De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WELKOM VENTILINE NV JOHAN LYSENS – Exportmanager.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WELKOM VENTILINE NV JOHAN LYSENS – Exportmanager."— Transcript van de presentatie:

1 WELKOM VENTILINE NV JOHAN LYSENS – Exportmanager.
Uw spreker van vandaag…

2 Ventiline NV. Actief sinds februari 2005 als importeur / febrikant.
Ventiline products heeft zich voornamelijk bezig gehouden met het samenstellen van ventilatie producten voor de woningventilatie. En biedt en TOTAAL oplossing aan voor deze sector. De producten worden verdeeld aan de HVAC groothandel, en/of aan de grotere installatie- of bouwbedrijven. Import uit Zweden- Duitsland- Nederland- en Oostenrijk, telkens exclusief agentschappen voor de ventilatiesector Belgie en Luxenburg.

3 Ventiline NV. Wij exporteren onze producten naar, Nederland- Duitsland- Oostenrijk- Portugal. Alle producten van “ ventichape “ ® worden in Limburg gefabriceerd. Er worden woningen ( eenheden ) gebouwd in Belgie ! Ventiline scoort op 30% van de markt ! Maandelijks omzet 2007 gemidd euro ( ,00 Bf)

4 Even ter informatie ! Ventileren is verplicht in België sinds 1 Januari 2006 ! Sinds 1 januari 2007 dient de woning aan de volgende voorwaarden te voldoen ! A. K45 ( isolatie K-Waarde van de woning ). B. E100 ( Energieverbruik E -Waarde van de woning ).

5 Wat is belangrijk en wat niet …
De berekeningen moeten juist zijn ! NBN Meer dan 80% berekend de woning FOUT ! De aanbieding/installatie moet wel degelijk kunnen functioneren. Er worden meer en meer woningen voorzien van ventilatie, zonder rekening te houden met geluid, overspraak, en dergelijke ? De boetes: U kiest voor systeem C, maar u plaatst ze in werkelijkheid niet ! Dan betaald de verslaggever een directe administratieve boete van min. 750,00 euro tot de werkelijke waarde van de installatie ! Bij systeem D lopen de bedragen op tot euro en meer … Per M³/h te hoog of te laag is het 4,00 euro / M³

6 Ventileren, waarom en hoe ?
Er worden veel redenen gegeven , waarom men dient te ventileren in een woning. Wij sommen ze even op voor U : Om de luchtkwaliteit van de woning te kunnen controleren, en de slechte lucht uit de woning te houden/ krijgen. En verse/ gezonde lucht toe te voegen. Om vochtproblemen te voorkomen… vochtproblemen zijn de grootste klachten van de laatste jaren ! Om het persoonlijk comfort te verhogen, en de woning datgene te geven waarvoor men ook daadwerkelijk rijkelijk betaalt.. een gezonde en energiezuinige woning!

7 Ventileren, waarom en hoe ?
Het europees parlement, heeft de besluiten goedgekeurd om de woning te gaan voorzien van een energielabel, zoals bekend bij de elctro A- B- C label.

8 Bij een systeem C/D, gaan wij de keuken, badkamer, toilet en
waar gevraagd de natte berging afzuigen. Afvoer Open Keuken : M³/h (minimum) M²*3,6=M³/H Gesloten keuken : m³/h (minimum) M²*3,6=M³/H Badkamer : 50M³/h (minimum) M²*3,6=M³/H Toilet : M³/h (minimum) M²*3,6=M³/H Berging : M³/h (minimum) M²*3,6=M³/H Toevoer: Slaapkamer / bureel : min. 25 m³/h M²*3,6=M³/H is de waarde ! Woonkamer : min 150 m³/h M²*3,6=M³/H is de waarde ! Berekenen is simpel … wij gaan het eens demonstreren !

9 Ventileren, waarom en hoe ?
Er zijn verschillende manier om te ventileren, wij sommen ze even op voor u : Systeem A : Natuurlijke ventilatie d.m.v raamroosters en muur of dakdoorgang(en). Systeem A. Natuurlijke ventilatie Werkt niet afdoende bv. Geen wind = geen ventilatie Geluidoverlast De ramen staan altijd open Hoge temperatuur schommelingen Winter & zomer … Stof Men ondervind meer last van stof Weinig comfort.

10 Ventileren, waarom en hoe ?
Systeem B. Mechanische ventilatie Is wel controleerbaar ( te sturen )! Geluidoverlast blijft in de natte ruimtes. De raamroosters staan altijd open ! Hoge temperatuur schommelingen Winter & zomer … Stof is minder ! ( opgelet met pollen ) Men ondervind minder last van stof Weinig comfort, scoort laag in rendement Er zijn verschillende manier om te ventileren, wij sommen ze even op voor u : Systeem B : Mechanische ventilatie, hier gaat men via een dakdoorgang verse lucht aanzuigen, en verdelen via muurroosters in de leefruimtes, bv: slaapkamers en/of woonkamer. Raamroosters heb je nodig om de overdruk die je creëert te laten wegvloeien.

11 Ventileren, waarom en hoe ?
Systeem C Mechanische ventilatie Is wel controleerbaar ( te sturen )! Geluidoverlast blijft in de natte ruimtes. De raamroosters staan altijd open ! Hoge temperatuur schommelingen Winter & zomer … Stof is minder ! ( opgelet met pollen ) Men ondervind minder last van stof Weinig comfort, scoort laag in rendement Er zijn verschillende manier om te ventileren, wij sommen ze even op voor u : Systeem C : Mechanische ventilatie, hier gaat men via de raamroosters de verse lucht aanvoeren door een ventilator te plaatsen op zolder/berging dat via ventielen in de natte ruimtes , bv: Toilet(en), badkamer en keuken word afgezogen. De lucht word d.m.v. een dakdoorgang of muurdoorgang naar buiten geblazen.

12 Ventileren, waarom en hoe ?
Systeem D Mechanische ventilatie met of zonder WTW Is wel controleerbaar ( te sturen )! Geluidoverlast is er niet meer. De raamroosters zijn hier weg ! Geen hoge temperatuur schommelingen Winter & zomer … Bypass ( free koeling ) Stof is nihil ! ( Heeft pollenfilter als optie ) Men ondervind geen last van stof. Maximum comfort, scoort hoog in rendement Er zijn verschillende manier om te ventileren, wij sommen ze even op voor u : Systeem D : Mechanische ventilatie met of zonder warmte- terugwinning, hier zijn geen raamroosters mogelijk ! de aanvoer kan via het dak / muur / AWW. De afvoer via dak / muur / grondbuis. WTW 90 / 95 % terugwinning.

13 PREMIES BIJ SYSTEEM D www.infrax.be www.eandis.be
Systeem D : Premie van de elektriciteitsmaatschappij NU een feit. Vanaf 150,00 euro … tot reeds 360,00 euro.

14 Woonhuisventilatie. Ventiline heeft een totaal pakket voor de woonhuisventilatie, wij noemen dit het ‘Ventipack systeem’. Dit pakket kan men aankopen in 2 onderverdelingen : Systeem C ( Mechanische afzuiging ) Systeem D ( Mechanische ventilatie met WTW ) Een offerte op 10 min : Bij Ventiline beschikken wij over een software pakket “ Vensys “ Dit pakket is toegankelijk via het Internet mits login en paswoord.

15 Woonhuisventilatie. ( de product groepen )
Ventiso ( Geïsoleerde kanalen + dak/muurdoorgangen ). Ventisafe ( Lindab kanalen type Safe ). Ventro ( Ventilatoren Systeem C & D ). Ventichape ( Instortleidingsysteem ). Venterra ( Aardwarmtewisselaars lucht/lucht – water/lucht ). Ventipack ( Samenstelling van pakketten C / D ). Vensys ( Software om woonhuisventilatie te berekenen ).

16 VENTICAL.

17

18

19

20

21 FIN Tekenprogramma ! Ventical 3.0.

22 Tekenprogramma ! Ventical 3.0. FIN

23 Tekenprogramma ! Ventical 3.0. FIN

24 OPSTELLING ZOLDER

25 OPSTELLING GELIJKVLOERS

26 De vraag … en de oplossing !
Het Ventichape systeem werd ontwikkeld om het plaatsen van de leidingen voor woningventilatie en Utiliteit te vergemakkelijken. Het systeem kan in de chape ingegoten en weggewerkt worden. Dit systeem werd uitvoerig getest en dit reeds gedurende 7 jaar in ( NL ) en toegepast ! De totale hoogte van de hoofd- en subcollectoren (KTL-behandeld) en de flexibele instortleidingen (PE/NW) bedraagt slechts 5.5cm. Het ventichape systeem garandeert een snelle, eenvoudige plaatsing waarbij een uiterst lage luchtweerstand van slechts 4.60 pa aan 3 M/sec wordt gerealiseerd. Aangezien de leidingen uit een dubbele behuizing bestaan en ze niet uit recyclagemateriaal worden vervaardigd kan men hier spreken van een hoogwaardig en duurzaam product.

27 De meeste systemen die op markt aanwezig zijn worden
uit Galva vervaardigt en vervolgens ingestort ! Een dergelijk systeem is echter niet ecologisch en zal na verloop van tijd volledig door de chemische bouw Stoffen worden opgelost … Ventichape daarentegen biedt een levenslange garantie ! Voorkom daarom dit probleem… vooraleer het uw probleem wordt …

28 Bij een installatie wordt er steeds meer aandacht besteed
over hoe met sneller en efficiënter tewerk kan gaan, kosten besparend kan werken om de druk van buitenlandse bedrijven een stapje voor te blijven. Met het VENTICHAPE : Bent U sneller en efficiënter ! Biedt multi-systeem oplossingen in elk omstandigheden ! Kostenplaatje op werkuren gaat aanzienlijk omlaag …

29 Push-in koppelingen zorgen voor een snelle
aansluiting op de hoofd- en subcollectoren van de flexibele instortleidingen. Verbindingsmoffen verbinden 2 flexibele leidingen De hoofdcollector maakt een snelle verbinding van de leidingen in de chape met het verticaal of horizontaal gegalvaniseerd kanaal. Er zijn 15 aansluitingen mogelijk waardoor er een luchtdebiet tot 300m³ door de collector kan. De subcollector zorgt voor een vlotte luchttechnische verbinding tussen de leidingen en het pulsie- of extractieventiel in het plafond. Er zijn 3 aansluitingen mogelijk waardoor er een luchtdebiet van 60m³ - 3meter/sec door de collector kan.

30 Flexibele instortleidingen 50mm / 50 lm per rol
De binnenwand bestaat uit PE-materiaal / TUV-CE Gekeurd. De buitenwand is flexibel, schokbestendig en duurzaam Regelbaar muurrooster met bijhorend plenum Bestemd voor horizontale- en verticale aansluitingen van flexibele leidingen Uitvoering: wit of aluminium

31

32

33

34 SYSTEEM C ( Mechanische afzuiging )
Mechanische afzuiging : Te combineren met raamrooster.

35 Bij een systeem C/D, gaan wij de keuken, badkamer, toilet en
NBN Bij een systeem C/D, gaan wij de keuken, badkamer, toilet en waar gevraagd de natte berging afzuigen. Afvoer Open Keuken : M³/h (minimum) M²*3,6=M³/H Gesloten keuken : m³/h ( minimum ) M²*3,6=M³/H Badkamer : 50M³/h (minimum) M²*3,6=M³/H Toilet : M³/h (minimum) M²*3,6=M³/H Berging : M³/h (minimum) M²*3,6=M³/H Toevoer: Slaapkamer / bureel : min. 25 m³/h M²*3,6=M³/H is de waarde ! Woonkamer : min 150 m³/h M²*3,6=M³/H is de waarde ! Berekenen is simpel … wij gaan het eens demonstreren ! MENU

36 Ventilatie met warmtewisseling : GEEN raamrooster.
SYSTEEM D ( Warmtewisselaar ) Ventilatie met warmtewisseling : GEEN raamrooster.

37 Hoe werkt het : De klant / installateur wenst een offerte voor zijn ventilatie ! Men gaat naar en kiest de rubriek Vensys ! Dan opent u de wizard ventilatieofferte en vult de gegevens van de aanvrager in. Vervolgens beantwoord u enkele vragen en doet U wat de wizard u opdraagt ! Dan zal hij U de norm NBN doen toepassen en enkele bijkomende vragen stellen die u met uw klant dient te bespreken. Na alles ingevuld te hebben (+/- 10 minuten) kan u een persoonlijk dossier afdrukken met de samenstelling van de producten ( een volledige prijsofferte ).


Download ppt "WELKOM VENTILINE NV JOHAN LYSENS – Exportmanager."

Verwante presentaties


Ads door Google