De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Project “Aansluiting VMBO-MBO”. Doel project Processen op elkaar afstemmen, (dmv methodiekbeschrijvingen) met als doel dat schoolgaande jongeren in Eindhoven.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Project “Aansluiting VMBO-MBO”. Doel project Processen op elkaar afstemmen, (dmv methodiekbeschrijvingen) met als doel dat schoolgaande jongeren in Eindhoven."— Transcript van de presentatie:

1 Project “Aansluiting VMBO-MBO”

2 Doel project Processen op elkaar afstemmen, (dmv methodiekbeschrijvingen) met als doel dat schoolgaande jongeren in Eindhoven een startkwalificatie kunnen behalen.

3 Doelgroepen project de gediplomeerde vmbo’ers die doorstromen naar het mbo; de ongediplomeerde vmbo’ers, havisten of vwo’ers die doorstromen naar het mbo; de neveninstromers die binnen het vo- onderwijs van school wisselen; de neveninstromers die binnen het mbo- onderwijs van instelling wisselen; de mbo-uitstromers die zonder startkwalificatie uitstromen naar de arbeidsmarkt.

4 Randvoorwaarden 1.De beschreven methodiek is te gebruiken voor alle jongeren die nog geen startkwalificatie hebben behaald, zowel voor de vmbo’ers als voor de ongediplomeerde havisten / vwo’ersen mbo’ers. 2.De methodiek bestaat uit 5 hoofdprocessen gericht op 5 typen jongeren zonder startkwalificatie. 3.In de 5 hoofdprocessen zijn alle processtappen vastgelegd die belanghebbenden in de keten moeten uitvoeren, alsmede het tijdstip waarop en /of de periode waarin. 4.Aan de hoofdprocessen zijn instrumenten gekoppeld waarmee kritische momenten in het proces getoetst worden. 5.De hoofdprocessen zijn op schoolniveau te gebruiken om verder uit te werken met schoolgebonden details.

5 Procesindicatoren, procesbeschrijving 1 1.Op 1 maart 2011 zijn alle in ’10-’11 beoogd gediplomeerde leerlingen uit het vmbo aangemeld bij een mbo-opleiding. 2.Van alle in ’10-’11 beoogd gediplomeerde vmbo-leerlingen zijn binnen 5 werkweken na 1 maart, de plaatsingsbesluiten bekend.

6 Reikwijdte project

7 Prestatie-indicatoren 2010-2011: Er zijn 5 hoofdprocessen ontworpen en bestuurlijk vastgesteld. Van alle gediplomeerde vmbo’ers is 40% doorgestroomd volgens het 1e hoofdproces van het model van methodiekbeschrijving. In oktober 2011 wordt dit percentage gemeten en bestaat inzicht over de reden waarom dit voor 60% niet is gebeurd. 2011-2012: Van alle 5 typen jongeren is 75% aangemeld + geplaatst volgens methodiekbeschrijving van procesbeschrijving 1. In oktober 2012 wordt dit percentage gemeten en bestaat inzicht over de reden waarom dit voor de resterende 25% niet is gebeurd.

8 Projectorganisatie* De ontwerpgroepen De beleidsgroepen Het netwerk VSV-contactpersonen De klankbordgroepen * Afhankelijk van het te ontwerpen proces

9 Bijlage: Procesbeschrijving 1


Download ppt "Project “Aansluiting VMBO-MBO”. Doel project Processen op elkaar afstemmen, (dmv methodiekbeschrijvingen) met als doel dat schoolgaande jongeren in Eindhoven."

Verwante presentaties


Ads door Google