De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tabel Marjolein uit flyer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tabel Marjolein uit flyer."— Transcript van de presentatie:

1 Tabel Marjolein uit flyer.
Dit is de presentatie voor 1e jaars studenten (gestart in september 2012) in BSc 1, presentatie van vrijdag 23 november, 12:30 uur Zaal A. Iedereen die zijn Propedeuse in 1 jaar haalt, krijgt niets met de overgangsregeling te maken. Kenmerken nieuwe curriculum: Alle modules 5 studiepunten Alle ontwerpen 10 studiepunten Aandachtspunten algemeen: Komend semester laatste mogelijkheid volgen oud onderwijs Augustus 2013 laatste herkansingen “oud” onderwijs

2 Dit zijn de enige onderdelen van de overgangsregeling waarmee je als Propedeuse student mee te maken kan hebben.

3 Stappenplan Maak een uitdraai van je Propedeuse SVO als je hierin nog vakken open hebt. Vink alle vakken die je nog open hebt staan aan op de overgangsregeling. Vink alle vakken die de behaald hebt aan op “Berekenblad gevolgen overgangsregeling. Door strategisch vakken en herkansingen te kiezen kun je zonder of met zo min mogelijk extra punten je Propedeuse behalen. Hoe pas je de overgangsregeling toe op jouw persoonlijke situatie? We gaan in de volgende sheets de stappen doorlopen.

4 Stap 1 - Propedeuse SVO Bij behaalde punten tellen alleen de punten mee die in je programma staan. Punten die bij “overige” staan tellen niet mee. Is het vak wel onderdeel van je reguliere programma, stuur dan een naar de OSA-BK met het verzoek het vak / resultaat in je programma op te nemen.

5 Stap 1 - Welke vakken open?
Van vakken die je niet behaald hebt, staan de studiepunten tussen haakjes.

6 Stap 2 - Overgangsregeling aangevinkt
Hierbij een voorbeeld waarbij van een studieprogramma alle openstaande Bachelor vakken zijn aangevinkt in de overgangsregeling. Alle hier aangevinkte oude vakken zijn 2 studiepunten waard.

7 Stap 3 - Leg huidige situatie vast
Dit is het berekenblad dat je kunt gebruiken om de gevolgen voor jouw situatie te bepalen. De tabel van dit blad kun je vinden op onze “Berekenblad gevolgen overgangsregeling”. Deze zijn uitgedeeld bij de voorlichting en staat tevens op de website bij de overgangsregeling.

8 Stap 3 - Leg huidige situatie vast
Vink de vakken aan die je behaald hebt en tevens de verwachte te behalen Bachelor 2 vakken. De gevolgen van het niet behalen van alle Propedeuse vakken is in de kolom “Nieuw onderwijs” aangegeven. Of je bij het missen van een “oud” vak een nieuwe module moet doen, bepaal je via de overgangsregeling.

9 Stap 4 Kies zorgvuldig je vakken en herkansingen
Kies eerst voor “oude” vakken waarmee je een heel oud semester afrondt. Kies daarna “oude” vakken waarmee je een nieuwe module afrondt en deze dus niet meer hoeft te doen. Van het tweede punt volgt in de volgende sheet een aantal voorbeelden.

10 Stap 4 - Stel je programma vast
In dit voorbeeld worden de vakken BK1043 en BK2050 gekozen. Door BK1043 te doen hoef je Technologie II niet te doen. Door BK2050 wel te gaan doen voorkom je dat extra punten moet gaan halen. Overigens moet je als huidige 1e jaars student wel Maatschappij II doen, omdat dit onderdeel is van het 4e Bachelor semester. Door de keuze voor deze vakken beperk je het aantal te behalen extra studiepunten. Alleen de 2 studiepunten van BK2010 tellen niet mee en het vak zal onder “overige” in je Propedeuse SVO worden opgenomen.

11 Conclusies Rond volledige semesters “oud” af.
Kies zorgvuldig je herkansingen Houd het aantal te behalen studiepunten in het oog. Door volledige semesters af te ronden blijven allle behaalde studiepunten in dat semester meetellen.

12 Bepaal wanneer je afrondt / herkanst
Vakken gekozen: BK1043 en BK2050 Voor BK1043 heb je nog 3 tentamenmogelijkheden. Het onderwijs wordt niet meer aangeboden. Voor BK2050 heb je komend semester de mogelijkheid het onderwijs te volgen. Omdat het vak met een paper wordt afgesloten heb je nog maar 1 inlevermoment, aan het einde van kwartaal 4.

13 Aandachtspunten Houd bij het berekenen van je behaalde studiepunten er rekening mee dat je GEEN equivalente vakken of delen van vakken in je SVO mag hebben. Studiepunten van niet geheel afgeronde semesters kunnen hierdoor niet meetellen. (BK2010 in voorbeeld) Besef dat sommige vakken niet herkanst kunnen worden. (BK2050 in voorbeeld) Bij eerste bullet. In ons voorbeeld als je alleen BK2010 hebt behaald van Bachelor 2. Je moet dan Grondslagen II doen. Omdat dit overlapt met BK2010 tellen de punten van BK2010 niet mee. Het vak zal onder de overige komen te staan in je SVO. Bij de intekenperiode wordt het conceptrooster online gezet. Tussen B1 en B2 zitten geen conclicten. Tussen B3 en B4 meestal ook niet.

14 Modules en rooster Let op. Bachelor 3 en 4 worden maar 1 keer per jaar aangeboden. Rondt je dit studiejaar t/m BSc 3 af, dan kun je dus niet direct aan BSc 4 beginnen in september Je zal dan eerst de Minor moeten gaan doen.

15 Afsluiten Propedeuse en Bachelor
Propedeuse: alle verplichte vakken gedaan en minimaal 59 studiepunten. Bachelor: Propedeuse behaald + alle verplichte Bachelor vakken behaald + minimaal 180 studiepunten

16 Keuzevakken Bij tekort aan studiepunten, aanvullen met keuzevakken
Advieslijst wordt opgesteld voor mei 2013 – Directeur Onderwijs

17 Vragen? Lees flyer en bezoek informatiestand (vandaag)
Website:


Download ppt "Tabel Marjolein uit flyer."

Verwante presentaties


Ads door Google