De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat vindt Dustin Hoffman van Keteninnovatie?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat vindt Dustin Hoffman van Keteninnovatie?"— Transcript van de presentatie:

1 Wat vindt Dustin Hoffman van Keteninnovatie?
Guido Kilsdonk, Hoofd IT bij de Rechtspraak

2 Wat vindt Montesquieu eigenlijk van Ketenintegratie?
“Ook is er geen vrijheid als de rechterlijke macht niet gescheiden is van de wetgevende en uitvoerende macht. Als deze samengaat met wetgevende macht dan wordt de macht over leven en vrijheid van de burgers willekeurig, want de rechter zou wetgever zijn. Als deze samengaat met de uitvoerende macht, dan kan de rechter de macht verwerven van een tiran”

3 Wat vindt Dustin Hoffman van keteninnovatie?

4 Wat feiten over de Rechtspraak in Nederland
Aantal delicten: ca. 7,5 mln Aantal door de politie geregistreerde misdaden: 1, 6 mln Aantal door OM en Rechtspraak behandelde strafzaken: Civiel recht: ca 1 mln zaken Bestuursrecht: ca zaken. Meer dan een miljoen (straf) dossiers per jaar!

5 Ketens in de Rechtspraak
Strafrechtketen Maatschappelijke instanties Politie Openbaar Ministerie CJIB DJI Jeugdketen (Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg) Jeugdbeschermingsketen (Idem) Vreemdelingenketen (Marechaussee, IND) Civiele ketens (advocatuur, curatoren, deurwaarders) De Rechtspraak is geen ketenpartner maar Partner in de Keten!

6 Keteninnovatie in de Rechtspraak
Potentiële voordelen van keteninnovatie. Delen van Stuurinformatie: Digitale informatieoverdracht: Delen van Dossier informatie (“Equality of arms”). Voorbeelden van succesvolle vormen van keteninnovatie: Jeugdrecht en bescherming Vreemdelingenketen; E(lectronisch) P(roces) V(erbaal) Electronisch dossier OPTA, NMA en Rechtbank Rotterdam.

7 Lessen met betrekking tot keteninnovatie
De wet van de zwakste schakel! Delen maar niet gedeeld! Manage de beveiligingsexplosie! De vruchten van keteninnovatie zijn zoet maar laten zich niet altijd makkelijk plukken!


Download ppt "Wat vindt Dustin Hoffman van Keteninnovatie?"

Verwante presentaties


Ads door Google