De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Startbijeenkomst, 10 november 2011 OMMETJE LAAG-KEPPEL.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Startbijeenkomst, 10 november 2011 OMMETJE LAAG-KEPPEL."— Transcript van de presentatie:

1 Startbijeenkomst, 10 november 2011 OMMETJE LAAG-KEPPEL

2 Inhoud Inleiding Voor wie een ommetje? Welke route(s)? Welke partijen? Hoe nu verder?

3 Inleiding (a) Dorpsplan Laag-Keppel & Eldrik (enquête najaar 2009): 32% van de inwoners vindt dat er op het gebied van wandel- en fietspaden in en om Laag-Keppel iets verbeterd kan worden aan het Ommetje LK – oude sluis en jachthaven. Het idee is ontstaan om een ommetje (wandelroute) op te zetten in Laag-Keppel. Er is al enig voorwerk gedaan door Ton Bertram, Henny Dokter en Chris Frencken (stagiair Vereniging Kleine Kernen Gelderland).

4 Inleiding (b) Dorpsplan Laag-Keppel & Eldrik (actieplan): - Ruimte voor voetgangers in Dorpsstraat en op de brug Oude IJssel verbeteren: meer toegankelijkheid en veiligheid voor voetgangers. - Inspelen op natuurvriendelijke activiteiten en recreatiemogelijkheden langs/op de Oude IJssel: recreatiemogelijkheden vergroten (op bescheiden schaal). - Afgesloten schouwpaden openstellen: wandelmogelijkheden vergroten. Lokaal de ruimte voor inwoners inrichten.

5 Inleiding (c) Laag-Keppel moet niet meer met de rug naar de Oude IJssel toe staan, maar met het gezicht. Het opstarten en promoten van een ommetje kan hier een begin voor zijn. Inkleuring: met aandacht voor natuur en historische bijzonderheden (folder). Het is een gebied met veel (cultuur)historische en landschappelijke kwaliteiten. Waar mogelijk aansluiten bij de ideeën van de Pallandt van Keppel Stichting (Concept Landgoedvisie, 2011).

6 Voor wie een ommetje? Dorpsplan: Op de vraag ‘In hoeverre zou u het er mee eens zijn als toerisme in Laag-Keppel en Eldrik zou worden gestimuleerd?’ geeft 40% van de inwoners aan het (zeer) eens te zijn, is 37% neutraal en is 23% het (zeer)oneens. In eerste instantie alleen voor de eigen inwoners? Dat betekent geen opname van de wandeling bij een VVV of andere toeristische organisatie. In de praktijk: een folder h-a-h verspreiden in Laag-Keppel.

7 Welke route(s) Over reeds bestaande paden. Sommige paden zijn nog niet publiekelijk toegankelijk. Geen openstelling paden aan kasteelzijde eiland. Eerste voorstel: twee routes (zie Google Earth).Google Earth Andere ideeën?

8 Welke partijen? Eigenaren van de gronden (overleg, lokaal draagvlak zoeken) - Gemeente Bronckhorst - Pallandt van Keppel Stichting (landgoed) - Waterschap Rijn & IJssel - Eigenaar Cafetaria Overige belanghebbenden? - Woonbootbewoners - Jachthaven - Stichting Wandelpaden Hummelo & Keppel

9 Hoe nu verder (a)? Toestemming krijgen om alle paden definitief te openen - Inzicht krijgen in de eigenaren van de grond waarover de route gaat lopen (Chris). - Contact zoeken met eigenaren / belanghebbenden, op de hoogte stellen / overleg plegen. - Notariële acte? Afspraken vastleggen. Inrichting Dorpsplan: 14% van de inwoners ziet één of meerdere bankjes langs wandelpaden of in het dorp het liefst geplaatst worden langs de Oude IJssel en bij de oude sluis. Er staan al veel bankjes op het landgoed Keppel. Waar moeten nog bankjes komen?

10 Hoe nu verder (b)? Inkleuring Welke natuur- en historische bijzonderheden moeten naar voren komen? Dorpsplan: 85% van de inwoners vindt het (zeer) belangrijk dat wandelpaden in en om Laag-Keppel en Eldrik goed zijn aangegeven en onderhouden. Beheer Zijn er genoeg vrijwilligers voor onderhoud? Promotie Hoe maken we het ommetje bekend  enkel een folder?

11 Hoe nu verder (c)? Verdere praktische zaken: Financieel - Compensatie voor eigenaren? - Kosten folder? - Vergoeding vrijwilligers? - Andere? Aansprakelijkheid - Wandelverzekering bij Provincie Gelderland? - Vrijwilligersverzekering bij de gemeente Bronckhorst?


Download ppt "Startbijeenkomst, 10 november 2011 OMMETJE LAAG-KEPPEL."

Verwante presentaties


Ads door Google