De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Present Perfect Voltooid Tegenwoordige Tijd.  Om te zeggen dat iets in het verleden is gebeurd MAAR er staat niet bij wanneer dat gebeurd is.  He has.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Present Perfect Voltooid Tegenwoordige Tijd.  Om te zeggen dat iets in het verleden is gebeurd MAAR er staat niet bij wanneer dat gebeurd is.  He has."— Transcript van de presentatie:

1 Present Perfect Voltooid Tegenwoordige Tijd

2  Om te zeggen dat iets in het verleden is gebeurd MAAR er staat niet bij wanneer dat gebeurd is.  He has worked hard.

3  Om te zeggen dat iets in het verleden begonnen is en nu nog doorgaat. Meestal staat er "for" of "since" in de zin.  They have lived there since 1998. (ze wonen er nu nog steeds)

4  I / You / We / They-> have + Past Participle  He / She / It-> has + Past Participle

5 De “Past Participle” is het voltooid deelwoord. (gedaan, geweest, gezien, etc.) Regelmatig: werkwoord + -(e)d / ied Onregelmatig: 3 e rijtje (TB 137) Infinitivepast simplePast ParticipleDutch To beWas (were)BeenZijn To beat itBeatBeatenEr vandoor gaan To becomeBecameBecomeWorden

6  Onbekend wanneer het in het verleden is gebeurd.  Is in het verleden begonnen en nu nog aan de gang. (for en since)  Have / Has + Past Participle  Regelmatig Past Participle: ww + -(e)d / ied  Onregelmatig Past Participle: 3 e rijtje blz. 137


Download ppt "Present Perfect Voltooid Tegenwoordige Tijd.  Om te zeggen dat iets in het verleden is gebeurd MAAR er staat niet bij wanneer dat gebeurd is.  He has."

Verwante presentaties


Ads door Google