De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is WordPress en hoe installeer je het?. Wat is WordPress? WordPress is een CMS (Content Management Systeem) net als Joomla; Met een CMS kan een gebruiker.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is WordPress en hoe installeer je het?. Wat is WordPress? WordPress is een CMS (Content Management Systeem) net als Joomla; Met een CMS kan een gebruiker."— Transcript van de presentatie:

1 Wat is WordPress en hoe installeer je het?

2 Wat is WordPress? WordPress is een CMS (Content Management Systeem) net als Joomla; Met een CMS kan een gebruiker simpel de inhoud van een website aanpassen; Van oorsprong is WordPress bedoelt voor het maken van blogs; WordPress maakt gebruik van de programmeertaal PHP; Door middel van themes of zelfgemaakte templates kun je de opmaak van de pagina’s aanpassen.

3 WordPress lokaal installeren. Zorg dat je XAMPP geïnstalleerd; Maak een nieuwe database aan; Ga naar http://localhost/xampp/;http://localhost/xampp/ Kies voor phpMyAdmin onder “Gereedschappen”; Maar daar een nieuwe database aan genaamd “wordpress”: Download WordPress van wordpress.org;wordpress.org Unzip de bestanden in de map htdocs/wordpress.

4 WordPress lokaal installeren. Zoek het bestand wp-config-sample.php en hernoem dit naar wp-config.php; Open het bestand in Notepad++ en pas het aan:

5 WordPress lokaal installeren. Ga naar: http://localhost/wordpress/wp- admin/install.php om WordPress te installeren;http://localhost/wordpress/wp- admin/install.php Volg de stappen.

6 WordPress Dashboard. Na het inloggen in het administratiegedeelte van WordPress zie je het volgende scherm:

7 WordPress Dashboard. Het Dashboard is de “controlekamer” van je website; Hier kun je pagina’s aanmaken en content toevoegen; Bovenbalk: De bovenbalk is altijd zichtbaar; Wanneer je klikt op de naam van je website (“Wordpress”) ga je naar je website toe; Met de knop “New” kun je direct een nieuwe post aanmaken.

8 WordPress Menu’s. Posts : Overzicht van alle berichten; Media : Bevat een library met alle mediabestanden en je kunt hier nieuwe mediabestanden toevoegen; Links : Bevat een overzicht van alle links, je kunt hier links en linkcategorieën toevoegen; Pages : Bevat een overzicht van alle pagina’s van je site en je kunt hier pagina’s toevoegen; Comments : Hier kun je alle reacties op posts beheren (goedkeuren, afkeuren, verwijderen);

9 WordPress Menu’s. Appearance : Hier kun je de stijl van je pagina veranderen door o.a. een nieuwe Theme te kiezen, menu’s aan te passen, Widgets te beheren of de Background aan te passen; Plugins : Een overzicht van alle geïnstalleerde, actieve en inactieve Plugins, je kunt hier ook nieuwe Plugins instaleren; Users : Een overzicht van alle gebruikers, nieuwe gebruikers toevoegen of je eigen profiel aanpassen; Tools : Overzicht van alle tools; Settings : Hier kun je alle instellingen van WordPress aanpassen.

10 WordPress Plugins. Mogelijkheden van WordPress uitbreiden; Op WordPress.org zijn bijna 20.000 gratis plugins te vinden;WordPress.org Er zijn verschillende soorten plugins: Voor zoekmachine-optimalisatie (SEO); Om een webshop mee te maken; Om betaalmogelijkheden toe te voegen; Om van je WordPress site een social media-platform te maken; Voor het beheren van advertenties; Om zelf een theme te maken voor je site.

11 Elastic Theme-editor. Download de Plugin “Elastic Theme-editor” via het menu Plugins in WordPress:

12 Opdracht 4: Maak je eigen theme. Maak met de Plugin “Elastic Theme-editor” je eigen Wordpress Theme voor het project; Hieronder staat een filmpje met een voorbeeld:


Download ppt "Wat is WordPress en hoe installeer je het?. Wat is WordPress? WordPress is een CMS (Content Management Systeem) net als Joomla; Met een CMS kan een gebruiker."

Verwante presentaties


Ads door Google