De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Poesen en katten Door Fleur Nyncke Eemsing. Geschiedenis van de poes  De eerste katten leefden 2 miljoen jaar geleden. Deze katten hete holophoneus en.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Poesen en katten Door Fleur Nyncke Eemsing. Geschiedenis van de poes  De eerste katten leefden 2 miljoen jaar geleden. Deze katten hete holophoneus en."— Transcript van de presentatie:

1 Poesen en katten Door Fleur Nyncke Eemsing

2 Geschiedenis van de poes  De eerste katten leefden 2 miljoen jaar geleden. Deze katten hete holophoneus en de dimictis hier stammen de sabeltand tijger en de huiskat van af.  De eerste mensen die poezen namen waren de oude egyptenaren die temde de poezen om de muizen uit hun huizen gehouden maar later werden het al snel huis katten die werden gehouden om mee te spelen en te knuffelen. Zij zagen al snel de poezen als goden en aanbeden ze.

3 Groote katten Er zijn veel grote katten ook wel roofdieren genoemd. Het snelste katachtige roofdier is de cheeta. De koning van de dieren is ook een katachtige dat is de leeuw.

4 Hoeveel katten hebben we nu  Er zijn nu 9 miljoen katten als huisdier in Nederland. 36% van alle families heeft 1 poes/kat, dat zij er dan 38,4 miljoen. 56% heeft meer dan 1 poes/kat. 56% heeft meer dan 1 poes/kat.  74,8 miljoen honden worden nu als huisdier gehouden.

5 rassen  American wirehairmanx  balineesnebelung  chantillyocicat  devon rexpoxiebob  egyptische mauraggdoll  german rexsafari  heilige birmaantonkanees  javaneesyork chocolate  korat  laperm

6 Jij en je kat  Veel mensen hebben katten. En weten ook wel allemaal hoe ze er voor moeten zorgen. Toch zijn er baasjes die niet weten hoe ze voor hun kat op poes moeten zorgen. Hier zijn een paar tips.  Geef je kat in een ritme eten bijvoorbeeld: s’ ochtends s’ middag en ‘s avonds eten. s’ ochtends s’ middag en ‘s avonds eten.  Kam je kat ook regel matig. 1 keer per week is goed.

7 Mijn poes  Ik heb zelf ook een poes. Zij heet juffie ze is dik lui en heeeeeeeeel lief. Soms loopt ze zelf mij de hele ochtend achterna omdat ze honger heeft.  Ik heb ook nog een kater Kwiebus. Die is ook erg dik is en meer een buiten kat is.

8 einde


Download ppt "Poesen en katten Door Fleur Nyncke Eemsing. Geschiedenis van de poes  De eerste katten leefden 2 miljoen jaar geleden. Deze katten hete holophoneus en."

Verwante presentaties


Ads door Google