De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

egrieken01 egrieken01.

Verwante presentaties


Presentatie over: "egrieken01 egrieken01."— Transcript van de presentatie:

1

2 http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20070125_deoud egrieken01 http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20070125_deoud egrieken01

3 Polis = griekse Stadstaat - Akropolis = Hoge stad - Agora = plein waar de burgers elkaar ontmoeten en waar over het bestuur werd gepraat. - Steden  handel, ambachtslieden, kooplieden, kunstenaars, geleerden en soldaten.

4 GaeaOuranoskronosRheaHestiaDementerZeusAresApolloartemisHeraHadesPoseidon

5 Dit zijn verhalen over goden, halfgoden en de interactie tussen goden en mensen. Dit zijn verhalen over goden, halfgoden en de interactie tussen goden en mensen. De mythologie geeft verklaringen voor het ontstaan van de wereld, de hemellichamen, de mensen, de goden, het kwaad en ziekten, natuurverschijnselen en de oerelementen aarde, water, vuur en lucht. De mythologie geeft verklaringen voor het ontstaan van de wereld, de hemellichamen, de mensen, de goden, het kwaad en ziekten, natuurverschijnselen en de oerelementen aarde, water, vuur en lucht. Ze vormde de basis van het geloven en denken van de oude Grieken. Ze vormde de basis van het geloven en denken van de oude Grieken.

6 Zoon van Zeus Zoon van Zeus Moeder is mens Moeder is mens 12 werken: 12 werken: het doden van de leeuw van Nemea het doden van de leeuw van Nemea Het doden van de Hydra van Lerna, de veelkoppige slang Het doden van de Hydra van Lerna, de veelkoppige slang Het vangen van een aan de godin Artemis gewijde hinde, de Hinde van Keryneia Het vangen van een aan de godin Artemis gewijde hinde, de Hinde van Keryneia Het vangen van het Erymanthische zwijn Het vangen van het Erymanthische zwijn Het schoonmaken van de stallen van Augias, een koning. Het schoonmaken van de stallen van Augias, een koning. Het laatste werk was het ontvoeren van de driekoppige hellehond Kerberos uit de onderwereld. Het laatste werk was het ontvoeren van de driekoppige hellehond Kerberos uit de onderwereld.

7 Paris Paris Helena Helena Paard Paard Achilles Achilles

8 Bedenker van het paard van Troje Bedenker van het paard van Troje Ruzie met Posseidon Ruzie met Posseidon Na 20 jaar zwerven komt hij thuis Na 20 jaar zwerven komt hij thuis


Download ppt "egrieken01 egrieken01."

Verwante presentaties


Ads door Google