De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

NOS Journaal van 18.00 uur 3 terugkomende trends en hoe worden deze toegepast?

Verwante presentaties


Presentatie over: "NOS Journaal van 18.00 uur 3 terugkomende trends en hoe worden deze toegepast?"— Transcript van de presentatie:

1 NOS Journaal van 18.00 uur 3 terugkomende trends en hoe worden deze toegepast?

2 3 verschillende trends: 1. Beeld 2. Geluid 3. ‘Script’

3 Beeld -Decor -Kleuren - Filmen - Opzet decor - De presentator staat altijd achter hetzelfde desk met daarachter een scherm. Links van hem staat het scherm met de weerman of weervrouw. - Kleur gebruik - De standaard kleuren die ook altijd terug komen zijn rood en blauw. Je ziet ze in het logo en in het decor terug. - Manier van filmen - Er wordt altijd vanuit dezelfde hoeken gefilmd en daarnaast zijn het begin en het eind ook altijd dezelfde shots.

4 Voorbeelden

5 Geluid - Stemmen Er zijn een aantal vaste mensen bij het nieuws. Dit geldt zowel voor het presenteren van het nieuws als voor het presenteren van het weer. - Muziek - De start van het nieuws begint en eindigd altijd met dezelfde intro. De muziek en het geluid is herkenbaar en elke aflevering hetzelfde.

6 Script - Opening en afsluiting - Elke aflevering begint met een soortgelijke intro en korte samenvatting van het nieuws. Dit eindigt ook altijd hetzelfde met afsluitende woorden en een aankondiging van het volgende journaal. - Volgorde nieuws - Er zit een structuur in de volgorde van het nieuws. In het begin komen internationale onderwerpen voorbij en op het einde nationale onderwerpen. Een item van nieuws dat dicht bij ons staat krijgt meer minuten. - Weer - Het weer wordt altijd op dezelfde momenten in de uitzending gepresenteerd. Ook wordt het weer altijd op dezelfde manier en volgorde gepresenteerd.

7 Voorbeeld http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1307096 In het onderstaande filmpje kan je de voorbeelden van de trends bekijken.


Download ppt "NOS Journaal van 18.00 uur 3 terugkomende trends en hoe worden deze toegepast?"

Verwante presentaties


Ads door Google