De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Adviesrapport Restaurant keuken. Rationale schema eisen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Adviesrapport Restaurant keuken. Rationale schema eisen."— Transcript van de presentatie:

1 Adviesrapport Restaurant keuken

2 Rationale schema eisen

3 Foto’s keuken

4

5

6 Redeneerschema of de kantine voldoet aan de eisen

7 Microbiele controle Bevindingen: op koelkastdeur, kraan en werkbank zowel op NA als op VRBG bacterien. – Na: niet selecterend medium – VRBG: Enterobacteriaceae en salmonella Aanbevelingen: VRBG hoort niet thuis in de keuken. Beter schoonmaken met alcohol, kruisbesmetting voorkomen.

8 Persoonlijke hygiëne Bevindingen: – Haarnetjes – Handalcohol – Schone werkschoenen – Geen persoonlijke spullen in keuken – Geen sieraden Aanbevelingen: wasplan voor handen bij kraan ophangen.

9 Opslag producten Bevindingen: – Niet aan bederf onderhevige producten los in de keuken. – Geen magazijn – Temperatuurmetingen alleen op display (vriezer, koelkast) – Wel registratie temperatuur koelkast vanaf display Aanbevelingen: aparte opslagruimte voor niet aan bederf hevige producten, thermometer aanschaffen

10 (Voor)bereiding Bevindingen: – Opslag in aparte bakken – Niet alles gekoeld (bakjes op aanrecht) – Gelijk na bereiden uitserveren – Vriezer vol ijs – Geen temperatuurcontroles Aanbevelingen: temperatuurcontroles bij voorbereide producten doen, voorgesneden groenten gekoeld bewaren

11 Uitgifte producten Bevindingen: – Bereide producten worden gelijk uitgeserveerd – Coderen bij slechts enkele producten – Wel afdekken van producten – Geen temperatuurcontroles Aanbevelingen: alle producten coderen in koelkast, temperatuurcontroles uitvoeren

12 Schoonmaakplan en onderhoud Bevindingen: – Niet aanwezig – Eigenaar: alles wordt elke dag schoongemaakt, behalve afzuigkap (elke week) – Wij: vriezer vol ijs, vlekken op aanrecht, koelkast, frituurvet vies. – Krassen en scheuren in werkbank. Aanbevelingen: schoonmaakplan met duidelijk wat, hoe en hoe vaak. Ook voor grotere onderdelen, werkbank beter onderhouden

13 Schoonmaakplan en onderhoud Bevindingen: – Afwas met machine – Temperatuur niet gemeten, automatisch ingesteld – Vuile vaat gestapeld Aanbevelingen: temperatuur van vaatwasser in de gaten houden, vuile vaat niet stapelen.


Download ppt "Adviesrapport Restaurant keuken. Rationale schema eisen."

Verwante presentaties


Ads door Google