De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Enthousiaste mensen gezocht Teamspelers gericht op innovatie en verjonging.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Enthousiaste mensen gezocht Teamspelers gericht op innovatie en verjonging."— Transcript van de presentatie:

1 Enthousiaste mensen gezocht Teamspelers gericht op innovatie en verjonging

2 Enthousiaste mensen gezocht De werkgroep Communicatie maakte een inventarisatie van vacatures in onze gemeente Kijkt u even mee !

3 VACATURE Secretaris voor het College van Kerkrentmeesters De huidige secretaris, Agaath Ruinaard, stopt per 1-1-2013. Werkzaamheden: opstellen agenda (in overleg met de voorzitter), notuleren vergaderingen (10 per jaar), postbehandeling (ophalen post en bezorgen bij de betreffende kerkrentmeesters). Deze functie valt samen met het secretariaat van het Albert Asjesfonds. Dezelfde werkzaamheden (4x per jaar vergaderen).

4 De ouderling van vroeger wordt geassocieerd met dat vingertje:

5 De ouderling van nu! Een Teamspeler met bestuurlijke taken en een brugfunctie

6 VACATURE Ouderling Werkzaamheden: In onze gemeente heeft een ouderling bestuurlijke taken en hij/zij vervult een brugfunctie tussen kerkenraad en één of meerdere werkgroepen. Tijdbesteding: 10 Vergaderingen per jaar Er wordt van uitgegaan dat een ouderling zich ca. 8 uur per maand ter beschikking stelt.

7 VACATURES Pastoraat De werkgroep pastoraat is op zoek naar: -Mensen die 2 à 3x per jaar briefjes willen rondbrengen in hun buurt, kost ca. 1 uur per keer. De werkgroep pastoraat is op zoek naar: -Mensen die een bloemetje rondbrengen bij geboorte, verjaardagen en jubilea, en nieuw ingekomen gemeenteleden bezoeken – kost ca. een half tot een uur per keer. Interesse of vragen? Han van Konijnenburg, tel 658190, email: jtvk@kgk.nl

8 VACATURES Incidenteel Pastoraat De werkgroep pastoraat is op zoek naar: Mensen voor kortdurend, incidenteel bezoek bij zieken, bijv. iemand met een gebroken heup. – kost per keer ca. 1 uur. Sociaal Pastoraat De werkgroep pastoraat is op zoek naar: - Mensen voor sociaal pastoraat. Dat is langlopend bezoek bij ouderen, zieken en eenzamen; dit kost zeker 1 uur per 3-4 weken. Interesse of vragen? Han van Konijnenburg, tel 658190, email: jtvk@kgk.nl

9 VACATURES Assistentie bij Pastoraat De werkgroep pastoraat is op zoek naar: - Mensen die een- of maximaal tweemaal per jaar willen helpen met het organiseren van een activiteiten- programma van de werkgroep pastoraat (zoals bv een gemeenteavond) – kost rond 4 -5 uur per keer. Interesse of vragen? Han van Konijnenburg, tel 658190, email: jtvk@kgk.nl

10 Enthousiaste mensen gezocht Teamspelers gericht op innovatie en verjonging

11 VACATURES Werkgroep Liturgie en Eredienst Wat te doen: Overleggen en meedenken aan de hand van het vieringenrooster en toetsen of alles volgens afspraak loopt. Bij enkele bijzondere diensten wordt meegewerkt aan de organisatorische voorbereiding daarvan. De sfeer in de werkgroep is “ handen uit de mouwen en aanpakken ”. Tijdsinvestering: Er zijn ca. 9 vergaderingen per jaar van ca. 2 uur per avond. Interesse of vragen? Vraag het bij Gerrit Branderhorst (vz.) of Anouk Schagen (secr.)

12 VACATURES Gezinsdienst in Maranathakerk

13 VACATURES Werkgroep Gezinsvieringen Wat te doen: Voor jeugdactiviteiten in kerkdiensten is versterking zeer welkom. De taken van deze werkgroep zijn: met enkele anderen (2 à 3 keer per jaar) meewerken aan een gezinsviering, het vertellen en/of creatief verwerken van een Bijbelverhaal bij hoogtijdiensten en het ondersteunen van de kindernevendienst bij ‘ gewone ’ kerkdiensten. Keuze voor een deeltaak hieruit of voor organisatorische/ administratieve ondersteuning van de groep is ook welkom. Interesse of vragen? Voor meer informatie: Roos van Swigchem, tel: 0251-671701, e-mail: R.Swigchem@xs4all.nl

14 VACATURE Leiding gezocht voor Ouderen Contactgroep Wat te doen: Organiseren van een gezellige middag voor ouderen. Koffie en thee verzorgen. Bij toerbeurt welkom heten van de aanwezigen. Uitnodigen van aansprekende gasten die iets vertellen of laten zien. Tijdsinvestering: Iedere 2e dinsdag van de maand van 14.30 tot 17.00 uur 9 keer van (september - mei). In juni overleg i.v.m. het nieuwe jaarprogramma. Wat levert het op? Gezelligheid, ontmoetingen en enorme waardering van alle aanwezigen die genieten van een fijne middag. Interesse of vragen? Vraag het Gerrie van Heest, Akke Deinum of Nicolette Vlaming.

15 VACATURES Chauffeurs voor Autodienst Werkzaamheden: Mensen vervoeren (veelal ouderen en mensen die slecht ter been zijn) die naar de kerk willen of naar een bijeenkomst overdag of ’ s avonds en geen eigen vervoer hebben. Tijdbesteding: Twee of drie keer per maand een rit in het dorp (heen en terug). Incidenteel op afroep indien beschikbaar. Hier geldt dat veel handen licht werk maken.

16 VACATURE Co ö rdinator Zondagse Autodienst Werkzaamheden: Het vervoer regelen voor de zondagse diensten in de Dorpskerk. Rooster maken voor de chauffeurs en aansturen op de actuele behoefte aan vervoer. Tijdbesteding: E é n à twee uur per maand.

17 VACATURES Hulpkosters in DK of MK Werkzaamheden: Hier geldt dat veel handen licht werk maken. Eens in de acht weken zorgt een hulpkoster (samen met een andere hulpkoster) dat de kerk klaar is voor een kerkdienst en dat er na afloop koffie is. Door de week zijn de gebouwen vaak in gebruik voor allerlei bijeenkomsten. Hulpkosters worden voor voorkomende kosterswerkzaam- heden ingeroosterd. Vaste gebruikers regelen veel zelf. Tijdbesteding: Een tijdsbeslag van 4 tot 8 uur per maand lijkt een redelijke inschatting.

18 VACATURES Klusactiviteiten

19 VACATURES Uitbreiding klussenploeg Werkzaamheden: Zowel in de Dorpskerk (incl. Kerkhof en De Schakel), als in de Maranathakerk zijn klussers actief met verschillende vaardigheden. De klussenploeg wordt incidenteel gevraagd mee te werken bij kleine klussen aan en in de gebouwen. De groenvoorziening op het kerkhof wordt door klussers verzorgd en bijgehouden. Tijdbesteding: Incidenteel 1 à 3 uur. Voor Dorpskerk en Kerkhof is een vast schema, elke 1 e maandagmorgen van de maand 2 à 3 uur.

20 VACATURES Na het klussen

21 VACATURES Medewerker Open Kerk Werkzaamheden: In de maanden maart t/m september is de Dorpskerk op donderdag open van 11 – 15 uur. Van 11-13 en van 13-15 uur zijn er per 2 uur 2 vrijwilligers aanwezig. Tijdbesteding: Bij voldoende medewerkers wordt men ca. 1x per 6 weken ingeroosterd. Informatie of aanmelding: Agaath Ruinaard, tel 650918 of email: aruinaard@ziggo.nl

22 VACATURES Medewerker Aktie Kerkbalans Werkzaamheden: In de tweede helft van januari worden de uitnodigingen voor betaling van de jaarlijkse vrijwillige bijdrage door een medewerker bij 10 tot 15 leden van onze kerk persoonlijk afgegeven. Dan wordt afgesproken wanneer de medewerker het antwoord kan komen ophalen. Nadat de antwoorden zijn opgehaald worden die ingeleverd bij de coördinator Kerkbalans. Tijdbesteding: In januari op 3 à 4 dagdelen, per keer 1 à 2 uur.

23 VACATURES Waar kan ik vandaag … - mij aanmelden? - meer informatie krijgen? Achter in de kerk bij het prikbord. Daar hangen de vacatures. Daar staan mensen klaar.


Download ppt "Enthousiaste mensen gezocht Teamspelers gericht op innovatie en verjonging."

Verwante presentaties


Ads door Google