De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde."— Transcript van de presentatie:

1

2 Een klein gebaar

3 Een glas melk

4 Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde hij zich dat hij nog maar 10 cent bezat. Hij had honger en besloot bij het volgende huis bij iemand wat te eten te vragen.

5 Hij had ineens geen honger meer toen een mooie jonge vrouw opendeed. In plaats van iets te eten te vragen vroeg hij haar om een glas water.

6 Zij zag dat hij erge honger had en in plaats daarvan bracht ze hem een heel groot glas melk. Hij dronk het erg langzaam op en vroeg toen: “ Hoeveel krijgt u van mij?” “Je bent me helemaal niets verschuldigd,” antwoordde zij, “ mijn moeder heeft ons geleerd nooit iets te accepteren als je iemand een goede dienst bewijst.” Hij antwoordde: “Dan dank ik u uit de grond van mijn hart.”

7 Toen Howard Kelly het huis verliet voelde hij zich lichamelijk gesterkt en geloofde hij weer in de goedheid in de mens waarvan hij dacht dat die niet meer bestond.

8 Jaren later, werd dezelfde jonge vrouw ernstig ziek. Voor de plaatselijke doktoren was het een raadsel, dus stuurden ze haar door naar de grote stad waarvan ze wisten dat daar specialisten waren die in staat zouden zijn een goede diagnose van haar vreemde ziekte te maken.

9 Dokter Howard Kelly werd geconsulteerd. Toen hij haar naam hoorde en de uit welke plaats ze kwam, twinkelden zijn ogen bij een herinnering die hem te binnen schoot.

10 Hij ging naar haar kamer en herkende haar meteen. Ging terug naar de onderzoekskamer, vastbesloten zijn uiterste best te doen haar het leven te redden.

11 Vanaf die dag gaf hij extra speciale aandacht aan deze ziekte. Na een lange strijd werd de ziekte overwonnen.

12 Doctor Kelly liet instructies achter dat de nota voor authorisatie naar hem gezonden moest worden. Bij ontvangst keek jij er naar en schreef iets in de kantlijn erbij en stuurde de nota daarna door naar haar kamer.

13 Zij dacht, toen zij de enveloppe opende, dat ze daar de rekening in aan zou treffen die ze dan voor de rest van haar leven zou moeten afbetalen. Maar toen zij hem uiteindelijk inzag …..

14 ….viel haar oog op iets dat in de kantlijn van de rekening erbij was geschreven.

15 Ze las toen de volgende woorden: Volledig betaald met een glas melk: Doctor Howard Kelly.

16 Tranen van vreugde welden op. Ze bad: ”Dank u heer, omdat uw liefde de handen en harten van de mens heeft samengebracht.“

17 Il y a un dicton qui va comme suit :Du pain jeté à l'eau vous revient. Er is een gezegde dat luidt: “Bread thrown over the water returns to you.” Brood over het water gegooid komt bij je terug.

18 Een daad van goedetierenheid die je vandaag doet kan eens naar jou of iemand van wie je houdt terugkeren, als je dat niet verwacht. Mocht het niet naar jou terugkeren dan heb je tenminste een verschil in deze wereld gemaakt. En is dat niet waar het allemaal om draait?

19 Je hebt nu twee keuzes. Je kan dit bericht doorsturen of dit heeft je helemaal koud gelaten.

20 De moeilijkste keuze in het leven is te weten welke bruggen je moet nemen en welke je niet moet gebruiken…..

21 Veel mensen komen in ons leven aan ons voorbij, maar alleen echte vrienden laten een indruk in ons hart achter…. Een prettige dag toegewenst.


Download ppt "Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde."

Verwante presentaties


Ads door Google