De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is Leesbalans? Hét programma voor kinderen met leesproblemen en dyslexie. Programma voor kinderen in groep 2 t/m 8. ‘Het kan voor een kind rampzalig.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is Leesbalans? Hét programma voor kinderen met leesproblemen en dyslexie. Programma voor kinderen in groep 2 t/m 8. ‘Het kan voor een kind rampzalig."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Wat is Leesbalans? Hét programma voor kinderen met leesproblemen en dyslexie. Programma voor kinderen in groep 2 t/m 8. ‘Het kan voor een kind rampzalig zijn als het achter raakt op de rest van de klas. Leesbalans werkt echt voor deze kinderen. We zíen hen vooruit gaan.’

4 Waarom Leesbalans? Sluit aan bij het Protocol Leesproblemen en Dyslexie. Programma voor kinderen in groep 2 t/m 8. Werken aan leestechniek, leesbegrip en leesbevordering. Duidelijke effectieve aanpak voor leerkracht én kind.

5 Leesbalans is een op zichzelf staand orthodidactisch programma. Het kan gebruikt worden naast iedere methode voor aanvankelijk en voortgezet leesonderwijs.

6 Opbouw methode Deel 1 groep 2/3 Deel 2, 3 en 4 groep 3 Deel 5 groep 4 Deel 6 groep 4 t/m 8

7 Structuur Per deel 3 lesblokken van 6 lessen. Elk lesblok wordt afgesloten met een toets. Na elke toets volgt advies over het vervolgtraject.

8 Per deel Leerkrachtenmap Leerlingenset Leesserie Leesbalans AVI M3 t/m AVI E6, met luister-cd’s

9 voorbeeldpagina’s handleiding

10 voorbeeldpagina’s prentenboek

11 Materiaal Materiaal Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 4/8 leerkrachtset deel 1 deel 2,3,4 deel 5 deel 6 leerlingenset set 1 set 2,3,4 set 5 set 6 Prentenboek set 1 Leesserie + cd’s serie 1 serie 2 serie 2 Alle leerlingenmaterialen zijn ook los verkrijgbaar

12 Daarom Leesbalans Sluit aan bij het Protocol Leesproblemen en Dyslexie. Programma voor kinderen in groep 2 t/m 8. Werken aan leestechniek, leesbegrip en leesbevordering. Duidelijke effectieve aanpak voor leerkracht én kind.

13 (0416) Vragen?


Download ppt "Wat is Leesbalans? Hét programma voor kinderen met leesproblemen en dyslexie. Programma voor kinderen in groep 2 t/m 8. ‘Het kan voor een kind rampzalig."

Verwante presentaties


Ads door Google