De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thomas V.d.V & Quinten D..  Wat is een vulkaan & soorten vulkanen De soorten vulkanen.  Een vulkaan is een opening in een oppervlakte in een planeet.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thomas V.d.V & Quinten D..  Wat is een vulkaan & soorten vulkanen De soorten vulkanen.  Een vulkaan is een opening in een oppervlakte in een planeet."— Transcript van de presentatie:

1 Thomas V.d.V & Quinten D.

2  Wat is een vulkaan & soorten vulkanen De soorten vulkanen.  Een vulkaan is een opening in een oppervlakte in een planeet.

3  Hoe ontstaan vulkanen  Een vulkaan ontstaan wanneer magma tot aan het aardoppervlak doordringt.

4   De lava komt uit de krater door de kraterpijp. Er komt een grote aswolk. Er stroomt lava uit de vulkaan. Dat noemen ze lavastroom. De binnenkant

5   De Etna Bekende vulkanen Ligt in Sicilië De Vesuvius Ligt in Napels

6   Vroeger noemde men het een vuurspuwende berg.  Ander woord voor “uitbarsting” is eruptie  Op andere planeten ook vulkanen zijn.  In de buurt van een vulkaan is de aardkorst dunner. Weetjes

7  Filmpjes

8 Bedankt voor jullie aandacht.

9   Maak een vulkaanuitbarsting (enkele lln. aanduiden)  http://www.vulkanisme.nl/games/vulkaanbomme n-schieten.php voor spelletje http://www.vulkanisme.nl/games/vulkaanbomme n-schieten.php  http://www.funnygames.nl/spel/vulkaan_uitbarsti ng.html voor spelletje http://www.funnygames.nl/spel/vulkaan_uitbarsti ng.html  http://www.spellentuin.nl/spellen.php/Vulkaan.ht ml voor spelletje http://www.spellentuin.nl/spellen.php/Vulkaan.ht ml Proefjes !!!


Download ppt "Thomas V.d.V & Quinten D..  Wat is een vulkaan & soorten vulkanen De soorten vulkanen.  Een vulkaan is een opening in een oppervlakte in een planeet."

Verwante presentaties


Ads door Google