De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

A B Positioneren betekent vaststellen van de huidige positie (A) en de gewenste positie (B) van een organisatie. De keuze voor de gewenste positie B is.

Verwante presentaties


Presentatie over: "A B Positioneren betekent vaststellen van de huidige positie (A) en de gewenste positie (B) van een organisatie. De keuze voor de gewenste positie B is."— Transcript van de presentatie:

1 A B Positioneren betekent vaststellen van de huidige positie (A) en de gewenste positie (B) van een organisatie. De keuze voor de gewenste positie B is de strategie. Alle organisaties moeten zich regelmatig opnieuw positioneren om gezond te kunnen blijven.

2 A B Momenteel is de rol van deelnemerscommunicatie bij de positionering van een pensioenorganisatie uitvoerend van aard. De organisatie bepaalt de nieuwe positie, en informeert de deelnemers daarover achteraf. Geen goed uitgangspunt natuurlijk voor een succesvol communicatieproces.

3 B D A C E Dat kan ook anders. Deelnemerscommunicatie levert ook informatie op en kan zo mogelijke richtingen van een pensioenorganisatie zichtbaar maken. Misschien wel andere richtingen. Als deze kennis wordt gebruikt voor het bepalen van de strategie, dan is communicatie een strategisch instrument van de pensioenorganisatie geworden.

4 Communicatie als strategisch instrument levert belangrijke voordelen op. Als
eerste verloopt het communicatieproces een stuk gemakkelijker. Ook is de pensioenorganisatie veel beter in staat om bijvoorbeeld het vertrouwen onder deelnemers te behouden en te versterken. Tot slot heeft de pensioenorganisatie een veel beter inzicht in de strategische mogelijkheden om zich succesvol te positioneren.

5 Maar kijk uit. Communicatie is altijd een complexe aangelegenheid
Maar kijk uit! Communicatie is altijd een complexe aangelegenheid. Strategische communicatie is nog een stuk moeilijker. Daarvoor moet deelnemerscommunicatie professioneel worden georganiseerd. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld het actuariaat. Een mooi startpunt kan zijn: laat de deskundigheidseis voor pensioenfondsbesturen vervallen in PFG. En vervang deze door een verantwoordingsplicht voor de invulling van het communicatiebeleid. Daarmee ontlasten we bestuurders en creëren we ruimte voor professionals om met deze uitdaging aan de slag te gaan.


Download ppt "A B Positioneren betekent vaststellen van de huidige positie (A) en de gewenste positie (B) van een organisatie. De keuze voor de gewenste positie B is."

Verwante presentaties


Ads door Google