De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ponyclub van de Toekomst Waarom een beleidsplan? Een groot aantal verenigingen kampt met een teruglopend ledenaantal Wacht niet tot je met je rug tegen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ponyclub van de Toekomst Waarom een beleidsplan? Een groot aantal verenigingen kampt met een teruglopend ledenaantal Wacht niet tot je met je rug tegen."— Transcript van de presentatie:

1 Ponyclub van de Toekomst Waarom een beleidsplan? Een groot aantal verenigingen kampt met een teruglopend ledenaantal Wacht niet tot je met je rug tegen de muur staat voordat je in beweging komt Het is een instrument voor communicatie intern en extern Hoe maak je een beleidsplan? Het start bij voorkeur op een ALV waar het bestuur aangeeft wat men wil bereiken met een beleidsplan en waarom het bestuur dat graag wil Er wordt een commissie samengesteld uit geïnteresseerde leden met een afvaardiging vanuit het bestuur

2 Conclusies discussie 13 september Veel verenigingen zijn te klein om nog een commissie in het leven te roepen om een beleidsplan te maken, misschien kunnen ze samenwerken In sommige gemeenten zijn heel veel paardensportverenigingen, als al deze verenigingen onafhankelijk van elkaar naar de gemeente stappen werkt dat niet Het huis van de sport heeft goede contacten binnen de Limburgse gemeenten, je kunt daar gebruik van maken De KNHS verenigingswijzer geeft concrete aanwijzingen voor samenwerkingsinitiatieven ook over fuseren en opheffen De KNHS Kring Midden-Limburg onderzoekt of zij actieve ondersteuning kan bieden aan verenigingen. Hier komen we in de januari-vergadering op terug.

3 Diplomarijden Zaterdag 29 mei 2010 werden 6 Veulen-diploma’s, 3 A-diploma’s, 13 B- diploma’s en 5 C-diploma’s behaald in de manege in Helden. Het aantal deelnemers loopt terug, we kunnen 70 kandidaten plaatsen. In 2011 zal er worden gewerkt met de Bixiebieb. Frank Rombout en Marieke Manders zijn graag bereid om een presentatie te verzorgen op de ALV van uw vereniging over de nieuwe Bixiebieb. De theorie van het Veulendiploma bereidt voor op AA dressuur, van het A diploma bij A dressuur en van het B diploma op B1 dressuur en AA springen en van het C-diploma op A springen. Datum volgend jaar: 28 mei 2011

4 Bixie-proeven Per 1 augustus is er een nieuw Bixie boekje verschenen. Zorg dat de kinderen + de wedstrijdorganisatie het nieuwe boekje hebben, dit is te herkennen aan de Bixie-bieb op de binnenkaft. Zorg ervoor dat kinderen die meedoen aan Bixie Rubrieken een start/stempelkaart hebben. De eisen om in aanmerking te komen voor een stempel zijn strenger geworden dus als de kinderen een stempel verdiend hebben is het leuk als ze die ook daadwerkelijk krijgen. De jury’s hebben vaak een stempel. Ook het wedstrijdsecretariaat kan een stempel aanvragen. Meedoen aan Bixie Rubrieken kan als er nog geen KNHS –wedstrijden zijn gereden of als er in die disciplines nog niet is gestart in de klasse L.

5 Ponyspellendag Er staat een nieuwe Ponyspellendag gepland op zondag 2 Januari 2011. Er zal een e-mail aan de verenigingen gestuurd worden die men rechtreeks kan doorsturen aan de leden. Het inschrijfgeld bedraagt dit jaar 7 Euro Het thema is: “Holland”


Download ppt "Ponyclub van de Toekomst Waarom een beleidsplan? Een groot aantal verenigingen kampt met een teruglopend ledenaantal Wacht niet tot je met je rug tegen."

Verwante presentaties


Ads door Google