De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Energiemapping Aanleiding Doelstelling Aanpak Output.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Energiemapping Aanleiding Doelstelling Aanpak Output."— Transcript van de presentatie:

1 Energiemapping Aanleiding Doelstelling Aanpak Output

2 Aanleiding Haalbaarheidsstudie bij 5 kleinere bedrijven  Vermoeden dat er meer energiewinst te behalen valt als men bedrijfsoverschrijdend werkt. Beleid Europees, Vlaams, lokaal Gesprekken met POM O-V en VITO

3 Doelstelling tot één of meerdere bedrijfsoverschrijdende initiatieven te komen in de vorm van uitwisseling, delen van utilities, samenwerking, clustering, … realisaties en investeringen met winst op energiegebied.

4 Aanpak Cluster vinden bereid tot coöperatief onderzoek. Vragenlijst opstellen voor de inventarisatie van de energievraag Inventarisatie door de cluster Afleiden van bedrijfsoverschrijdende opportuniteiten Indienen projectvoorstel (subsidiedossier) voor het onderzoeken van de opportuniteiten op technische, financiële en juridische haalbaarheid.

5 Output Inventarisatie, omzetbaar in GIS applicatie en makkelijk updatebaar. Bruikbaar voor andere toepassingen, bvb. smart grids. Bedrijfsinterne optimalisatie. Bedrijfsoverschrijdende initiatieven.

6 Concreet Voorbereiding –Cluster bereid tot coöperatief onderzoek –Vragenlijst Interesse? –Laat het ons snel weten!Laat het ons snel weten! –Spreek uw buren aan! Timing: –Het opstellen van de vragenlijst en een deel van de inventarisatie moet gebeurd zijn vóór het indienen van het projectvoorstel (feb. 2011)


Download ppt "Energiemapping Aanleiding Doelstelling Aanpak Output."

Verwante presentaties


Ads door Google