De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leidinggeven De verschillende stijlen. MBO en MBE MBO = Management by Objectives het managen aan de hand van de doelstellingen. Dit is een continue proces.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leidinggeven De verschillende stijlen. MBO en MBE MBO = Management by Objectives het managen aan de hand van de doelstellingen. Dit is een continue proces."— Transcript van de presentatie:

1 Leidinggeven De verschillende stijlen

2 MBO en MBE MBO = Management by Objectives het managen aan de hand van de doelstellingen. Dit is een continue proces managers en werknemers streven de zelfde doelen na. MBE = Management by Exception managen aan de hand van budgetsturing. alleen sturen bij uitzondering (budget overschrijding)

3 Stijlen van leidinggeven Taakgericht dimensie = de manager richt zich op de taak die gedaan moet worden ( werkmethodes/ werkvoorbereiding/ voorschriften) Mensgerichte dimensie = de manager richt zich op de werknemer en de samenwerking (motiveren/ stimuleren van teamvorming)

4 Leiderschapsstijlen van Blake en Mouton: De Managerial gird Sociaal leidinggeven Geïntegreerd leidinggeven Laissez-fiare leidinggeven Autoritair leidinggeven Balancerend leidinggeven taakgerichtheid Mens ge richt heid

5 Situationeel leidinggeven = De leidinggevende past zijn stijl van leidinggeven aan, aan de situatie en aan de medewerker die hij aanstuurt.

6 Keuze van de stijl 1.Hoeveel sturing is er in deze situatie nodig bij deze persoon? (taakgerichtheid) 2.Hoeveel ondersteuning heeft deze persoon nodig? (mensgerichtheid) 3.Welk niveau van taakvolwassenheid heeft deze persoon of groep? (taak bekwaam en taakbereid)


Download ppt "Leidinggeven De verschillende stijlen. MBO en MBE MBO = Management by Objectives het managen aan de hand van de doelstellingen. Dit is een continue proces."

Verwante presentaties


Ads door Google