De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welke keuze maak jij voor jezelf?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welke keuze maak jij voor jezelf?"— Transcript van de presentatie:

1 Welke keuze maak jij voor jezelf?
Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als iemand hem vroeg hoe het met hem ging, antwoordde hij: “Als het nog beter met mij zou gaan, zou ik twee keer voor je staan”. Hij was de geboren optimist. Als één van zijn personeelsleden eens een slechte dag had, zei hij altijd tegen de persoon in kwestie dat hij het positieve van de situatie maar eens moest bekijken.

2 Ik wilde graag weten hoe hij dat doet.
Zijn doen en laten maakte mij zo nieuwsgierig dat ik hem op een dag vroeg: “Hoe is het mogelijk, dat een mens zoals jij constant positief blijft denken”. Ik wilde graag weten hoe hij dat doet.

3 Joep antwoordde: “Als ik ‘s morgens wakker word, heb ik twee mogelijkheden: Ik leef die dag in een slecht humeur of in een goed humeur En ik wil in een goed humeur leven. Telkens als er wat gebeurt kan ik mij die vraag weer stellen En lijd ik eronder of leer ik ervan?”

4 En elke keer als iemand mij benadert om zich te beklagen, kan ik zijn beklag accepteren of hem wijzen op de positieve dingen in het leven, want ik heb ook voor die positieve kant gekozen.

5 Mijn antwoord daarop was dat het lang niet zo makkelijk is als hij dat doet voorkomen.

6 Zo makkelijk is het wel, meende Joep, want jouw leven bestaat uit jouw keuzes en telkens weer kun je kiezen Of en hoe je op een situatie zult reageren. Of je positief wilt blijven en dat geldt je hele leven lang.

7 Ik dacht lang na over Joep zijn woorden
Ik dacht lang na over Joep zijn woorden. Korte tijd later nam ik ontslag bij mijn werkgever om voor mij zelf te beginnen en we verloren ons contact. Maar ik dacht heel vaak aan Joep als ik voor het positieve leven koos en niet voor de lijdensweg.

8 Een paar jaar later hoorde ik dat Joep een heel ernstig ongeval had gehad op een bouwplaats.
Hij was 18 meter naar beneden gevallen van een steiger en na een 20 uur durende operatie en 20 weken revalidatie met een stalen frame in z’n rug, zocht ik hem op in het ziekenhuis en vroeg hem hoe het met hem ging gezien de omstandigheden?

9 Joep antwoordde; “Als het nog beter met me zou gaan, zou ik nu twee keer voor je staan. Wil je mijn operatiewonden eens zien?” Daar had ik geen behoefte aan, maar ik vroeg hem wel wat hij dacht in de seconden voor en tijdens zijn ongeval. “Het eerste wat ik dacht was of ik mijn ongeboren dochter wel zou zien, maar toen ik op de bodem lag, besefte ik dat ik die keus had”.

10 “De ambulancebroeders deden hun werk voortreffelijk en zeiden mij dat het allemaal weer goed kwam, maar toen ik in het ziekenhuis de gezichten van de doktoren zag, wist ik dat ze mij weinig kans gaven om te overleven. En ik wist, dat ik zelf het initiatief moest nemen en dat deed ik dan ook”.

11 Toen de operatiezuster mij vroeg of ik ergens allergisch voor was, antwoordde ik luidkeels JA!!
De zusters en de doktoren keken allen vragend naar mij en ik antwoordde; “ZWAARTEKRACHT”.

12 Het hele team lachte luid en ik zei hen dat ik besloten had om verder te leven, dus opereer me maar als een levende en niet als een dooie.

13 Joep overleefde, dankzij de vakbekwaamheid van de artsen
Joep overleefde, dankzij de vakbekwaamheid van de artsen. Maar ook dankzij zijn eigen positieve instelling, die bewonderenswaardig is. Van hem leerde ik, dat wij telkens weer de keus krijgen om met volle teugen van het leven te genieten. Het is echt je eigen instelling die alles bepalend is in je eigen leven!

14 Vandaag is er genoeg om je zorgen over te maken.
Maak je daarom geen zorgen om wat morgen gebeurt. Vandaag is er genoeg om je zorgen over te maken. En vandaag is de morgen waarover jij je gisteren zorgen gemaakt hebt.

15 Nu krijg je weer de keus uit twee mogelijkheden:

16 Heb je al een keuze gemaakt?
STUUR DEZE AAN ALLE MENSEN DIE JE EEN WARM HART TOEDRAAGT!

17 HET IS HET ENIGE WAT JE HEBT!
GENIET VAN JE LEVEN. HET IS HET ENIGE WAT JE HEBT!

18 AAN JOU DE KEUS.


Download ppt "Welke keuze maak jij voor jezelf?"

Verwante presentaties


Ads door Google