De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Website Usability.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Website Usability."— Transcript van de presentatie:

1 Website Usability

2 Bol.com Herkenbaarheid: Het is handig dat er bovenaan de site allerlei kopjes staan die verwijzen naar wat voor soort producten je kunt bestellen. Navigatie: Het is duidelijk waar ik naartoe kan gaan, maar waar ik ben niet, de voorpagina is heel druk. Snelheid: De site werkt erg snel. Zoeken: Er is een uitgebreide zoekfunctie voor producten die je eventueel wilt opzoeken. Opmaak: De opmaak is mooi, je ziet veel blauw, dat hoort bij het logo van bol.com. Alles is goed leesbaar. Schrijfstijl: De titels zijn groter, daarna zie je een korte beschrijving van het product. Je kunt er ook voor kiezen om recensies van anderen te lezen.

3 Bol.com Hyperlinks: Er is veel informatie beschikbaar op de site, als je op de link ‘meer’ klinkt. Daarna is het eigenlijk niet meer nodig om nog een link aan te klikken, er volgt genoeg informatie over het product. Interactie: Je kunt zelf bepalen waar je naartoe surft op de site. Bij bol.com kun je snel ergens terecht komen waar je van tevoren niet naar zocht. Accessibility: De website is toegankelijk, maar er zijn weinig geluiden te bekennen, mocht je blind zijn, dan is dit niet de allerhandigste site. Afbeeldingen en multimedia: Er zijn afbeeldingen over de producten beschikbaar, maar alleen als je zelf op ‘Afbeeldingen’ klikt, ze zijn dus niet heel erg aanwezig, maar het is wel handig dat ze erbij staan.

4 Bol.com Sterke punten: Uitgebreide zoekfunctie, duidelijke opmaak, snelheid is prima, de informatie over de producten is heel handig weergegeven. Verbeterpunten: Soms kan de site een beetje vol staan, omdat er zoveel producten zijn. De site kan hiermee rekening houden door misschien de beginpagina rustiger te houden.

5 Bybg.nl Herkenbaarheid: Dit is handig gedaan op de site, je kunt verschillende merken zien die je misschien al kent, maar ook de kopjes bovenaan maken de site overzichtelijk. Navigatie: Heel positief, op de beginpagina zie je meteen de nieuwste maar ook de best verkochte producten. Snelheid: De site is niet langzaam, maar elke klik laat eventjes op zich wachten. Zoeken: Er is een zoekfuctie aanwezig, je kunt ook zoeken op merk, soort product en op prijsklasse. Opmaak: Heel mooi, alles zwart en wit behalve de plaatjes, deze springen er nu mooi uit. Schrijfstijl: De eigenaar heeft onder elk product een korte beschrijving neergezet, soms met ondersteunig van een filmpje.

6 Bybg.nl Hyperlinks: Er zijn bijna geen hyperlinks te vinden, als je een product aanklinkt verschijnt alle informatie over dat product. Interactie: Verloopt soepel, ook op deze site kom je snel ergens terecht waarvan je het misschien niet meteen had verwacht. Accessibility: De toegankelijkheid is heel goed, ik denk dat veel mensen iets hebben aan de ondersteuning van filmpjes op sommige producten. Afbeeldingen en multimedia: De afbeeldingen zijn heel duidelijk, en springen er goed uit doordat de site zelf zwart wit is. De multimedia is ook heel goed, de aanwezigheid van filmpjes is heel slim gedaan.

7 Bybg.nl Sterke punten: Hele duidelijke opmaak, herkenbaarheid en navigatie is heel positief, alles werkt goed. Handig dat er bij elk product een duidelijke beschrijving is en soms zelfs een filmpje. Verbeterpunten: De site laat soms even op zich wachten, aan de snelheid van de site kan dus nog iets gedaan worden.

8 Broekhin.nl Herkenbaarheid: Handig gedaan door de verschillende kopjes aan de bovenkant. Navigatie: Soms weet je niet meteen wat iets is als je het aanklikt, kan verbeterd worden dus. Snelheid: Soms duurt het even met laden. Zoeken: Er is een zoekfunctie aanwezig, niet erg handig in gebruik: je moet je eerst inloggen. Opmaak: Blauw en wit, kleuren van de school. Schrijfstijl: De schrijfstijl is alleen maar positief over de school, stukje reclame.

9 Broekhin.nl Hyperlinks: Er zijn veel hyperlinks. Als je deze site voor het eerst zou bezoeken kan ik me voorstellen dat het erg onduidelijk is. Interactie: Als je weet waar je moet zijn en je bezoekt de site vaker, kom je er zo. Anders ben je wel wat tijd kwijt met zoeken. Accessibility: Toegankelijkheid is redelijk, mensen met een beperking zouden moeite hebben met deze site, maar mensen met een beperking zouden deze site ook vrijwel niet bezoeken. Afbeeldingen en multimedia: Afbeeldingen op de homepage, niet iedereen zal dit even leuk vinden om hier te staan. Apart kopje met foto’s, maar wordt weinig geupdate.

10 Broekhin.nl Sterke punten: Alles wat je nodig hebt voor een schoolsite is er te vinden. Verbeterpunten: De site moet duidelijker, betere opmaak, foto’s vaker geupdate, zoekfunctie verbeteren.

11 Onderwijsinspectie.nl Herkenbaarheid: Er zijn ook hier weer kopjes te vinden. Zonder de kopjes zou het niet duidelijk zijn. Navigatie: Goed, door de kopjes is het makkelijk om te weten waar je bent en waar je naartoe kunt gaan. Snelheid: Heel goed, de site werkt heel snel. Zoeken: Er zij twee zoekfuncties, een voor scholen te zoeken en een algemenere. Opmaak: Heel saai, de kleuren springen er niet uit, maar misschien is dat ook zo omdat de site anders hun professionaliteit zou verliezen. Schrijfstijl: De tekst is niet vlot te scannen, dat komt doordat er zoveel verschillende onderwerpen zijn.

12 Onderwijsinspectie.nl Hyperlinks: Er zijn veel hyperlinks. Als je bijvoorbeeld het kopje ‘Onderwerpen’ aanklinkt, komt er een heel overzicht tevoorschijn met allemaal links naar onderwerpen op alfabetische volgorde. Interactie: Het is misschien even zoeken, maar het is mogelijk om hier het juiste onderwerp te vinden. Accessibility: De website is toegankelijk, maar doordat de opmaak niet uitnodigd tot het verder bezoeken van deze site, dat veel mensen afhaken. Afbeeldingen en multimedia: Bijna geen afbeeldingen, ook geen multimedia.

13 Onderwijsinspectie.nl Sterke punten: Er is veel informatie te vinden. De zoekfunctie werkt uitstekend. De snelheid is prima. Verbeterpunten: De informatie misschien wat duidelijker rangschikken, nu zijn er bijvoorbeeld veel hyperlinks. De toegankelijkheid is te verbeteren door de opmaak te veranderen. Misschien meer ondersteunende plaatjes erbij doen, en juist multimedia.

14 Oxfamnovib.nl Herkenbaarheid: Zeer overzichtelijk, kopjes, veel informatie beschikbaar. Navigatie: Heel duidelijk, in de kopjes is alles duidelijk beschreven. Snelheid: De site werkt snel. Zoeken: Goed werkende zoekfunctie aanwezig. Opmaak: Mooi, goed gebruik gemaakt van kleur en goede ondersteuning van foto’s. Schrijfstijl: De tekst is vlot de scannen, het doel is ook al snel zichtbaar: De organisatie zoekt donateurs en vrijwilligers.

15 Oxfamnovib.nl Hyperlinks: Links die verwijzen naar het worden van donateur of het doen van een gift. Interactie: Het is makkelijk om zelf over de site te surfen. Er is veel informatie beschikbaar dus je wordt zelf vrijgelaten om deze informatie te bekijken. Accessibility: De website is voor iedereen toegankelijk, maar ik denk dat er weinig mensen zijn die de site in zoverre gebruiken dat ze daadwerkelijk donateur worden. Afbeeldingen of multimedia: Er zijn veel afbeeldingen, zowel op de pagina’s zelf of als ondersteuning bij artikelen.

16 Oxfamnovib.nl Sterke punten: De site is heel overzichtelijk en het is meteen duidelijk wat het thema is. De opmaak is dus ook goed. Zoekmachine ben ik heel positief over. Ook is er veel informatie beschikbaar. Verbeterpunten: Misschien kunnen ze de schrijfstijl een beetje aanpassen, zodat het worden van donateur niet een hoofdzaak wordt.

17 Amnesty.nl Herkenbaarheid: Het is meteen duidelijk wat de site te bieden heeft. Navigatie: Ik weet waar ik naartoe kan gaan op de site, ondanks dat de homepage vol staat met artikelen, nieuws en de vele kopjes. Snelheid: De site werkt snel, alleen laten grote artikelen soms wat langer op zich wachten. Zoeken: Zeer uitgebreide goed werkende zoekfunctie aanwezig. Opmaak: Rommelig, veel afbeeldingen en veel tekst. Schrijfstijl: Het is vlot de scannen wat het doel is van deze website: Informatie verstrekken zodat mensen lid worden van de stichting en geld doneren.

18 Amnesty.nl Hyperlinks: Er zijn veel hyperlinks te vinden naar oudere of juist nieuwere artikelen. Interactie: Ook op deze site is veel informatie beschikbaar. Je kunt zelf in alle rust deze informatie bekijken. Accessibility: De website is voor iedereen toegankelijk, maar ik denk dat er weinig mensen zijn die de site in zoverre gebruiken dat ze daadwerkelijk donateur worden. Afbeeldingen of multimedia: Wederom zijn er op deze site veel afbeeldingen te vinden. Zowel op de homepage of als ondersteuning en verheldering bij artikelen.

19 Amnesty.nl Sterke punten: Het is meteen duidelijk wat deze site te bieden heeft. De zoekfunctie is zeer uitgebreid. Er is veel informatie beschikbaar. Verbeterpunten: Zorgen dat de opmaak wat minder rommelig wordt, door bijvoorbeeld de homepage kleiner te maken, minder artikelen en foto’s op de homepage. Ook op deze site zou het handig zijn als men de schrijfstijl zodanig veranderd dat je niet meteen wordt ‘gepusht’ om lid te worden of geld te doneren.

20 Rijksoverheid.nl Herkenbaarheid: Het is duidelijk wat dit voor een website is en wat het te bieden heeft. Navigatie: Goed, door de kopjes is het duidelijk waar je naartoe kunt gaan. Snelheid: De site werkt heel snel. Zoeken: Er is een duidelijke zoekfunctie aanwezig. Opmaak: De webpagina’s zijn goed zichtbaar. De opmaak verder is wat saai, er is weinig kleur en het lettertype is ook niet spectaculair. Schrijfstijl: Doordat er zoveel informatie is, wordt het erg moeilijk om de tekst vlot door te scannen.

21 Rijksoverheid.nl Hyperlinks: Er zijn veel links, voornamelijk links die verwijzen naar nieuwe artikelen en nieuwe onderwerpen. Interactie: Je kunt zeker zelf dingen doen op deze site. Doordat er veel hyperlinks zijn, kom je uit op onderwerpen en artikelen waarvan je niet had gedacht dat je deze te zien zou krijgen. Accessibility: De website is toegankelijk, maar doordat de opmaak niet uitnodigd tot het verder bezoeken van deze site, dat veel mensen afhaken. Afbeeldingen en multimedia: Er is gebruik gemaakt van albeeldingen bij de artikelen zelf, voor de rest blijft er weinig multimedia over.

22 Rijksoverheid.nl Sterke punten: De webpagina’s zijn goed zichtbaar. Er is veel informatie beschikbaar. De interactie van de site verloopt heel goed. Ook aan de snelheid van de site is niets aan op te merken. Verberterpunten: Het vernieuwen van de opmaak, zodat de accessibility ook beter wordt. Misschien de schrijfstijl ook wat aanpassen, hierbij kun je denken aan: de informatie anders rangschikken, zodat de tekst vlotter te scannen is.

23 Overheid.nl Herkenbaarheid: Het is duidelijk wat de site te bieden heeft: Je kunt zoeken naar alle informatie over particulieren of ondernemers in Nederland. Navigatie: De kopjes zijn erg handig voor de navigatie. Nu is het overzichtelijk om te zien waar je precies bent. Snelheid: Goed, de site werkt heel snel. Zoeken: Er is een zoekfunctie aanwezig om te zoeken naar particulieren of ondernemers in Nederland, maar een algemene zoekfunctie ontbreekt. Opmaak: De webpagina’s zijn goed zichtbaar, maar de opmaak zelf is een beetje saai en gewoontjes. Schrijfstijl: De schrijfstijl is kort en vlot te scannen, het is handig te scannen door de verschillende kopjes.

24 Overheid.nl Hyperlinks: Er zijn veel hyperlinks, die je steeds naar nieuwe onderwerpen of wetten brengen. Interactie: Het is mogelijk om op deze site zelf dingen te doen, omdat de site heel overzichtelijk is. Je leert snel verschillende dingen over bijvoorbeeld overheidsinformatie. Accessibility: De site is voor iedereen toegankelijk, maar iemand zou niet zo snel naar deze site gaan, alleen als men iets moet weten over de overheid of het ondernemerschap. Afbeeldingen of multimedia: Geen.

25 Overheid.nl Sterke punten: De herkenbaarheid is goed, je weet meteen wat de site te bieden heeft. De webpagina’s zijn goed te bekijken. De schrijfstijl is goed, alles is snel en goed te scannen. Verbeterpunten: Een goede zoekfunctie ontbreekt. De opmaak is een beetje gewoontjes, men zou kunnen kiezen voor een meer aanspreekbaar lettertype en meer opvallendere kleuren. Ook afbeeldingen en multimedia ontbreken.

26 Uitzendinggemist.nl Herkenbaarheid: Het is meteen duidelijk wat de site te bieden heeft: Je kunt programma’s terugkijken van de publieke omroepen. Navigatie: De site zit heel overzichtelijk in elkaar. Op de homepage bijvoorbeeld staan de nieuwste programma’s, de best bekeken programma’s en uitgelichte programma’s. Snelheid: De site laadt heel snel, alleen bij het laden van een programma moet je nog wel eens even wachten. Zoeken: Er is een duidelijke zoekfunctie beschikbaar waar alle programma’s staan. Opmaak: Alle webpagina’s zijn goed zichtbaar. De opmaak is vrij modern en heel duidelijk allemaal voorzien van een afbeelding en een omschrijving waar het programma over gaat. Schrijfstijl: Ondanks dat er niet veel geschreven is, is de schrijfstijl wel vlot te scannen.

27 Uitzendinggemist.nl Hyperlinks: Er zijn niet veel hyperlinks beschikbaar, maar dit heeft geen gevolgen voor de verdere gebruiksvriendelijkheid van de site. Interactie: Het is heel goed mogelijk om zelf rond te surfen op deze site, je wordt compleet vrijgelaten als het gaat om een programma te kiezen. Door middel van uitgelichte programma’s kom je programma’s tegen die je eerst misschien helemaal niet zou hebben gekozen. Accessibility: De website is toegankelijk voor iedereen. Het enige probleem dat ik zou kunnen bedenken is dat de programma’s sommige mensen helemaal niet aanspreken en daardoor deze site niet gebruiken. Afbeeldingen of multimedia: Bij elk programma gebruik gemaakt van een afbeelding. Multimedia: De programma’s zelf.

28 Uitzendinggemist.nl Sterke punten: Het is meteen duidelijk hoe je deze site moet gebruiken. De zoekfunctie werkt goed. Mooie moderne opmaak. De schrijfstijl is vlot te scannen. De interactie werkt perfect! Verbeterpunten: Sommige programma’s laden erg lang totdat ze beginnen, aan de snelheid kan dus nog iets gedaan worden. De toegankelijkheid is niet voor iedereen goed, misschien meer variatie in programma’s.


Download ppt "Website Usability."

Verwante presentaties


Ads door Google