De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

IERLAND DOOR JOLIEN. INLEIDING Aantal inwoners De taal Het geld Het klimaat,de ligging en het andschap Eten en drinken De geschiedenis Bezienswaardigheden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "IERLAND DOOR JOLIEN. INLEIDING Aantal inwoners De taal Het geld Het klimaat,de ligging en het andschap Eten en drinken De geschiedenis Bezienswaardigheden."— Transcript van de presentatie:

1 IERLAND DOOR JOLIEN

2 INLEIDING Aantal inwoners De taal Het geld Het klimaat,de ligging en het andschap Eten en drinken De geschiedenis Bezienswaardigheden Moeilijke woorden

3 AANTAL INWONERS DE TAAL Nu: 4,4814 miljoen Rond 2000: 3,8052 miljoen Ze spreken Iers. De vlag:

4 HET GELD Ierse pond tot 9 februari 2002 Nadien vervangen door de euro.

5 vlees met twee soorten groenten aardappelen en veel dierlijk vet. Guinness = beroemdste donkere bier ETEN DRINKEN

6 GODSDIENST Godsdienst aanwezig op Iers eiland bezaaid met ruïnes en gedenktekens.ruïnes We hebben gedenktekens gezien voor alle strijdenden.

7 BEZIENSWAARDIGHEDEN Museum Dublin 1880 gebouwd Museum Dublin 1880 gebouwd Veel sieraden Veel sieraden

8 LANDSCHAP EN NATUUR Ierland heeft een gematigd zeeklimaat, dat onder invloed staat van de warme golfstroom. Ondanks dat het eiland niet zo groot is, scheelt de gemiddelde jaartemperatuur bijna 2 graden tussen Belfast (8,8 graden) en Valentia (10,7 graden).

9 MOEILIJKE WOORDEN Dia Duit =Hallo Le Do Thoil=Alstublieft Cad is Ainm? =Wat is je naam? Ja =Yes Nee=Aon

10


Download ppt "IERLAND DOOR JOLIEN. INLEIDING Aantal inwoners De taal Het geld Het klimaat,de ligging en het andschap Eten en drinken De geschiedenis Bezienswaardigheden."

Verwante presentaties


Ads door Google