De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina."— Transcript van de presentatie:

1 Starten met PHP Dynamischer bouwen

2 PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina kan er exact hetzelfde uitzien als een html pagina. Je kunt een html-pagina dan ook gewoon als php-pagina opslaan Op een php pagina kun je scripts toevoegen. Deze staan dan tussen de php-tags Door zo’n php-script weet de webserver dat er eerst iets met de pagina moet gebeuren, voordat de pagina naar de browser van de bezoeker wordt gestuurd. NB: php-scripts zijn niet noodzakelijk voor een mooie website!

3 PHP de functie include(); voegt dynamiek toe aan een pagina en maakt zo hergebruik van code mogelijk Een stuk html-code dat je op elke pagina gebruikt, zoals je menu, kun je ook in een los bestand zetten. Vergelijk het met je stylesheet, dat is ook een bestand dat je op elke pagina invoegt, waardoor je de stijl maar één keer hoeft te definieren. Met een kort php-scriptje laat je dat bestand in de pagina’s toevoegen door de server.

4 PHP – een menu includen Je menu maar één keer maken? Volg de onderstaande stappen Open je index.html in de editor Sla je index.html op als index.php Zoek nu in de html-code het deel dat voor het menu zorgt en selecteer dat Knip het menu eruit Open een nieuwe php-pagina Gooi alle code eruit en kopieer je menu erin

5 PHP - een menu includen Sla deze nieuwe pagina op als menu.php Ga terug naar je index.php Typ op de plek waar het menu stond de volgende code if (file_exists(‘menu.php’)) {include ‘menu.php’;} Sla je index.php op

6 PHP – een php-pagina bekijken een php-pagina kan alleen op een server die php begrijpt bekeken worden Want: De server eduweb.hhs.nl zet de pagina in elkaar voordat die pagina opgestuurd wordt. Dus: Moet je de pagina uploaden om het resultaat te zien Handig: Een locale server installeren, zoals XAMPP van www.apachefriends.org www.apachefriends.org NB: een locale server is niet noodzakelijk om een pagina te bekijken!

7 PHP - een locale server een locale server biedt de mogelijkheid php- pagina’s op je eigen computer te bekijken Download XAMPP van apachefriends Installeer het pakket Volg alle instructies Surf in je browser naar localhost Je ziet nu je locale server Klik op de taal van je voorkeur en volg de instructies om je server veilig te maken.

8 PHP - een locale server weet waar je bestanden staan Je website op de locale server zetten: Je php website moet in de juiste map op je computer staan, om door de server gevonden te worden Als je met installeren dse instructies hebt gevolgd, dan zet je de map met je website in de map: C:/xampp/htdocs/ Je website kun je nu in de browser bekijken door in te typen: http://localhost/naam-van-je-website


Download ppt "Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina."

Verwante presentaties


Ads door Google