De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Experience Design Opdracht 1 Advies voor Bionade Nereida Hagenbeek | 0828463 | CMD2A.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Experience Design Opdracht 1 Advies voor Bionade Nereida Hagenbeek | 0828463 | CMD2A."— Transcript van de presentatie:

1 Experience Design Opdracht 1 Advies voor Bionade Nereida Hagenbeek | | CMD2A

2 Zien O gen brengen kleurige paletten, vormen en bewegingen tot leven. D e ogen absorberen een wereld van kleur en vorm. V ia het oog worden vorm en kleur opgenomen in onze hersenen. S lechts enkele honderdsten van een seconde nadat we iets zien, voelen we een emotie.

3 Proeven D e tong bestaat uit spierweefsel en slijmvlies. In dit slijmvlies bevindt zich het smaakzintuig waarmee we proeven. M et je tong kun je vier verschillende smaken proeven; zout, zuur, bitter en zoet. D e tong proeft het voedsel. Je smaakzin en je reukzin werken samen. S maak wordt beïnvloed door wat je ruikt.

4 Voelen J e huid vertelt je veel meer dan alleen maar hoe de dingen aanvoelen. E r zitten heel wat verschillende soorten zenuw-uiteinden vlak onder je huid, en ze vangen allemaal een ander signaal op. J e kunt het verschil tussen warmte en kou voelen. A ls iets stevig tegen je huid drukt, voel je dat met speciale zenuw- uiteinden die diep in je huid zitten.

5 Toepassingen W aarom ga ik die zintuigen gebruiken? Ik ga 2 Bionade(Vlierbessen en Lychees) smaken in verschillende soorten glazen inschenken. Hierbij wil ik te weten komen of het effect van de verschillende glazen het smaak van de Bionade kan beïnvloeden. V oor mijn experiment ga ik 3 zintuigen toepassen aan mij experiment: Z ien, P roeven en V oelen.

6 Het experiment I k besloot het experiment te doen met 2 collega’s op mijn werk te doen tijdens ons lunchpauze. W aarom besloot ik het daar te gaan doen? Ik werk parttime in een hotel/restaurant, en daar hebben ze verschillende soorten glazen in alle vormen en formaten. V oor mijn experiment gebruikte ik: Champagne glazen; Bier glazen; Long-drink glazen met een rietje; En cocktail glazen met ijs en een citroentje daarbij als decoratie.

7

8 Sensagram B ij het experiment moesten zij ook al de glazen met de drankjes beoordelen. Ze mochten de verschillende soorten glazen met het drankje per zintuig beoordelen met een score van 1-5.

9 Resultaten D it zijn het resultaten van mijn experiment volgens de scoren die mijn respondenten hebben gegeven. M ijn respondenten konden niet meteen het smaak van de champagne en de bier glas vergelijken maar na weer een slokje te nemen wisten ze wel meteen dat het dezelfde drank was. M aar bij de Long/drink en de Cocktail dachten ze dat het totaal verschillende smaken waren. Dit kwam door het ijs in de Cocktail glas.

10 Advies A ls advies zou moeten geven zou ik het Bionade in een Champagne glas serveren aan ons doelgroep. Het past meer bij de doelgroep. Een champagne glas heeft een exclusieve, elegant en chique look. Een cocktail glas zou wel leuk zijn maar niet om het met Bionade alleen te serveren en een blokje ijs. Hierdoor wordt het smaakloos. Als wij Bionade samen met een ander drankje bijvoegt met ijs zou het wel van toepassing zijn.


Download ppt "Experience Design Opdracht 1 Advies voor Bionade Nereida Hagenbeek | 0828463 | CMD2A."

Verwante presentaties


Ads door Google