De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jodelahihi Het grootste najaarsfeest van het zuiden! Van 12 t/m 17 oktober staat de binnenstad van Sittard voor de achtste keer op zijn kop! Trek dirndl.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jodelahihi Het grootste najaarsfeest van het zuiden! Van 12 t/m 17 oktober staat de binnenstad van Sittard voor de achtste keer op zijn kop! Trek dirndl."— Transcript van de presentatie:

1 Jodelahihi Het grootste najaarsfeest van het zuiden! Van 12 t/m 17 oktober staat de binnenstad van Sittard voor de achtste keer op zijn kop! Trek dirndl of lederhose aan en geniet in de Oktoberfeestpaviljoens van spetterende live muziekprogramma’s. Kom naar de kermis, parades en het vuurwerk. Drink een pul bier, Weisswein of eet een halve meter Bratwurst.

2 Organisatie Het Oktoberfeest is met de Geleense Kermis en het Sint Rosa Festival een van de drie evenementen, waarin de gemeente als organisator optreedt. Dat kan echter niet zonder de samenwerking met een aantal partners (bijv. de stichting Funsensation, Schutterij Sint Rosa) en héél véél vrijwilligers, die worden gerecruteerd uit het plaatselijke verenigingsleven. Ook het bedrijfsleven, het centrummanagement en de plaatselijke horeca laat zich niet onbetuigd en dragen bij aan de feestvreugde. Dat kan zijn in de vorm van sponsoring, free publicity en andere bijdragen, maar ook aankleding van etalages, zelf georganiseerde oktoberfestiviteiten en party’s zijn aan de orde van de dag. Kortom, de hele gemeente bruist in oktobersfeer.

3 Artiesten afgelopen jaren Fabrizio Nick & Simon The partysquad Legata’s Lederhosen Power Boney M Die Powerhosen The Opposites Brand L1imburg De Limburger Welling Peugeot Futurin FUN SENSATION Jillz Hoofdsponsors van Oktoberfeest Sittard 2012

4 3 trends (what’s new) Trends t.a.v. het Oktoberfeest 1. Promotie en gebruik van Social Media. De website is steeds verder geoptimaliseerd en ze twitteren en facebooken er op los. Dit jaar is ook de Oktoberfeestapp geintroduceerd!! Reclame op bussen en grote mast met oktoberfeest reclame langs de A2.

5 2. Het Oktoberfeest is inmiddels van een volksfeest, waar mensen eerst een beetje op neer keken, gegroeid naar een evenement met bovenregionale uitstraling. Dat uit zich in het feit dat het bedrijfsleven het nu ook heeft omarmd en wil benutten voor netwerkevenementen en ook de gemeente meer met de veren pronkt. Ook de sjiekere mensen schromen niet om in lederhose en dirndle te komen. De hele stad is in oktoberstijl. De winkeliers geven rubbelkarte (kraskaarten) bij besteding in de winkel, waarmee je een consumptie krijgt of kermisatractie gratis kunt bezoeken (AH bijv. bij besteding van € 25,-). Oktoberfeestkleding wordt op het terrein verkocht, er zijn leuke acties zoals het uitroepen van Miss Oktoberfeest.

6 3. Het succes heeft ook een keerzijde. Meer controle (bijv. door belastingdienst en milieuhandhavers) en ook meer bezoekers dus de noodzaak om goed op de veilheid te letten. Dat gebeurt nu vanuit een speciaal hoofdkwartier, waar we samen met politie, gemeente en security een en ander monitoren. Er is meer zichtbaar politie op straat maar de sfeer is gezellig. Voor het eerst ook camerabewaking op een paar cruciale punten. De twee grote paviljoens trekken elke avond 3000 bezoekers en de twee kleinere elke avond 650.

7 3 succesfactoren De sfeer hebben ze echt super gecreëerd De hele stad in Oktoberstijl Inspelen op verschillende doelgroepen 3 verbeterpunten De route aangeven Weinig wc’s, stond ook niet aangegeven Slechte ventilatie in tenten


Download ppt "Jodelahihi Het grootste najaarsfeest van het zuiden! Van 12 t/m 17 oktober staat de binnenstad van Sittard voor de achtste keer op zijn kop! Trek dirndl."

Verwante presentaties


Ads door Google