De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

China een land van tegenstellingen Een rijke cultuur, een eeuwen oude geschiedenis, veel traditie, een pracht natuur, VERVOLGING… en ….

Verwante presentaties


Presentatie over: "China een land van tegenstellingen Een rijke cultuur, een eeuwen oude geschiedenis, veel traditie, een pracht natuur, VERVOLGING… en …."— Transcript van de presentatie:

1

2 China een land van tegenstellingen Een rijke cultuur, een eeuwen oude geschiedenis, veel traditie, een pracht natuur, VERVOLGING… en ….

3 Het land van de panda’s… Maar… tegelijk

4 het land met meer dan 1200 Laogaikampen…. met over 6, 8 miljoen gevangenen… bron: o.m. de Laogai Research Foundation, Amnesty International, HRIC- Human Rights in China, Voice, Open Doors e.d. (vanaf 1949: ruim 50 miljoen…)

5 Harry Wu - zat 19 jaar in een dergelijk kamp.

6 Laogai is mandarijn voor: heropvoeding door arbeid. Het daarbij sinds begin 1950 om kampen die te vergelijken zijn met de Goelag eertijds in Rusland en met de Nazi kampen onder Hitler. Naast criminelen worden dissidenten, politiek en religieus, -zonder eerlijke vorm van proces- in degelijke kampen opgesloten. De kampen zijn gewoon grote productiebedrijven en leveren de grootste bijdrage aan de Chinese economie. De gevangenen worden zonder betaling ingezet in het arbeidsproces van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Er worden meer dan 200 verschillende producten gemaakt: van thee, speelgoed tot chemische producten.

7 Volgens de Dun & Bradstreet Directory of Key Manufacturing Companies in the People's Republic of China was de jaaropbrengst van 99 laogaikampen in 1995/1996 842.7 miljoen dollar Wat wordt er zoal geproduceerd voor wie? Van alles, voor u en mij…

8 meest recente foto vanuit een kamp gesmokkeld… bron: The Laogai Research Foundation Enkele beelden van en uit de laogaikampen.

9 “Wie niet werkt krijgt geen eten, de werkdagen duren tien tot veertien uur, mishandeling is niet ongewoon en de gevangen worden gehersenspoeld. De Chinese economie draait voor een groot deel op de laogai. In de Verenigde Staten is het wettelijk verboden producten te importeren die in laogai gemaakt worden.” Wu keerde in 1995 terug naar China, deed zich voor als Chinees- Amerikaans zakenman en maakte opnamen waaruit blijkt dat het geen probleem is de importblokkades te omzeilen via import- export maatschappijtjes. Hij werd ontmaskerd, beschuldigd van het stelen van staatsgeheimen en veroordeeld tot vijftien jaar gevangenschap. Onder druk van internationale protesten kwam hij na 66 dagen weer vrij. Harry Wu Donderdag 10 oktober 1996 jaargang 31. Nr.30

10 Onder de gevangenen zitten ook talloze christenen. Zij behoren niet tot de Patriottische Drie Zelf Beweging (– de door de staat erkende en gereguleerde kerk 1. zelf besturend, 2. zelf onderhoudend, 3. zelf verspreidend –) maar tot de ondergrondse huiskerken (R.K., prot., en andere.). Het meest schrijnende is dat deze christenen meestal dankzij verraad van zogenaamde medechristenen uit de staatskerk… China telt om en nabij 7 miljoen geregistreerde christenen, terwijl de ondergrondse kerk tussen de 20 tot 70 miljoen aanhangers telt…

11 Zo maar enkele namen…. Gong Shengliang, 46, leider van de ondergrondse Zuid Chinese Kerk Zijn nicht Li Ying, 36 Mevr. Sun Ming Hua Jin Zhiming, 45, leider van de sterk groeiende Chinese huiskerkbeweging in Changzhi, in de provincie Shanxi De binnen de huiskerk beweging actieve Hua Huigi en zijn vrouw Ju Mei vormen de laatste slachtoffers van de zognaamde “Crackdown action” vlak voor het partij congres. House Church Activist Latest Victim in Pre-Congress Crackdown Hua Huiqi + his wife Ju Mei Bronnen: HRIC e.d.

12 Omstandigheden? Bitter: werken, martelen… tot soms de dood er op volgt. En dat leidt in veel gevallen tot organenoogst…

13 De vervolgde Chinese christen kent één leus:

14 Project parel

15 Kerst, tijd bij uitstek om iets te doen… Kerstvieren: gestalte geven aan waarvoor Jezus kwam Matt. 25: minste van mijn broeders… Foto geheime huissamenkomst Restant kerk in Sian uit 638

16

17 LICHT BRENGEN MET HET WOORD = DAAD

18 Vul je identiteit in… GEEF…

19


Download ppt "China een land van tegenstellingen Een rijke cultuur, een eeuwen oude geschiedenis, veel traditie, een pracht natuur, VERVOLGING… en …."

Verwante presentaties


Ads door Google