De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Presentatie Practicumopdracht EMG signaal bij het bankdrukken Groep 5 David Etiënne Leonieke Richard Roemer Sylwia.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Presentatie Practicumopdracht EMG signaal bij het bankdrukken Groep 5 David Etiënne Leonieke Richard Roemer Sylwia."— Transcript van de presentatie:

1 Presentatie Practicumopdracht EMG signaal bij het bankdrukken Groep 5 David Etiënne Leonieke Richard Roemer Sylwia

2 Hypothese: Bij het bankdrukken wordt de M. Triceps Caput Laterale ontlast wanneer in het Art. Cubiti maximaal gestrekt wordt (close packed position). Bankdrukbankje Halter met gewichten EMG meetapparatuur/marker Elektroden Software verwerking EMG-signaal Benodigdheden:

3 Werkwijze:  Tijdens deze oefening wordt de spieractiviteit van de M. Triceps caput laterale gemeten met behulp van elektroden.  Bij de plaatsbepaling van de elektroden wordt het 2/3- distale deel van de spierbuik gebruikt.  Er wordt een referentie-elektrode geplaatst op een plek van het lichaam waar weinig activiteit wordt gemeten.  De proefpersoon in lig laat de halter zakken, waarna deze tot de gestrekte positie van de elleboog wordt geheven.  Deze oefening wordt 3 keer herhaald.

4 Meetopstelling PLaatsing markers

5 Grafische weergave resultaten (1) Proefpersoon 1

6 Proefpersoon 2 Grafische weergave resultaten (2)

7 Interpretatie Grafiek  Veel activiteit bij het omlaag & omhoog brengen van de halter  Nadat de de arm maximaal gestrekt is, neemt de activiteit langzaam af.  Wanneer de arm weer buigt contraheert de M. Tricpes Caput Laterale excentrisch, zodat er weer een piek onstaat.

8 Conclusies  Bij maximale extensie van de armen is er sprake van een statische situatie  Er wordt minder activiteit waargenomen bij een maximale extensie van de armen  Er is een overeenkomst bij beide proefpersonen  Door de flexie-extensie beweging is er veel ruis in het EMG-signaal  Andere spieren worden ook benut bij het bankdrukken; denk hierbij aan de pectoralis/deltoideus


Download ppt "Presentatie Practicumopdracht EMG signaal bij het bankdrukken Groep 5 David Etiënne Leonieke Richard Roemer Sylwia."

Verwante presentaties


Ads door Google