De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorstel drugbeleidsplan Kortenberg Hier mag nog aan geschaafd worden...

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorstel drugbeleidsplan Kortenberg Hier mag nog aan geschaafd worden..."— Transcript van de presentatie:

1 Voorstel drugbeleidsplan Kortenberg Hier mag nog aan geschaafd worden...

2 DOELSTELLINGEN Het is de bedoeling om een gestructureerde samenwerking tussen hulpverlenende diensten, de doelgroepen en het beleid te ontwikkelen. Het is de bedoeling om een gestructureerde samenwerking tussen hulpverlenende diensten, de doelgroepen en het beleid te ontwikkelen. Dit kan gebeuren door het verzamelen van informatie en uitwisselen van kennis tussen de betrokken hulpverleners. Dit kan gebeuren door het verzamelen van informatie en uitwisselen van kennis tussen de betrokken hulpverleners. En via het verstrekken van informatie aan al diegenen die rechtstreeks of onrechtstreeks verantwoordelijk zijn voor de doelgroepen. En via het verstrekken van informatie aan al diegenen die rechtstreeks of onrechtstreeks verantwoordelijk zijn voor de doelgroepen. Het einddoel is het sensibiliseren van de totale bevolking en om de weerbaarheid Het einddoel is het sensibiliseren van de totale bevolking en om de weerbaarheid tegen drugs in het algemeen te vergroten. tegen drugs in het algemeen te vergroten.

3 Verstrekken van informatie naar de ouders Ouders tijd laten maken voor kinderen. Ouders tijd laten maken voor kinderen. Informatie in ZOEKLICHT of JAKS Informatie in ZOEKLICHT of JAKS Shockerende artikels met een lijst van telefoonnummers. Shockerende artikels met een lijst van telefoonnummers.

4 De burgerplicht aanwakkeren Mensen aanmoedigen dingen te melden aan welzijnswerkers, politie en rijkswacht. Mensen aanmoedigen dingen te melden aan welzijnswerkers, politie en rijkswacht. Hen verduidelijken dat dit ook anoniem kan. Hen verduidelijken dat dit ook anoniem kan. Binnen het welzijns- en jeugdwerk iemand aanstellen die zich af en toe op het terrein kan begeven ( Els aan sporthal !) Binnen het welzijns- en jeugdwerk iemand aanstellen die zich af en toe op het terrein kan begeven ( Els aan sporthal !)

5 Het opstellen van een actie – reactieplan voor jeugdbewegingen Opstellen drugsbeleid jeugdhuizen en jeugdverenigingen. Opstellen drugsbeleid jeugdhuizen en jeugdverenigingen. Politie mee rond de tafel om deze te bespreken, zeker naar rechtsgeldigheid toe. Politie mee rond de tafel om deze te bespreken, zeker naar rechtsgeldigheid toe. Eén man, ONZE man (of vrouw) als vertrouwde / vertrouwenspersoon voor de jeugd. Eén man, ONZE man (of vrouw) als vertrouwde / vertrouwenspersoon voor de jeugd.

6 Het bijscholen van hulpverleners We denken hierbij aan gemeentelijke onthaaldiensten We denken hierbij aan gemeentelijke onthaaldiensten Ook jeugddienst en politiemensen (‘drugscel’) zouden een belangrijke rol spelen. Ook jeugddienst en politiemensen (‘drugscel’) zouden een belangrijke rol spelen.

7 Het rechtstreeks samenwerken met een gespecialiseerde arts of hulpverlener Instanties en vertrouwensartsen uitnodigen voor een gesprek. Instanties en vertrouwensartsen uitnodigen voor een gesprek. Folder samenstellen met nuttige informatie en telefoonnummers (websites) Folder samenstellen met nuttige informatie en telefoonnummers (websites)

8 Sensibiliseren van café- uitbaters Uitleggen wat er gebeurt als zij iets melden Uitleggen wat er gebeurt als zij iets melden Politie in burger Politie in burger Stickeractie voor café’s Stickeractie voor café’s

9 Aanwezigheid van politie op fuiven Dealers voelen zich bekeken, gaan hier dus niet meer aanwezig zijn. Dealers voelen zich bekeken, gaan hier dus niet meer aanwezig zijn. Oplossing bij gevechten. Oplossing bij gevechten. Hoe ervaren wij als organisatoren dit probleem ? Hoe ervaren wij als organisatoren dit probleem ?

10 MOGELIJKE ACTIES Onderzoek: waar gaan onze jongeren uit? Onderzoek: waar gaan onze jongeren uit? Organiseren van een fuif met optreden in samenwerking met de café –uitbaters. Organiseren van een fuif met optreden in samenwerking met de café –uitbaters. Middelbare scholen. Middelbare scholen. IPZ: nog verder dan Herent - Kortenberg? IPZ: nog verder dan Herent - Kortenberg? Meer mankracht en manuren om te strijden Meer mankracht en manuren om te strijden Drukken van een sticker voor cafés die willen meewerken aan een drugarme gemeente. Drukken van een sticker voor cafés die willen meewerken aan een drugarme gemeente.

11 Actiepunt : preventie Contacten leggen naar de jeugdverenigingen via de Jeugdraad Contacten leggen naar de jeugdverenigingen via de Jeugdraad Een goed café heeft een goede uitbater… Een goed café heeft een goede uitbater… Ziek? Naar de dokter! Drugprobleem? Naar diezelfde dokter? Ziek? Naar de dokter! Drugprobleem? Naar diezelfde dokter? Straffe verhalen Straffe verhalen Hulpverlening: ' wie, wat, waar en hoe?‘ Hulpverlening: ' wie, wat, waar en hoe?‘ Bekendheid drugbeleid via betrokkenheid van de jeugd Bekendheid drugbeleid via betrokkenheid van de jeugd


Download ppt "Voorstel drugbeleidsplan Kortenberg Hier mag nog aan geschaafd worden..."

Verwante presentaties


Ads door Google