De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Officiële landstaal: Spaans Hoofdstad: San José Religie: Rooms-katholiek 85 % Protestant 14 % Oppervlakte: 51 100 km² Inwoners: 4 695 942.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Officiële landstaal: Spaans Hoofdstad: San José Religie: Rooms-katholiek 85 % Protestant 14 % Oppervlakte: 51 100 km² Inwoners: 4 695 942."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4

5

6 Officiële landstaal: Spaans Hoofdstad: San José Religie: Rooms-katholiek 85 % Protestant 14 % Oppervlakte: 51 100 km² Inwoners: 4 695 942

7 Geografie Hoogste punt: Cerro Chirripó (3081 m) 25% van het land is beschermd waaronder veel tropisch regenwoud

8 Westen Grote Oceaan Oosten Caribische Zee

9 Vulkanisme

10 Export

11

12 Cartago Gesticht in 1563 door de Spanjaard Juan Vasquez de Coronado

13 Proyección Folklórica Sueños y Semillas

14 De folkloregroep ‘Compañia Folclórica Sueños y Semillas’ is opgericht in augustus 2010 in Tejar de El Guarco in Cartago, de hoofdstad die ongeveer midden in het land ligt. Het was een initiatief van ouders om samen met een enthousiaste groep jonge mensen, die stonden te popelen om iets met folklore te gaan doen. Enige maanden later voegt zich bij dit project de danser en tegenwoordig directeur, Diego Artavia Jimenez. Zo ontstaat de huidige groep ‘Sueños y Semillas ‘ waarvan de naam vertaald kan worden als ‘dromen en zaden’. Zij geven daarvoor de volgende uitleg: liefde voor de gewoonten en tradities in het land en mooie dromen worden bij elk kind als zaad in het hart geplant, het groeit van jongs af aan en komt zo tot volle bloei. Het is ieders droom in deze groep om met hun folkloristische dansuitvoering het zaad van de liefde en respect voor de Costa Ricaanse cultuur te laten groeien in de harten van het publiek. ‘Compañia Folclórica Sueños y Semillas’ is trots Costa Ricaans te zijn en slaagt er in om met vreugde, energie en passie overal hun boodschap over te brengen op het publiek. Het is voor de eerste keer dat ze in België komen ‘zaaien’.

15

16

17

18

19

20

21 De groep Molodost komt uit Jaroslavl, Hoofdstad van Oblast (provincie) Yaroslavl. Het is een prachtige stad in het midden van Europees Rusland aan de rivier de Wolga, op ongeveer 250 kilometer ten noordoosten van Moskou. Het historisch centrum van de stad, rond de samenvloeiing van de Wolga en de Kotorosl, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is onderdeel van de Gouden Ring van Rusland.

22 Rusland is het grootste land ter wereld, met zijn 17.075.400 km² bijna twee keer zo groot als de tweede op de lijst, Canada. (560 x opp België) Rusland heeft 142.517.670 inwoners, waarvan 613.088 in Jaroslavl. Door de slechte leefomstandigheden en het alcoholisme is het bevolkingsaantal sinds het communisme gedaald en worden er veel meer meisjes dan jongens geboren. In Rusland is er slechts 1 officiële landstaal, het Russisch, maar de 160 verschillende etnische groepen spreken samen 100 verschillende talen. De meest voorkomende religie in Rusland is Russisch-orthodox, gevolgd door de Islam, het Boedhisme en het Jodendom.

23 Rusland is lid van de VN sinds 24/10/1945. Er is nauwe samenwerking met ons land. Zo worden er driejarige werkprogramma’s met de Vlaamse en Waalse regering ondertekend op vlak van samenwerking wat betreft onderwijs, cultuur en wetenschap. Het niet zorgvuldig naleven van de mensenrechten bemoeilijkt soms de relatie tussen de EU en Rusland. Het al dan niet verdacht overlijden van meerdere criticasters van Rusland onder Poetin en de moord op een mensenrechtenactiviste maken het er niet altijd makkelijker op.

24 Sinds 1999 kent Rusland een sterke economische groei, 6% per jaar. Dit is vooral te danken aan de devaluatie van de Roebel en de hoge olieprijzen. De ontwikkeling van kleine en middelgrote bedrijven is moeilijk door de dominantie van oligarchen en een onvoldoende functionerend banksysteem. De belangrijkste exportproducten zijn olie, aardgas, steenkool, ertsen, hout en elektriciteit.

25 Rusland kent lange, donkere, koude winter – soms zelfs zes maanden lang en op vele plaatsen hete zomers vanwege het landklimaat. Milieuzorg is geen prioriteit in Rusland. Sommige plekken in Siberië en de Oeral zijn totaal verwoest en vervuild en het aardgasnet vertoont verschillende breuken en scheuren. 9% van het getransporteerde aardgas en aardolie zou in de bodem verdwijnen, met sterk verontreinigd drinkwater tot gevolg. In vele steden overtreffen de schadelijke stoffen in de lucht vele malen de Westerse normen.

26 Rusland heeft een mooie, rijke cultuur. Rusland heeft heel wat schrijvers, architecten en kunstenaars voortgebracht. Het straatbeeld wordt gedomineerd door prachtige kerken en statische gebouwen Maar ook de bevolking is mooi. Niet alleen op esthetisch vlak, maar het zijn ook warme gezellige en gastvrije mensen.

27 Het Nationaal Folk Dans ensemble Molodost (Rusland Yaroslav) brengt een prachtig dansspektakel. Het is ensemble geniet hoog aanzien als dansgroep in Rusland. Ze brengen dansen uit Centraal Rusland, Siberië en Aziatisch Rusland (Kozakken dans). Het ensemble heeft zijn eigen orkest dat bestaat uit 5 muzikanten. Het heeft een uitgebreid repertorium en beschikt over minstens 6 diverse nationale kostuums. De groep was reeds meermaals in het buitenland. Zo waren ze reeds te gast in Duitsland, Spanje, Nederland, Italië, Frankrijk, Polen en Hongarije. Ze zullen voor het eerst te gast zijn in België Vlaanderen.

28

29

30

31

32

33 Finland ( Fins : Suomi), officieel de Republiek Finland, is een land in Noord Europa met 5.266.114 (2013) inwoners. Finland grenst in het oosten aan Rusland, in het noorden aan Noorwegen, in het noordwesten aan Zweden, ten zuiden wordt het van Estland gescheiden door de Finse Golf. ten westen ligt de Botnische Golf ten zuidwesten de Oostzee aan de overkant waarvan weer buurland Zweden ligt.

34 De hoofdstad is Helsinki. Finland wordt wel 'het land van de duizend meren' genoemd; in werkelijkheid zijn er ongeveer 188.000 meren. Het grootste meer is het Saimaameer. In het zuidoosten is het land bespikkeld met ontelbare meren en meertjes. De naam Finland betekent veenland, en verwijst naar de talrijke hoogvenen. Ook de Finse benaming Suomi heeft deze betekenis.

35 Finland heeft 5.266.114 (2013) inwoners en is met een bevolkingsdichtheid van 15,6/km² (2013), na IJsland en Noorwegen, het dunst bevolkte land van Europa. Bovendien is de bevolking ook nog eens zeer ongelijk verdeeld: het merendeel van de inwoners woont in het zuiden van het land, terwijl in Lapland met een bevolkingsdichtheid van minder dan 2 inwoners per km² grote delen feitelijk onbewoond zijn. Ongeveer één vijfde van de Finse bevolking is geconcentreerd in de hoofdstedelijke regio rond Helsinki, dat daarmee als de enige echt grote stad van het land wordt beschouwd. Naast de hoofdstad hebben met name Tampere en Turku een stedelijk gebied van enige omvang. De meeste overige Finse steden hebben minder dan 100.000 inwoners en liggen relatief verspreid over het zuidelijk deel van het land.

36 Het aandeel aan immigranten en vluchtelingen in Finland is vergeleken met de meeste Europese landen klein, maar neemt gestaag toe. De grootste buitenlandse bevolkingsgroepen zijn Russen, Esten en Zweden Daarnaast bevinden zich, relatief gezien, opvallend veel Somaliërs en Koerden in Finland, met name in Groot- Helsinki. Van de bevolking is 93,4 % van Finse afkomst

37 Traditioneel was Finland een landbouwland, maar het land besteedde na de Tweede Wereldoorlog veel aandacht aan zijn industrialisatie. Tegen het eind van de 20 e eeuw waren industriële productie, de dienstensector, de handel en de vervoerssector de grootste segmenten van de economie, terwijl de landbouw (plus bosbouw en visserij) minder dan 10 procent van werkgelegenheid en het BBP vertegenwoordigde

38 Motora is een Finse folk dans groep afkomstig uit de stad Joensuu, een stad met 74000 inwoners in Oost Finland in de provincie Noord Karelia. De groep brengt voornamelijk dansen uit Karelia. Karelia ligt gedeeltelijk in Finland en deels in Rusland. De dansen die de groep brengt zijn beinvloed door de Oosterse en Westerse culturen. De dansen geven een uiting aan gevoelens en emoties. Motora is bekend voor het verfrissen van de conventionele dansen. Het ensemble Motora werd opgericht door Rauni en Sakari Riikonen en dit in 1968. Momenteel wordt de groep geleid door Mari Lehikoinen.

39 In 2008 ontving de groep de titel Folk Dans Ensemble van het jaar. Dit is de hoogste erkenning in de Finse Folk dans wereld. Muziek maakt een belangrijk deel uit van de Karelian dans en de uitvoering ervan door de groep. Accordeon speler Marko Kotlainen is verantwoordelijk voor het orkest Rälläkkä. Het orkest bestaat uit violen, gitaar, bas en cajon. In totaal telt de groep 200 leden. De groep heeft zijn eigen dansstudio in het centrum van Joensuu. De groep participeerde aan diverse nationale en internationale festivals. De laatste vijf jaar was de groep te gast in Hongarije, de VS, Denemarken, Zweden, Rusland, Duitsland, Roemenië en Nederland. Dit jaar zijn ze te gast op de Pikkeling in België.

40

41

42

43

44

45 Taiwan is een eiland in Oost-Azië, alsmede de gebruikelijke aanduiding van een daar gevestigde, de facto soevereine staat die zich formeel de Republiek China (Jhōnghuá Mínguó, Zhōnghuá Mínguó) noemt. Als politieke entiteit bestaat de Republiek China vooral uit het genoemde eiland, maar zij heeft ook de eilanden Kinmen, Matsu en Wuciou onder controle. Die liggen vlak voor de kust van het Chinese vasteland. Zij behoren tot het deel van de provincie Fujian dat onder feitelijk gezag van Taiwan staat.

46 Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog werd Taiwan internationaal vooral als Formosa aangeduid en was het een Japanse kolonie. Na de Tweede Wereldoorlog werd Taiwan overgedragen aan de toenmalige Republiek China, met regeringszetel Peking.

47 Taiwan wordt niet als onafhankelijk land erkend door de Communistische Volksrepubliek China en de communistische regering noemt Taiwan een afvallige provincie van de Volksrepubliek China. Taiwan wordt door de meerderheid van de internationale gemeenschap officieel niet erkend, maar het merendeel van de staten in de wereld onderhoudt wel aparte economische en culturele relaties met Taiwan, veelal via zogenaamde gezantschappen. Echter, 23 landen hebben de Republiek China, dat is: Taiwan, wel officieel erkend als legitieme voortzetting van de Republiek China en hebben als gevolg hiervan geen officiële relaties met de communistische Volksrepubliek China, het Chinese vasteland

48 Taiwan : is een eiland in OOST – AZIE. ligt in de Oost-Chinese zee ten oosten van het Chinese vasteland, ten zuidwesten van Japan en ten noordoosten van Filipijnen. De totale oppervlakte in Taiwan is 35980km², waarvan 32260km² land en 3720km² water?

49 Taiwan : bestaat uit het hoofdeiland met als hoofdstad Taipei en 9 tal kleine eilandjes. ligt aan 4 zeestraten en baaien De Straat van Taiwan (tussen de Oost-Chinese Zee en de Zuid-Chinese Zee), Penghu Shuidao (tussen het hoofdeiland en de 6 westelijke eilanden), Nian Wan (een kleine baai aan de piek van het zuiden, daar zijn 2 baaien (waaronder Oluan Pi), tussen die twee kapen ligt de baai), De straat Luzon (ten zuiden van Nan Wa

50 In 2011 had Taiwan een populatie van 23,06 miljoen inwoners een bevolkingsdichtheid van 637,04 inwoner per km². De oorspronkelijke bewoners van Taiwan zijn verschillende Austronesische stammen, die niet afstammen van Chinezen maar eerder van de Filipijnen.

51 De officiële taal van Taiwan is Mandarijn op Taiwan "Guoyu" ('landstaal') genoemd. Daarnaast spreekt de meerderheid Taiwanees, alsook Taiwan- Hokka ( verschillende aboriginaltalen - dialect) Religie is een mix van taoïsme en boeddhisme (93%) - Rooms- Katholiek (4,5%) en andere ( protestant 2,5%). De meeste gebouwen staan in Tainan vertaalt in tempels en andere religieuze gebouwen.

52 Cultuur vertolkt zich in monumenten kunst en festivals ( muziek / dans ). De valuta van Taiwan is de Nieuw Taiwanese dollar. Het BNP van Taiwan is € 460,07 miljard. De beroepsbevolking bestaat uit 10,78 miljoen mensen van de totale populatie van23 miljoen in heel Taiwan.

53 De Drie principes van het volk samen ook san-min-doctrine genoemd, is een politieke filosofie die bedacht is door Sun Yat- sen als onderdeel van zijn programma om van China een vrije, welvarende en machtige staat te maken. De erfenis van deze principes is vooral te vinden in de Republiek China op Taiwan. De drie principes zijn: [ [ Mínzú: Nationalisme (allen die in het land wonen hebben dezelfde rechten en kansen; anti monarchisme; antimilitarisme); Mínquán: democratie (grondwet; president; verkiezingen); Mínshēng: volkswelvaart (eigen grond voor boeren; eigen bezittingen). De drie principes worden bezongen in het volkslied. De drie kleuren van de vlag verwijzen ook naar deze principes

54 De Yi-Tzy folk dans groep is opgericht in 1996, Tainan Hsien. De groep bestaat hoofdzakelijk uit teenagers die fier zijn op hun traditionele dansen. De groep bestaat uit een 25 tal dansers? Het merendeel van de dansen zijn traditioneel uit de diverse regio’s van Taiwan. Het Yi-Tzy folk dans ensemble promoot het cultureel erfgoed. Ze werkten mee aan meer dan 200 artistieke projecten en wonnen diverse dansconcours in Taiwan. De groep werd uitgenodigd om als lokale groep deel te nemen aan het Nan-Ying internationaal festival in Taiwan. Tevens was de groep reeds te gast op diverse internationale dans festivals; Spanje, Italië, Frankrijk, UK en België. Op al deze festivals genoten ze heel wat lof voor hun gracieus en kleurrijk dans spektakel.


Download ppt "Officiële landstaal: Spaans Hoofdstad: San José Religie: Rooms-katholiek 85 % Protestant 14 % Oppervlakte: 51 100 km² Inwoners: 4 695 942."

Verwante presentaties


Ads door Google