De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl Reintje de Vos Het mannetje (rekel) het vrouwtje (moervos) blijven soms jarenlang bij elkaar, maar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl Reintje de Vos Het mannetje (rekel) het vrouwtje (moervos) blijven soms jarenlang bij elkaar, maar."— Transcript van de presentatie:

1

2 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl Reintje de Vos Het mannetje (rekel) het vrouwtje (moervos) blijven soms jarenlang bij elkaar, maar ze zijn elkaar niet eeuwig trouw. Het komt regelmatig voor dat èèn van beiden de ander verlaat om naar een betere plek te verhuizen het huis van een vos bestaat uit een hol onder de grond en meestal graven vossen hun eigen hol. In Januari/Februari vindt de paring plaats en in het voorjaar worden dan vier tot zes jongen geboren na een draagtijd van 52 dagen.

3 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl

4 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl

5 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl

6 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl

7 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl

8 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl

9 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl Bij de geboorte van de jongen zijn de welpjes blind en doof en wegen zo’n 100 gram. Na elf tot 14 dagen gaan de oogjes open. Geluid Het mannetje brengt een drie tot vijf maal helder gekef voort en bij de jongen brengt het vrouwtje een kort droog gekef voort.

10 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl

11 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl

12 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl

13 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl Vossen leven in Nederland in de duinen en in bosrijke gebieden. Ze hebben dan ook ruimte nodig om te rennen, te spelen en te jagen. Iedere vos heeft een eigen leefgebied, oftewel een territorium, dat hij afzet met de geur van zijn urine en is algauw zo’n 9 vierkante kilometer groot. Vossen zijn Pelsdieren.

14 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl

15 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl

16 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl

17 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl Reintje de vos wordt het meest bedreigd door de mens voor zijn pels, staart en plezierjacht. In het wild wordt de vos zo’n 10 jaar oud.

18 made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl EINDE Muziek: Net als toen – Stef Meeder


Download ppt "made by tillygemaakt voor: www.powerpointsite-bep.nl Reintje de Vos Het mannetje (rekel) het vrouwtje (moervos) blijven soms jarenlang bij elkaar, maar."

Verwante presentaties


Ads door Google