De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Smaak en kleur On ne discute pas.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Smaak en kleur On ne discute pas."— Transcript van de presentatie:

1 Smaak en kleur On ne discute pas

2 Feiten? Men zegt het.

3 Smaak en kleur Van een blauw bord eet je meer dan van een bord met een andere kleur. Van de kleur rood krijg je meer honger. Geel stimuleert je eetlust. Blauwe drank wordt als meer dorstlessend ervaren dan vloeistof met een andere kleur. Voedsel met rode kleurstof wordt als zoeter ervaren dan voedsel met een andere kleur. Een oranje bord, beker of verpakking versterkt de smaak van het geserveerde

4 Krokante bietencilinder met bietensalade en gemarineerde makreel

5 Zalm met zoete aardappel, wortel en zalmforeleitjes

6 Smaak en kleur ‘Of we iets lekker vinden, hangt mede af van de kleur van een gerecht. We wijzen eten vaker af als het anders van kleur is dan we gewend zijn. Stel,je maakt bijvoorbeeld twee soorten tomatensoep. Een soep van rode tomaten en een van groene tomaten. Al zijn ze even zoet, de meeste mensen zullen de rode soep als zoeter ervaren. Rood staat voor rijpheid en groen niet.

7 Smaak en kleur Kleuren hebben betekenissen, die voor het overgrote deel cultureel bepaald zijn, zoals zwart. Bij ons komt weinig zwart voedsel voor, maar in Japan juist wel. Daar heeft zwart eten een hoger aanzien dan hier. Worden we vaker met zo’n andere kleur voedsel geconfronteerd dan wennen we daar ook weer aan en gaan we het vanzelf lekker vinden.’

8 Blauw in ons eten ‘Blauw komt zelden voor in voedsel en wekt weerstand op. We associëren die kleur met giftig, wat in de natuur ook vaak zo is, denk maar aan bessen. Maar kinderen kun je gerust een blauw ijsje verkopen, zolang je het maar smurfenijs noemt.

9 Rood en geel Gifgroen vind ik ook geen prettige kleur voor voedsel. De meeste mensen eten het liefst rode, gele, groene en bruine gerechten. Gewoon, omdat de meeste voeding die kleur heeft. Rood is favoriet. In een buffet zijn de rode hapjes bijna altijd als eerste op. Mensen verwachten dat ze het zoetst en rijpst zijn. Daarna gaan de gele hapjes het hardst.

10 Rog met avocado en groene groenten

11 Kalfslever met truffelaardappeltjes, uiencompote en rode kool

12 Sint Jacobsmosselen met zwarte risotto en vanille-olie

13 Waldorfsalade met gepocheerd ei en zwarte truffel

14 Heilbot met spaghetti van inktvis en Parmezaanse kaas


Download ppt "Smaak en kleur On ne discute pas."

Verwante presentaties


Ads door Google