zuidkust.

30 ik zelf ben daar niet zo'n liefhebber van, ik vind de temperatuur heerlijk, maar ik hoef niet in de zon te liggen.

31 voor de rest is 't niet spectaculair, allenig dat die lui nooit meer in 'n vliegtuig krijg, hoogstwaarschijnlijk, maar ze moesten dus wel terug mee in 't vliegtuig, dus half onder de jajem zijn ze mee terug gegaan.

32 dus ik loop langs 't strand, ga naar 't haventje, zorg voor 't eten, bekijk waar we naar toe kunnen, haal ze dan weer op, of breng ze nog 'n boterhammetje.

33 ja dat was 'n plaatsje buiten benidorm, maar als je me nou vraagt hoe dat heet ?

34 dat vind ik dan wel leuk in de vakantie.

35 ik heb afgelopen jaar inderdaad 'n huisje op de veluwe gehuurd, ja prima, ik bedoel, maar ja hoe moet je dat zeggen, de temperatuur is natuurlijk van groot belang, 'k mag niet mopperen dit jaar met 't weer, maar daar zit je natuurlijk altijd mee te klungelen, als 't slecht weer is, hier op de veluwe, hoewel 't bijzonder mooi is hoor, ik vermaak me ook wel met regen, maar ja als ik kiezen mag, toch mooi weer.

36 vervolgens gaan mijn vrouw en dochter naar 't strand, gaan liggen bakken.

37 met de auto is helemaal niet om te doen, kan wel maar dat kost je dan weer zo veel, dus wij wachten af, en zien dit jaar wel of d'r nog 'n paar centjes over zijn van na de brand, of we nog op vakantie kunnen.

38 naar 'n markt, ' n gigantisch grote markt was 't.

39 ik hoop 't maar, want je kan ook met de bus, maar daar ben ik iets te lang voor, dan zit ik echt gekreukeld.


Download ppt "nou dan kan je zo duitsland in, dat is wel aardig, maar aangezien wij niet meertalig zijn, hebben we altijd moeite met de taal, maar met gebaren kom je."

Verwante presentaties


Ads door Google