De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Grotten in Valkenburg 1.Het ontstaan van grotten. 2.Druipstenen. 3.Wie hebben er in de grotten geleefd? 4.Worden de grotten nog ergens voor gebruikt?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Grotten in Valkenburg 1.Het ontstaan van grotten. 2.Druipstenen. 3.Wie hebben er in de grotten geleefd? 4.Worden de grotten nog ergens voor gebruikt?"— Transcript van de presentatie:

1

2 Grotten in Valkenburg 1.Het ontstaan van grotten. 2.Druipstenen. 3.Wie hebben er in de grotten geleefd? 4.Worden de grotten nog ergens voor gebruikt? 5.Speceologie.

3 1.Het ontstaan van grotten. Kalksteen (steen van schelpjes en botten van dode dieren.) Stof dat oplost. Het regenwater maakt een omweg. Grote ruimtes.

4 2.Druipstenen Stalactiet. Stalagmiet. Druipsteenkolom. Water dat in de grond neerdruppelt.

5

6 3.Wie hebben er in de grot geleefd? 2e wereldoorlog. Overleven. Drinken en eten. Kinderen geboren.

7

8 4.Worden de grotten nog ergens voor gebruikt? Rondleidingen. Hoe lang duurt de rondleiding. Hoe kun je de rondleiding doen. Soort van tekenningen in de muur van de grot.

9 5.Speceologie Onderzoek grotten. Je moet heel lenig zijn. Kaart nodig.

10

11 Door: Allemaal bedankt voor het luisteren en kijken


Download ppt "Grotten in Valkenburg 1.Het ontstaan van grotten. 2.Druipstenen. 3.Wie hebben er in de grotten geleefd? 4.Worden de grotten nog ergens voor gebruikt?"

Verwante presentaties


Ads door Google